Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 728
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
  • омъжена
На мен само веднъж микробиология. Даже имам течение бяло и парещи болки име ми взе. С първото раждане лекарят ми спука водите,а второто секцио и незнам днес както седях в а1 като станах ми беше мокро дупето чак.после болки та пак се намокри клина ми. Прозрачно. Като бях на прегледа си имаше околоплодни води.Ако пия вода повече ще се възстановят ли ако е това. Някой знае ли

# 586
Здравейте, чета ви от известно време, но пиша за пръв път. Моят термин е 1 ноември, но най-вероятно събитието ще е октомври.

Живея в чужбина и тук пускат микробиология само при оплаквания. Имах жълтеникаво течение от началото на бременността (без мирис или каквито и да е оплаквания) и се оказа, че имам някаква бактерия. Настояха за антибиотик, защото казаха, че ако не се лекува може да предизвика преждевременно раждане. Следващия път като отида на преглед ще ги накарам да пуснат контрола.

mammaAnna, ние с теб май сме в една и съща страна... трябва да ги натискаш до дупка за всичко, аз съм доста hard core с тях и пак не е лесно, но определено помага в повечето случаи.

Harion1, и аз съм същата като теб...но аз имам няколко ранни загуби и предполагам, че това е причината нон стоп да се вкарвам в някакви филми...дано да не изперкам тотално до края Simple Smile

Хей, хей...аз също като теб от слягането ня глобули нещо се разранявам, но упорито си лекувам инфекцията, защото съм и с раничка..
А от инфекцията два пъти получавах кафяво зацапване което много ме стрьскаше..
Така че според мен лекувай ги и пускай контрола.

# 587
  • София
На мен само веднъж микробиология. Даже имам течение бяло и парещи болки име ми взе. С първото раждане лекарят ми спука водите,а второто секцио и незнам днес както седях в а1 като станах ми беше мокро дупето чак.после болки та пак се намокри клина ми. Прозрачно. Като бях на прегледа си имаше околоплодни води.Ако пия вода повече ще се възстановят ли ако е това. Някой знае ли
Доказани ли са с тест околоплодни води?
Невъзможно е да си стоиш с отворен мехур. Това е животозастрашаващо за бебето състояние.

При пукнат мехур (преди/по време на раждането) чакат около 24 часа макс.

# 588
  • София
Аз пак с проблем.... Зъб ми се подул иииии имам нужда от пощата ви........гнойна торбичка и се чудя как да я махна...... До каква степен ще повлияе на бебето за тази нощ???

# 589
  • au bout du monde

Най-вероятно си се изпуснала или течението ти се е засилило.

И не няма да се увеличат, ако пиеш повече вода.

Говори с лекар, ако смяташ, че е доста течността.

# 590
Моята кръвна захар винаги е била над 5. Преди около месец беше точно 5, тоест на горма граница за бременни и сега се притеснявах много какво ще излезе, но учудването ми беше огромно като видях стойност 4.22. А даже предната вечер хапвах спагети за вечеря Grinning

Но забелязах че белтъка ми е спаднал и е на долна граница, така че си поръчах протеин за бременни Прегнако, надявам се вкуса да е хубав..

Момичета, знаели ли дали е нормално да са леко повишени левкоцитите и неутрофилите? СУЕ и CRP са ми напълно ок.

Колкото до зъбите, аз имах проблем с един мъдрец в 3ти месец - жабурках няколко дни с Eludril Classic и всичко мина. Разбира се, консултирах се и със зъболекар после, но е факт че нищо не ми е правено.

# 591
  • София
В 5 м съм и ме притеснява само за бебето да не му стане нещо тази нощ

# 592
Чери и аз съм така със захарта.Винаги ми е била 5.2, 5.3.В началото като забременях пак толкова .Три пъти след това я пусках и е под 5.Последния път 4.38, преди това следобяд 4.8.Чак не можах да повярвам.Като съм правила някакви безумно стриктни диети едвам докарах 4,5, а сега хич и не се ограничавам.По един сладолед на ден ям, плодове....Но и аз съм с повишено внимание.И бебето си отговаря на размери, затова съм му отпуснала края.Почна ли да я вдигам ще си налягам парцалите и ще внимавам какво ям🙄.Ендото каза обременяване в 24 гс, ще питам и Вецев какво мисли .
Станислава не съм специалист, но за една нощ не виждам какво ще му стане.Успокои се и ходи утре да те погледне някой зъболекар.

# 593
  • до най-прекрасния мъж
Чери, и аз съм с левкоцити 12.4, при норма 10.5. Утре ще ида специално заради това докторът да ги коментира. Че прегледът ми е чак на 23.06, а има много време до тогава. Като лежах в 7 г.с. със зацапване са ми били 11.8, оня ден си взех епикризата. Преди две седмици ми бяха 9.2, пусках ПКК по друг повод. Сега микробиологията ми е чиста, СУЕ е 20, при норма до 22. Имам само следи от белтък и следи от кетони в урината (бяха изчезнали преди две седмици, сега пак), левкоцитите в урината са отрицателни, имам само в седимента на урината 4-5 левкоцита. За отбелязване, че от 4-5 дни ми тече носът сутрин, но не съм болна. Може да има общо. А и бях чела някъде, че било нормално да се повишат при бременност. Утре като мина през лекаря, ще пиша. В 12 г.с. съм, но надничам тук, защото сте много задружни и сте ми полезни..

