Банята - тема 38

• 57 982
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Удължава се отходната тръба под лек наклон. За метър - метър и половина става без проблем (казано от опит, така направихме в нашата баня).

# 511
Гледам в интернет едни прибиращи се паравани, които изглеждат много удобни за малки бани, но не знам дали са приложими за бани с праг около душа.
Скрит текст:

Поставянето на сифон на такава баня ми се вижда невъзможна задача - както е на снимката, не ми изглежда удобно, защото е точно, където се стъпва при къпане. Ако е до стената в душ зоната - това предполага наклон към него и подът няма да не е равен. Ще има луфт между паравана и пода - водата при къпане ще излиза свободно от душ зоната.

Ако някой е направил праг и подобни прибиращи се паравани, моля да сподели.

# 512
И аз бях избрала релефни, но това беше едната причина да се откажа.
Другата е, че се чистят доста по-трудно. Сложих ги в сухата част, а в около душа гладки от същата серия.

Надявах се да ме опровергаете:yum:
И още 1 питане - трябва ли да е по-различен модел линейният сифон, когато се монтира плътно до стената? Гледах, че има едни модели е повдигната метална стеничка, която се слага до стената и плочката след това я  покрива. Но такива сифони са доста малко, като модели.

# 513
  • Пловдив
Нелина, надявам се скоро да мога да ида до обекта и да го видя наживо, за да ми се изясни и на мен картинката.
Размери... Да  речем 60 см мивка (в апартамента, в който сега живеем е 55 см) и 1м душ (спрямо сегашния 70 см).

Благодаря на всички за предложенията! Има над какво да размишляваме!

Грийни, ето още едно предложение: вратата я разполагате така, че от двете ѝ страни да има или 90+70 см, или 100+60 см и да се отваря навън. Тоалетната се изтегля към вратата (оставила съм 80 см за нея), а в дъното се обособява широка душ-зона (90х110). Куфарът за тоалетната се прави на височината на вградената конструкция за тоалетната чиния и играе ролята на рафт в душ-зоната и над тоалетната. 

От всички варианти,които въртях и си представях на място ,това е най-добрия от към пространство.
Единствено ще трябва да се измисли отварянето при душа- евентуално плъзгане,ъглово или чупеща врата.

# 514
И още 1 питане - трябва ли да е по-различен модел линейният сифон, когато се монтира плътно до стената? Гледах, че има едни модели е повдигната метална стеничка, която се слага до стената и плочката след това я  покрива. Но такива сифони са доста малко, като модели.

Аз разбрах от моя майстор, че трябва. Но не е до нещо горе, а в самия сифон отдолу. Не се заинтересувах, защото беше свършен факт.

# 515
Момичета, дайте предложения за разположение на душ кабина, тоалетна чиния и мивка на двете помещения. На 2ри етаж поизмислих вариант, но май не е оптимален.
На 1ви етаж пък реших да изместят вратата, че да е по-оптимално използването на коридора. Но къде ще е новата врата: може да варира.
Благодаря 😁

Момичета, някой да помогне с идеи?
Размерите на двете бани/ WC съм ги споделила..

# 516
Единственият вариант, който виждам при тази отваряща се навътре врата на помещенията, е тоалетна срещу вратата и душ и мивка от другата страна:

Според мен мивката е по-добре да е до вратата, защото човек ще трябва малко да мине пред мивката, за да затвори вратата, но съм дала и двете положения.

Скрит текст:

# 517
И в кабина ще се влиза с прескок 😆

# 518
  • Бургас
Малко след дъжд качулка, но мнение за душ кабините на Roca?
Днес поръчахме тази в Баня стил - https://baniastil.com/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B … a-(38)-18055.html
Преди това в 1000 бани ни предложиха някаква на Идеал стандарт, на която стъклата били специално обработени, за са не задържат капки и котлен камък. Нещо ме им повярвах, обаче сега взех да се чудя, дали не сгреших.

# 519
  • София
То на втората баня нали мястото на душ зоната си е предварително определено в нишата? Струва ми се оптимално така - мивка срещу вратата и тоалетна вляво от нея, има дори достатъчно място вратата да си остане с отваряне навътре. 
За първата, малката - размерите са почти същите като на моята баня, така че предлагам същото разположение, удобно е и съм го пускала тук - https://bg-mam.ma/p/1336236/43044734

# 520
На втория чертеж с душкабината - завърташ тоалетната на 90 градуса да гледа към душ-кабината (ако е възможно, разбира се, не знам къде е каналът). До нея зад вратата мивка, широка колкото е възможно, така че да не се сбута съвсем до тоалетната. Има много хубави моноблокове, плътно прилепнали до стената, т.нар. къса проекция, т.е. с дължина до около 65 см. тотал.

За малката баня - вратата да се измести максимално до дебелия зид 60 см., срещу врата с гръб към този зид тоалетна пак моноблок. В оставащото пространство някак да се смести мивка и душ-кабина, щом държиш да е душ-кабина, примерно мивка и душкабина срещу тоалетната.

# 521
Малко след дъжд качулка, но мнение за душ кабините на Roca?
Днес поръчахме тази в Баня стил - https://baniastil.com/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B … a-(38)-18055.html
Преди това в 1000 бани ни предложиха някаква на Идеал стандарт, на която стъклата били специално обработени, за са не задържат капки и котлен камък. Нещо ме им повярвах, обаче сега взех да се чудя, дали не сгреших.

Не знам дали си сгрешила, но има такова покритие, не са те излъгали. Но с времето се износва. Добрата новина е, че се продават такива препарати и можеш да си нанесеш покритие на всяко стъкло.

# 522
  • Бургас
Черна станция, благодаря! Не знаех, за тези препарати. Как се казват, ти ползвала ли си такъв?

# 523
Черна станция, благодаря! Не знаех, за тези препарати. Как се казват, ти ползвала ли си такъв?

Не знам, търси в нета. Ползвала съм на 3М. Полага се от време на време.

# 524
Момичета, благодаря за съветите, някои от предложенията ми допаднаха и ще примеря/обсъдя на място с майстора до колко са осъществими, че е стара къща, която реновираме и не всички промени са препоръчителни. На втория етаж банята сега е правим ( няма предвидена такава и ще е на мястото на малка спалня), т.е. може да варирам до някъде в размерите и. А на първия етаж преправям направената баня, за да оптимизирам( мястото на вратата) пространството в коридора.
Ще споделям напредъка..

Общи условия

Активация на акаунт