Банята - тема 38

• 57 983
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Мандаринка,ти ме уби! Hug
Хич не ти трябват неща върху плота.Всички тези неща да се бършат от прах...
Навсякъде сме с големи плотове,но и с големи шкафове и чекмеджета под тях.Върху плота само сапун и четки да зъби.Понякога и цветя:) .

# 496
Нелина, с какво точно съм те убила? Confounded С това, че моето мнение и нужди не съвпадат с твоите ли?
Уточних, че изказвам лично мнение, на основание на мои лични нужди, а всеки е свободен и достатъчно разумен да си прецени кой вариант го устройва.
Аз мога да кажа, че цветя и вазички в банята не харесвам, ама каква  би била ползата от такова мнение? Примерно за теб, която си си сложила цветя и ваза.
Цял живот се боря с това, че няма как и къде да сложа на/до мивката 3 четки, 2-3 пасти за зъби, течен сапун и обикновен сапун, като минимум. И искам да имам място да си ги сложа, без да се налага да ги прибирам и вадя, без да ми се хлъзгат и падат, без да са сгъчкани едно до друго. Това са моите нужди, не е нужно да са твоите. За теб може да са "натурии", за мен е удобство. За мен цветята и вазата са излишни, на теб са ти нужни. Аз ще се въздържа да изкажа друго мнение за тях освен това, че за мен са излишни. Въпреки че мога да се изразя и по-цветисто, но приемам спокойно различията във вкусовете и нуждите.
Всеки има право да си има собствени нужди, вкус и предпочитания. Нали темата е принципно за взаимопомощ - с идеи и мнения най-вече, колкото са повече, толкова по-добре, за да може питащият да избере между повече - след лична преценка.
Плурализъм и демокрация се нарича това - да можеш свободно да изразиш мнение, както и да си достатъчно толерантен към мненията на другите.

# 497
  • Пловдив
Мандаринка,не можа ли да видиш иконата след уби,която е прегръдка,за да го приемеш като шега?
Защо всичко в тези теми трябва да е изразяване на супер крайно мнение ,като на живот и смърт.Изразявай се цветно като искаш.Не го разбирам този хей и това си е и .
Написала си принадлежности и  недостатъчно място и веднага си представих плота у свеки-дезодоранти,парфюми,пилички,четки за коса,тампончета за грим и т.н.И понеже много пъти си споделяла,че не харесваш прахосъбирачки по другите теми( знам мнението за всички декоративни предмети,цветове и т.н.,но като искаш ми натърти отново че "не харесваш моите неща",аз не държа на всяка цена да се харесам),ме учуди,че искаш неща на показ в банята.
 И моля те,прочети отново предния ми пост,който явно съвпада с твоето мнение за неща върху плота,без моите"цветя" и виж дали е нападка.

# 498
Нелина, различни хора, различни нужди, различни мнения.
Скрит текст:
Хейт е дума, която не харесвам, напоследък с нея се обозначава всяко мнение, което се различава от най-разпространеното или от мнението на някой конкретен човек. Т.е. всяко несъгласие се приравнява на хейт (което изначално знам какво означава).

# 499
  • sofia
Вратата не може да се измести в ляво по простата причина, че стената там е шайба (носеща).

# 500
След като не може по конструктивни причини вратата да се измести, както го мисли потребителката, тогава поне да се отваря навън. Това ще спести и място/простор в банята, а и други неудобства - някой да отвори вратата и да блъсне стоящ зад нея, или вратата да се удря в бойлера (отзад на вратата в сегашното положение е най-удачното място, според мен) или в плота. Или в зида с плочките. Така се ограничава и светлия отвор с ширината на крилото на вратата. Имам такава алуминиева врата на баня за отвор 70/200, реалният светъл отвор е 59 см. и 4-5-6 мм.

# 501
Вратата не може да се измести на късата стена вляво. По стената, на която е в момента, може да се мести - това е вътрешна стена. Предполагам, че, ако жилището се строи в момента, може да се заяви подобна промяна. (Не знам за бойлер колко място ще е необходимо, ако се реши да е зад вратата, но 50-60 см ще стигнат - ще има 100-110 см за душ зоната при врата 70 см. Но добре е да се огледа размерът на бъдещ бойлер и при монтажа му какви отстояния от стените се налагат, защото, както писах по-рано, мястото в подобни бани е кът.)

# 502
  • Пловдив
Грийни,гледах я,въртях я тази баня и нещо не ми излиза с начертани размери,особено на стената с вратата.Понеже ти написа,че незнаеш какво е разстоянието взех да смятам.
Вратата е 70 см,видимо в дясно от вратата е отново 70,както са го начертали,така че вляво остават 90см.И излиза,че са начертаното душ пространство е 70см,което ми изглежда недостатъчно.
 Би ли дала някакви предпочитания в размери за душа и мивката с плот да си поиграя още малко да размествам?

# 503
  • София
nelina_london,
точно това гледах и аз. Както е нарисувано или душ кабината е до самата врата или е маломерна.
230 растояние - 60 за мивката с плота + 10 /малко растояние, за да не се удря вратата/, 70 за вратата и за душкабината остават 90 см, ако е съвсем плътно до врататата. Тогава отваряш вратата и се озоваваш в коридор от едната страна на който е паравана, а от другата вратата. Дано нямате някой с надномено тегло или просто едър човек, че е малко клаустрофобично.

# 504
Момичета, дайте предложения за разположение на душ кабина, тоалетна чиния и мивка на двете помещения. На 2ри етаж поизмислих вариант, но май не е оптимален.
На 1ви етаж пък реших да изместят вратата, че да е по-оптимално използването на коридора. Но къде ще е новата врата: може да варира.
Благодаря 😁

# 505
Нелина, надявам се скоро да мога да ида до обекта и да го видя наживо, за да ми се изясни и на мен картинката.
Размери... Да  речем 60 см мивка (в апартамента, в който сега живеем е 55 см) и 1м душ (спрямо сегашния 70 см).

Благодаря на всички за предложенията! Има над какво да размишляваме!

# 506
Здравейте, в пространството около душа искаме да сложим леко релефни плочки. Как се монтира смесителя към стената там - не остават ли грозни "хлабини", когато не е гладка плочката?

# 507
  • Бургас
И аз бях избрала релефни, но това беше едната причина да се откажа.
Другата е, че се чистят доста по-трудно. Сложих ги в сухата част, а в около душа гладки от същата серия.

# 508
  • София
Нелина, надявам се скоро да мога да ида до обекта и да го видя наживо, за да ми се изясни и на мен картинката.
Размери... Да  речем 60 см мивка (в апартамента, в който сега живеем е 55 см) и 1м душ (спрямо сегашния 70 см).

Благодаря на всички за предложенията! Има над какво да размишляваме!

Грийни, ето още едно предложение: вратата я разполагате така, че от двете ѝ страни да има или 90+70 см, или 100+60 см и да се отваря навън. Тоалетната се изтегля към вратата (оставила съм 80 см за нея), а в дъното се обособява широка душ-зона (90х110). Куфарът за тоалетната се прави на височината на вградената конструкция за тоалетната чиния и играе ролята на рафт в душ-зоната и над тоалетната. 

# 509
Реално как се случва местене на тоалетна?

Общи условия

Активация на акаунт