# 594
В 5 м съм и ме притеснява само за бебето да не му стане нещо тази нощ

Не знам за бебето, но съм прекарала ужасно много часове на зъболекарски стол и знам, че на теб може да ти стане, това е гной в главата
.....ако не те боли прекалено много и е търпимо можеш да изчакаш до утре, но аз съм ходила през нощта на спешен кабинет от болки от такова нещо, лошото е, че това няма как да мине без лечение и то трябва да с енаправи без упойка .....
За гладенето и прането, гладя предо да се облекат дрехите, у нас всеки взима джаста прасета от гардероба и е безсмислено преди това да се глади, ползвам сушилня, така че гладя само тези, които имат нужда. На децата дрехите още пера отделно, даже и отделно на едното и другото, не защото съм прекалено вманиачена, изобщо не, просто те така или иначе си събират тяхна си пералня достатъчно бързо, всеки ден се пере у нас 🙄 ако не дрехи, то чаршафи, или нещо друго. И не мога на децата дрехите с нашите, пример о точно като имам  каква инфекция или гъбички, как да спуснат мои гащи, с гащи на децата, не мога просто.
МБ не са ми взимали тази бременност, не се е налагало, с миналата лекувах някакво течение по едно време, с първата нямам ясен спомен вече. И аз съм с раничка и преди да забременея излекувах една бактериална инфекция, после съм нямала проблем.
За майките обаче с течение, и чиста МБ искам да кажа, че в годините съм имала течения толкова много и буквално съм се молила да излезе нещо на МБ, за да го лекувам с нещо и да мине, но не...оказва се, че не всички лаборатории са винаги акуратни, понякога трябва проблема да стане много наболял, за да го хванат, за съжаление това е моят опит.

# 595
Не знам дали ще ми повярвате ама преди да забременея никога не съм имала течение НИКОГА даже се чудех как хората все имат и като зажременях се почна..

# 596
goldfinch, и аз като теб си хапвам сега и сладоледче и всичко, че после не се знае хаха Grinning Плодове много ми се хапват, може би това е единствената промяна от преди бременността - винаги съм ги обичала, но вчера изядох близо половин килограм черешки, малини, боровинки, ягоди.. е, не е всеки ден така де. Дано нямаме проблеми, следим си нещата и така. Моето бебе е малко по-голямо от седмицата си, та трябва да внимавам.

blue.angel, благодаря ти за включването. Моля те сподели какво е казал лекаря ти, тъй като моят преглед е чак другата сряда, пък не искам да притеснявам АГ за такива дребни неща. Моите левкоцити са все завишени откакто съм бременна, но имах проблеми с един един мъдрец и мислех че е от това. Друго нищо нямам и не съм имала... Дано не е нещо притеснително и при двете!

Момичета, аз не издържам вече с тия болки в бедрата и таза при сън и днес си поръчах възглавница за бременни, дано да помогне поне малко, че е много неприятно това.

Относно теченията, аз чак сега спрях утрогестана, та ще мога да разбера имам ли, нямам ли... че то с тия глобули не можеш да разбереш кое какво е. Но при мен излязоха гъбички още в 13гс, АГ ми изписа някакво измиващо външно, но се съмнявам, че е свършило работа. Иначе нямам никакви оплаквания, но ще я попитам дали няма нещо по-сериозно като лечение да се прави.

# 597
  • София
Момичета аз да попитам според Вас възможно ли е втвърдяването на корема да е свързано само с контракции? Понякога вечер ми се втвърдява корема, но не моментно, а си седи така твърд, а пия конски дози магнезии. Понеже имам проблеми с ходенето до тоалетна, та се чудих възможно ли е да се дължи на това.

На няколко пъти казвам на доктора ми, че имам втвърдяване вечер, и винаги първия му въпрос е ''Как си с ходенето до тоалетна'', така че си правя изводи, че може да е и от това.

# 598
Момичета, днес ми излезна външен хемороид без болка. Много ме уплаши. Какво да го правя?!?

И аз съм в същото положение от вчера, но днес вече е с болка и неприятно усещане Disappointed Relieved

Винаги съм си мислела, че такова нещо няма да ме застигне не знам какво да правя. Всеки ден по цял ден съм с невероятен дискомфорт, отпадналост, виене на свят, чести стомашни неразположения и предполагам от залежаването са се получили...

# 599
Момичета аз да попитам според Вас възможно ли е втвърдяването на корема да е свързано само с контракции? Понякога вечер ми се втвърдява корема, но не моментно, а си седи така твърд, а пия конски дози магнезии. Понеже имам проблеми с ходенето до тоалетна, та се чудих възможно ли е да се дължи на това.

На няколко пъти казвам на доктора ми, че имам втвърдяване вечер, и винаги първия му въпрос е ''Как си с ходенето до тоалетна'', така че си правя изводи, че може да е и от това.

Аз също няколко пъти съм споделяла с моя доктор за втвърдявания и ми е казвала, че трябва да почивам повече 🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт