Моля дайте ми съвет

• 6 633
  • 90
  •   1
Отговори
# 45
  • USA
тя каза, че помощ не иска...и аз не знам какво иска, темата може да се заключи...ние ще продължим да даваме подкрепа, да искаме да изпратим пари, дрехи..тя не ги иска...какъв е смисъла тогава на темата.....тъпа съм и не вдявам....

# 46
Сигурно иска да сподели и да получи психологическа подкрепа

# 47
Елизабет, разбирам колко е трудно човек, изгубил вяра във всички и свикнал да не разчита на никого, да получи помощ от непознат. И аз съм неспособна и нито мога услуги да искам, нито искам някой да се ангажира с мен. Но на моменти трябва да се научим да приемем подадената ни ръка, дори само веднъж. За да успеем да си подредим живота, да можем и да се отплатим на човека, които ни е помогнал. Каква по-хубава отплата от това някой да ти подари дрешки, а ти, носейки ги със самочувствие, да получиш първата си работа. Не мисли, че само взимаш така, а ти и даваш на човекът, който ти е помогнал. Няма нищо срамно, особено щом сами ти предлагат.
Психическата подкрепа я имаш виртуално, но не знам дали е достатъчно на този етап, за да се почувстваш добре и да се справиш с проблемите.

# 48
Аз не вярвам, че има такъв човек,.... много добре написано от чов.с пси.проблеми......малки правописни грешки.....по скоро си мисля,че е някоя наскоро завършила психоложка и "проучва пазара" четене с разбиране трябва .и мен ме грабна първоначално.....ама това с шампоана еееее не е истина....12 год. да излее на инат шампоана....и майка им да замълчи...коя от вас ще го премълчи....... бащата с любовница...живее с тях,ама пари не дава......в цялата история има и две кучета на "фотосинтеза"

# 49
Вероятно иска да види, че на някого му пука, без междувременно да я нарече тъпа, слабоумна или некадърна около 38283824 пъти.
Възможно е да има официална диагноза, може и да няма. Нещо такова би обяснило поведението на другите спрямо нея - панелени нерваци с дефицити, засрамени, че имат жълта книжка в семейството. Не е като да не сме виждали случаи на такива 'любящи' семейства.
А и дори да има психически проблеми, първо не звучи като да е толкова зле, че да не може да почне работа, второ - не заслужава да бъде третирана като отпадък. Явно си преценява положението за лошо и иска да го оправи.
За всичко може да има логично обяснение, вкл.кучетата и шампоана - кучетата са на семейството, а хубав шампоан на онова лудото не му се полага... Всякакви ги има.
А може и верно да е пързалка. Тогава - срамота.

# 50
Има много несъответствия...има средно,ходила есен,зима, пролет на училище.... сега е на 20 год.къде са ѝ дрехите от училище.... само след 2 год.има клин с "точен брой петна"....и въпреки съмненията ми.....нека ми пише на лични.... ако всичко е вярно.П.п.... аз съм набор75 още си нося палтото.....право черно класическо...

# 51
  • Paris, France
Има много несъответствия...има средно,ходила есен,зима, пролет на училище.... сега е на 20 год.къде са ѝ дрехите от училище.... само след 2 год.има клин с "точен брой петна"....и въпреки съмненията ми.....нека ми пише на лични.... ако всичко е вярно.

Писа, че е на силни антидепресанти и носи размер ХХL. Може рязко да е напълняла от лекарствата и старите дрехи и обувки да не и стават, защото е подута.

# 52
  • bulgaria
Ще се справиш. Можеш!!
Включвай се по активно в темата за да разсееш съмненията,че темата фейк и приеми, каквото ти се предлага. Веднъж, като се престрашиш за първата крачка, нататък става по-лесно.

# 53
  • София
Аз също мога да пратя дрехи, подходящи за интервю и работа, ако авторката се интересува. От там се започва решението наистина. Иначе, моралната подкрепа можеш да я имаш, но само ще разсее за момент ужасния ти живот.

Защо беше неуспешен опитът ти за самоубийство? Сама ли се отказс или някой те спря и как?

# 54
Ще се справиш. Можеш!!
Включвай се по активно в темата за да разсееш съмненията,че темата фейк и приеми, каквото ти се предлага. Веднъж, като се престрашиш за първата крачка, нататък става по-лесно.
.    Ето ,аз мога да помогна....имам къща в плевенско село,.... далеко от семейството и подигравки......искам само да стои у дома ,и чисти двора от трева ...и за това ще си плащам.... когато се обадя, че си идвам..,да ми проветри спалнята..... скарата и пържоли си нося.....и не се бъзикам ....ако има някой , който да иска спокойствие и душ . мир ...или е на ръба да спи под моста...пиши ми....

