Чпв или още Hpv

• 334
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, дами, преди известно време, около 6 месеца отидох на венеролог заради съмнения, че имам кондиломи. Потвърди ми и изписа HuPaVir прахчета за имунитета и локално лечение за кондиломите. Каза ми, че е добре да отида на гинеколог, да се направи цитонамазка и да се вземе секрет за изследване на типа ЧПВ. Та отидох, излязох положителна за ЧПВ 16, ЧПВ 18 и скрийнинк 12 типа. Изписа ми изопринозин и крем Алдара. Цитонамазката беше 2 група негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес. Последва колпоскопия и биопсия след още около 5 месеца. На биопсията се разбра, че имам предракови изменения и ще се наложи “бримково изрязване”. Въпсосът ми е някой може ли да ме светне какво представлява и за какво да се подготвя. Не съм имала деца, ще попречи ли това и ще има ли усложнения? Също ще съм ви благодарна, ако някоя дама, която вече се е изчистила и преборила с вируса ми даде малко кураж и разкаже опита си.

# 1
Не съм се борила аз, но имам 2 приятелки, които минаха през същото. И двете в последствие имат деца и то не по едно.
Що е то бримкова конизация мисля, че добре е разяснено в нета - обира се горния слой и се изрязва до здраво.

Ще оздравееш, всичко ще е зад гърба ти и живот и здраве ще си имаш и дечица. Упех!

Общи условия

Активация на акаунт