Банята - тема 38

• 58 107
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
А това как решава въпроса с разликата в нивата на първия ред стенни плочки от естетическа гледна точка между най-високото и най-ниското ниво? Или как помага за питането на потребителката, която иска сифон и в сухата част?

Ще изразя лично мнение, за да не си помисли някой, че се правя на майстор или критикувам избора на другите - аз не бих си сложила линеен сифон плътно до стената, с риск да се задържи или протече вода точно на границата между под и стена.  Въпреки всякакви, разни, какви ли не хидроизолации и фугиране. От предпазливост, може би прекалена. Просто не бих поела този риск.

# 481
  • София
Аз наминавам с един въпрос, някой слагал ли е бойлер от тип за под мивка, само че в банята, за къпане. Искам да сложа малък 30 литров бойлер над тоалетната, за да не заема много място, защото ще се ползва само при профилактика на топлофикация. Дали има проблеми с монтажа и функционирането му?
Конкретно съм харесала този модел на теси.
Скрит текст:

# 482
А това как решава въпроса с разликата в нивата на първия ред стенни плочки от естетическа гледна точка между най-високото и най-ниското ниво? Или как помага за питането на потребителката, която иска сифон и в сухата част?

Ами моята баня е само с един наклон като вляза през вратата, която е плътно до дясната стена, наклонът върви равномерно наляво. И в дъното, до стената към която е наклонът, половината баня е заета с мократа част и има линеен сифон. Другата част няма сифон, но би могла също да има, не виждам къде е проблемът.  Банята е около 2 метра и разликата в нивата да е около 4-5 см, но не се вижда изобщо. Да не говорим, че половината е заета и от душ паравана. Едва ли някой държи цяла равна стена в банята си без нищо по нея. Та ако банята е подобна на моята потребителката може да сложи втори линеен сифон пак до същата стена и в сухата част.

Що се отнася до вида сифон, аз не знаех, че има различни и се оказа, че моят не може да се долепи до стената. такъв съм била купила. И затова е на 2 см от стената, а този обратен наклон с парченца по 2 см не е никакъв проблем. И в същото време съвсем по случайност сифонът не е до снадката на под и стена. Това удовлетворява ли те?

# 483
при условие,че има лепило за плочки, а после и фугираща смес-не виждам какво би могло да протече
по същата логика, би протекла всяка стена, и без сифон до нея

# 484
Ако наклоните са направени като хората, не би трябвало да се събира вода (локвичка) до снадката стена-под. Да минава и заминава е едно, да се събира там - друго. Но както казах - лично мнение, прекалена предпазливост, може да не съм права, но така си го мисля. На което имам право, така или иначе.
То има и сифон на стена, точно до пода - много е красиво, но точно прекалената предпазливост ме спира.

# 485
Благодаря ви, момичета! Значи ще говоря с майстора направо да ми сложи два сифона. Имайки предвид, че едната баня е детска, изобщо не разчитам, че сухата част ще стои суха Grinning

# 486
Идвам и аз с въпрос, макар че сме доста далеч от реализация. Засега събирам идеи.
Това е планът на банята. Чудя се дали да не изместим вратата вляво - където е душът, срещу тоалетната? Какво бихме спечелили или загубили? Ще се слага и бойлер, така че и на него трябва да търсим място.

Скрит текст:

# 487
Вратата така си е добре. Колко разстояние имате в лявот нея?
Мивката е ок където е. Вратата може да себотваря навън и срещу нея да е тоалетната. В ляво параван и голям душ от стена до стена.
Това съм го виждала реализирано и според мен е ок.

# 488
Според мен, ако вратата се измести малко, може мивката да мине на мястото на душа, а душа на нейното - като заеме цялото място от стена до стена.

# 489
Devil_Rose, не знам какво е разстоянието. На чертежа не пише. Blush

# 490
Аз наминавам с един въпрос, някой слагал ли е бойлер от тип за под мивка, само че в банята, за къпане. Искам да сложа малък 30 литров бойлер над тоалетната, за да не заема много място, защото ще се ползва само при профилактика на топлофикация. Дали има проблеми с монтажа и функционирането му?
Конкретно съм харесала този модел на теси.
Скрит текст:
И мен ме интересува същият въпрос. Дано някой се включи с подобен опит. Доколкото знам, ел. инсталацията трябва да е подсилена, ако е тип проточен, но нищо повече.

# 491
  • София
Този е обикновен, не е проточен. Не ми се правят промени по инсталацията на мен. Просто искам нещо малко, да не заема място в огромната баня от 2 кв Simple Smile

# 492
Идвам и аз с въпрос, макар че сме доста далеч от реализация. Засега събирам идеи.
Това е планът на банята. Чудя се дали да не изместим вратата вляво - където е душът, срещу тоалетната? Какво бихме спечелили или загубили? Ще се слага и бойлер, така че и на него трябва да търсим място.

За мен вратата е добре, ако има място за бойлера зад нея. Ако не - бих я преместила малко вляво. И със сигурност ще я обърна да се отваря навън от съображения за спешен случай на прилошаване в банята.

Преграждането на душ зоната ще е сложно, защото верояно ще трябва два неподвижни паравана и един като врата между тях. (И на мен ще ми предстои да правя една баня с много подобни размери... просто мястото е кът за всичко...а да не говорим, че е истинска мъка с разположението на сифоните, защото аз много държа да имам и при тоалетната.)
Скрит текст:

# 493
И аз имам такава баня. И така сме я оставили. Бойлер може да сложите хоризонтално горе някъде, обикновено се слагат над  вратата.
Моята кабина се отваря отпред с хармоника. Имам и странично стъкло към тоалетната.
Проверете да има достатъчно дълбочина за мивката.
Моята врата се отваря навътре, но към кабината, а не към мивката.

# 494
Ако остане в този вариант разположението и плотът за мивката се скъси, заради бойлера, както е предложено, аз бих помислила за ъглов плот с 2 мивки в плот - едната горе-долу там, където е сега, втората - точно срещу вратата. Като конкретните размери е добре да се видят на място - кое докъде стига, така че да не пречи на другото. Алтернативно бих предложила цял плот с мивка по цялата ширина зад вратата, на мен винаги ми е липсвал достатъчно място около мивката за принадлежности и затова това ми е голяма мечта. Което не значи, че за конкретната потребителка е вярно, тя да си прецени, аз само давам идеи.

Общи условия

Активация на акаунт