# 55
  • Paris, France
елизабетаА, сама пишеш, че си ходила на интервюта и не те взимат на работа. Без дрехи, обувки, шампоан и сапун няма да стане. Най-много да стигнеш пак до болницата. Предложи ти се реална помощ, като никой за нищо не те упреква. Ако до 2 седмици се облечеш и обуеш, до още 2 можеш да имаш работа, до 2-3 месеца да почнеш да пестиш, а ако искаш да научиш език, имам и идеи как да стане бързо и в конкретна държава.

Няма да стане без списък. Всички ние имаме по поне 2-3 чифта обувки, които не сме носили никога по някаква причина. В магазина са ОК, а в къщи убиват. Не можем нищо да ти предложим преди да знаем кой номер носиш, а това е супер важно. Също е важно да знаем номер на бельо, сутиен, номер на дрехи като 34, 36, 46, 48 и по коя система са. В България, примерно си купувам обувките с един номер по-големи.

Кажи какъв шампоан искаш, какъв тип е косата ти, имаш ли любим. Приятна миризма прави чудеса за настроението.

Имаш ли любим парфюм? Кой парфюм харесваш? Може някоя от нас да го има в гардероба, да го ненавижда и да се чуди къде да го дене.

Ще те помоля да направим един списък с всичко, което ти е нужно в момента за да се почувстваш човек. Може би няма да можем да набавим всичко и да е по твоя вкус, но е добро начало. Почвам:

1. ХL е 44/46, предполагам. Ще помогне да дадеш обиколка на талия, ханш, бюст в сантиметри ако искаш костюм.

2. Колко си висока? За вталена дрехи и панталони има значение.

3. Кой размер сутиен носиш и искаш ли сутиени? Меки и спортни или с банели предпочиташ? Ако си с голям бюст е важно да носиш точен и удобен сутиен.

4. Какви дрехи предпочиташ и в какви цветове? Има ли нещо, което да не носиш - къса пола, дълъг панталон?

5. Номер обувки и какъв тип искаш. Официални, маратонки, с ток, без ток?

6. Ластици за хващане на коса, фиби, диадеми?

7. Тип коса и предпочитание към шампоан. Или всякакъв? Балсам?

8. Сапун? Можеш да се ексфолираш като се насапунисаш и се изтъркали със захар. Бялата от Лидъл е идеална.

9....... Продължаваш с каквото ти трябва.

10....

Определяш място, където можеш да идеш пеша да вземеш донесеното.

За ученето на език - кажи кой език искаш да научиш! На какво ниво си на този език? Има безплатни сайтове с материали за начало. После можеш да заминеш по програма au pair за гледане на деца или възрастни хора. Отворена е за младежи до 26г. Живееш в семейство или при човек и те настаняват в споделена или собствена стая, не плащаш вода, ток или храна, дават ти някакви джобни, около 80 евра седмично във Франция. В замяна извършваш около 20 часа лека домакинска работа, водиш, прибираш от детска градина и училище деца и ги гледаш, готвиш, пазаруваш. За добрите места в големи градове, без деца, със собствена стая, ползване на кола обикновено искат добро ниво на език, освен ако не търсят да учат твоя собствен, но търсенето е основно за английски, немски, френски, руски и други широко разпространени езици. Можеш да потърсиш и семейство българи ако нямаш самочувствие и те е страх да идеш на чуждо място без език. В свободното време можеш да работиш и другаде ако имаш право на работа в държавата. В Англия сигурно вече не може, освен на черно. Много момичета работят вечер в ресторант, супермаркет, бар или през уикенда в магазин. През деня от 9 до 4 можеш да работиш ако децата са на училище.

Амиии, ето ти реален план да постигнеш желаното до 5-6 месеца.

Насила можем да вземем нещо от тебе, насила да ти дадем не можем.

Топката е в твоето поле 🥳.

# 56
Защо притискате така детето?
И аз мога да помогна всъщност - вземам я в Англия, така ми трябва детегледачка!
Само че, ако разбира се, историята е вярна, видях крещяща нужда от друг вид помощ. Това дете се чувства необичано и е пълно с обида. И няма приятелки. Много ми се иска да видя и другата страна на монетата.
На 20 и на мене все ми се струваше, че нямам достатъчно дрехи и обувки, но имах много приятели поне.
Моето момиче, пиши ми на лс, за да дадеш повече информация за себе си. Зодия телец ли си?

# 57
Не мисля, че само й се струва, че няма достатъчно дрехи. Проблемът е реален.

# 58
Много е права Невена.Ако иска само да си помрънка и оплаче-има нашето съчувствие.Ако иска някаква конкретна помощ-да действа по списъка.Свички ще помогнем с каквото можем.

# 59
Пиши в тази тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1201557

Освен съчувствие ще получиш и адекватни съвети.

Общи условия

Активация на акаунт