Банята - тема 38

• 57 964
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, търся мнения за конзолни тоалетни с вградено биде. Пример:  https://baniastil.com/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80 … affoni-10409.html
Не искам хигиенен душ и нямам място за отделно биде.

# 526
Аз се спрях на подобно решение като показаното от atom4e. Моля за обясение: как ще се върже смесителя към ВиК търбите - топла и студена (в момента не са заложени, трябва да инструктирам ВиК човека къде да ги постави)? Намирам тази снимка в интернет: не съм сигурна как се казва частта зад смесителя (тройник?) трябва ли да се съобрази като Ф със смесителя? На каква височина е добре да се остави изхода за студена вода за казанчето? В крайна сметка трябва да имам два изхода - един за студена (зареждане на казанче), друг със смесена вода за биде - правилно ли мисля? Изобщо ако може някой да обясни целия процес кое след кое следва да се прави - ВиК, картон, подови плочки... гледах инструкции в нета и някъде има поставени плочки преди слагането на структурата, на друго място няма и съвсем се обърках. Много благодаря!

# 527
Това се казва трипътен смесител според моя майстор. Вървят си комплект, не се купува отделно.
Т.е. още сега трябва да го купите и да е съобразен с другите смесители в банята, ако искате да са от една серия.
И аз трябва да избера, а ми е трудно на толкова ранен етап, защото въобще не съм мислила за интериор още.
Мен всички тия вградени неща ме плашат, защото вече два пъти се е налагало къртене заради тях😑

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 23:15 от Чисто луда

# 528
Малко страничен въпрос - кошче за тоалетна?
Впечатления/препоръки?
Че май отиваме към нещо 10-20(макс) литрово, но някак си масово са едни пластмасово-кекави.

# 529
  • софия
Аз се спрях на подобно решение като показаното от atom4e. Моля за обясение: как ще се върже смесителя към ВиК търбите - топла и студена (в момента не са заложени, трябва да инструктирам ВиК човека къде да ги постави)? Намирам тази снимка в интернет:
Скрит текст:
не съм сигурна как се казва частта зад смесителя (тройник?) трябва ли да се съобрази като Ф със смесителя? На каква височина е добре да се остави изхода за студена вода за казанчето? В крайна сметка трябва да имам два изхода - един за студена (зареждане на казанче), друг със смесена вода за биде - правилно ли мисля? Изобщо ако може някой да обясни целия процес кое след кое следва да се прави - ВиК, картон, подови плочки... гледах инструкции в нета и някъде има поставени плочки преди слагането на структурата, на друго място няма и съвсем се обърках. Много благодаря!
Вкъщи е така
Скрит текст:
И в стария апартамент бяха на подобна височина. Не сме имали проблем. Дъска-биде е, но едва ли при структурата е много по-различно. Кое след кое е не знам. Изобщо не съм обръщала внимание. Майсторът си знаеше.

# 530
  • София
Аз се спрях на подобно решение като показаното от atom4e. Моля за обясение: как ще се върже смесителя към ВиК търбите - топла и студена (в момента не са заложени, трябва да инструктирам ВиК човека къде да ги постави)? Намирам тази снимка в интернет: не съм сигурна как се казва частта зад смесителя (тройник?) трябва ли да се съобрази като Ф със смесителя? На каква височина е добре да се остави изхода за студена вода за казанчето? В крайна сметка трябва да имам два изхода - един за студена (зареждане на казанче), друг със смесена вода за биде - правилно ли мисля? Изобщо ако може някой да обясни целия процес кое след кое следва да се прави - ВиК, картон, подови плочки... гледах инструкции в нета и някъде има поставени плочки преди слагането на структурата, на друго място няма и съвсем се обърках. Много благодаря!
Добре е да е купена тоалетната чиния и смесителя, за да може по тях да се нагласи вик.

# 531
  • Велики Преслав
Агент 007, аз от снимката виждам само студена вода която да отива към интимния душ. Та, явно не е предвидено да има топла.

# 532
  • София
На снимката е показано от ляво топла вода ,от дясно студена вода ,а до тоалетната отива една тръба .

# 533
  • Велики Преслав
Да сега го видях, аз търся червена точка, то било пламъче. Трябва да ги слагам тея очила😂.

# 534
Малко страничен въпрос - кошче за тоалетна?
Впечатления/препоръки?
Че май отиваме към нещо 10-20(макс) литрово, но някак си масово са едни пластмасово-кекави.
Препоръчвам ти кошовете на Брабантия, дори мисля, че в момента имат някакво намаление.
Аз бях купила кошове на друга марка от Баня стил, забравих марката, но ги смених миналата година с Брабантия - е, определено са по-хубави.

# 535
Здравейте, отново с въпрос - линеен сифон изцяло метален или полипропилен? Харесах изцяло метален от Хикови, но майстора ме предупреди, че не може да се ползват препарати за почистване на канали. Как почиствате и имате ли проблеми с изцяло металните сифони?

# 536
Добре е да е купена тоалетната чиния и смесителя, за да може по тях да се нагласи вик.
Те ще са на обекта в близките дни, но нямам хора, които да направят всичко от - до. Намерих човек, който се наема да измести търби, канал и подов сифон, но си каза, че няма опит с такава структура. Затова иска да му кажа къде точно да изкара търбите. След него предполагам, че трябва да се направи картона и накрая плочките.
Мога по-късно да пусна снимков материал, ако ви се занимава да погледнете и да дадете съвет.
В общи линии искаме да обърнем тоалетната от едната стена в ъгъла на другата съседна стена.

# 537
Здравейте! Как и с какво се нивелира моноблок? Някой с идея, личен опит?
Ще сменяме моноблока - купихме вече Теси акваблейд (ако има значение). Сегашният моноблок не изглежда да е нивелиран - силикона за уплътнение е равен от всички страни. За новия ни споменаха, че може да не затваря механизма на казанчето, ако е  наклонено.
И още един въпрос - някой да е правил баня с плочки Церсенит? Видях мостри в Бриколаж и някои серии ми харесаха за бъдещи творчески планове. Чудя се за основните неща кривини, усуквания, покритието при почистване как се държи?!
П.П. Цялостният ремонт на банята се отложи заради други ангажименти и съъответно плановете за структура. Съветвах се тук в темата пролетта.

# 538
Нивелирането би трябвало да е идентично с каквото и да е друго. Слагате отгоре нивелир и подпъхвате клинчета докато стане равно. После без да вадите клинчетата подмазвате с цимент/теракол, малко навътре обаче за да остане място за фуга или силикон. Като изсъхне вадите клинчетата, може да замажете и дупките и накрая слагате фуга или силикон за красота.

# 539
Ей тоя момент с теракола, ако може да се избегне?! Защото ще дойде момент за демонтаж и цялостен ремонт и не искам да се откърти моноблока за почти 400лв.
Сегашния моноблок е хванат само с винтовете според това, което виждаме. След около седмица ще монтираме новия и ще видя какво всъщност има отдолу.
Бая мъка видях с една шпатула за стъклокерамика и стар силикон мазан по плочките. Заради количеството силикон - иначе шпатулата е без грешка.

Общи условия

Активация на акаунт