Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 702
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • София
При кой доктор се следиш?

# 106
Фокси, аз се следя единствено частно, но това не значи, че се набутвам при двама-трима. Просто докторът, на когото имам доверие не работи по ЗК, затова пък и не се натоварвам с излишната (конкретно за мен) в случая ЖК, която ми се полага като здравноосигурено лице.

Станислава, след като не приемаш пакетното следене като вариант, то, за да бъдеш подготвена, винаги можеш след преглед да питаш какво предстои следващия път и да няма изненади.

И понеже леко се напрегнах... както каза Хариом - времето е хубаво. Отивам да се разсея с една слънчева разходка Flowers Four Leaf Clover

# 107
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз също се следя изцяло по ЗК, плащала съм си Феталните морфологии, както и скрининга. Понеже ФМ ми беше на 19.05, а ЖК ще имам на 04.06, няма да искам видеозон за този месец, защото не виждам смисъл да се гледам през 2 седмици. Чак юли ще искам видеозон отново и оттогава ще е платен по 40лв, тъй като вече нямам безплатни.

# 108
Аз също се следа по здравна каса. От Русе съм и никога не съм чувала за пакетите, които споменахте. При нас явно няма лекар и клиника, където се практикува така. Плащам си само ФМ, но имам допълнително здравно осигуряване и този този път се възползвам от него максимално. Вземам фактура за всеки разход и после застрахователя ми го възстановява, ако влиза в покритието на полицата ми.

# 109
  • София
Писа ми само,, следваща дата за преглед давам.... "

# 110
И аз се следя по ЗК. Единствено за Бхс и феталната платих. До сега за мой късмет не ми е взимал пари за ехограф.И за болничните нищо не плащам .

# 111
Станислава , а ти го разпитай в този случай, каква сума трябва да си подготвиш.Защото на мене ми се е случвало при повторен преглед при мамолог да тичам до банкомата и да се червя, че нямам в мене достатъчно пари.

И момичета, избягвайте нещата, които ви напрягат в този период. Simple Smile

# 112
  • София
Единия вариянт е да му пиша на вайбър др да му звънна по късно

# 113
Искам да попитам смятате ли да правите и късна фетална в 30-32 седмица? На мен още след прегледа ми записаха час без да ме питат дали искам  и се очудих малко.

# 114
Привет, момичета.
Аз също се следя на частно, но заради болнични и направления съм записана и на ЖК. Ходя веднъж месечно при всяка. ФМ, скрининг и т.н се заплащат, но аз така или иначе за тези по-важни прегледи си ходя на частно.

Относно покупките. След БХС реших да “отпразнувам” пола на бебето си, независимо какъв е той и да взема съответно дрешка в розово или синьо. Казаха ми момче. Прилично изчаках 1 седмица и при другата АГ да потвърди. Купих 2 бр ританки - едните бели, другите сини. И едно бяло миниатюрно боди. Ей така за късмет ги купих (обратно на суеверниците 😁). Е, оказа се момиче.
Сега се чудя да си ги оставя за бебка, да ги подаря на някоя позната ли 🤔 бяха предвидени за бебЧО и не ми се иска първата покупка за дъщеря ми да е за предвидено момченце 😁 Така че май ще взема шапчица и ще я,... как беше.... “нарека” за нея 😜😅 А с бебешките дрехи ще видя какво ще правя.
Предвидила съм, живот и здраве, след ФМ, която ще е първата седмица на юни, да почна да пазарувам малко по-малко.

# 115
И аз забелязах, че не беше толкова активната темата последните дни, но го отдавам на хубавото време, предполагам всички се стараем да се порадваме на хубавото слънце. Nature Sunny
Аз предишния път правих и смятам и сега да също да направя трета ФМ, за всеки случай. Повечето следящи казват, че не е задължително, но според мен не е излишно. Дори онзи ден станах неволен свидетел на разговор между деловодителки, едната беше в напреднала бременност и с любопитство обсъждаха какъв ще е полът на бебето, колежките на бъдещата майка й предложиха да се запише на 4д и ФМ при известен лекар, близо до учреждението, но тя каза, че не иска и не бърза за пола, така че при следващия й рутинен преглед се надява вече да се види. Явно някои не правят никакви фетални.

# 116
Писа ми само,, следваща дата за преглед давам.... "

А къде ще си на преглед,стандартен преглед от ЖК ли е,или морфология?За прегледи не съм плащала единствено по здравна каса на женска консултация.Всеки месец ме гледаше лекарката на ехограф,но бях  с проблемна бременност и се следях и на частно.
В смисъл, няма как да ходиш на частни прегледи и да не плащаш

# 117
  • София
Копирам текста
Час за следващ преглед давам за  18:00 на 24.05.2021
След бхс в 13 с и след излезнали резултати сега съм в 18с
Абсолютно нищо др не ми писа
Нямаш забележки по резултатите

# 118
  • София/Севлиево
Вероятно прегледа ще е по ЗК.Когато аз занесох на АГ направление за ЖК ми каза,че допълнително ще ми трябват около 400 лв за прегледи до края(отделно раждането при него е 900 лв.само трябва да погледна дали и секциото е толкова,но в темата за раждане в Шейново момичетата писаха тази цена).
Днес все пак се качих на тавана,за да видя какво бебешко имам и изненада-от 0 до 6 месеца всичко съм раздала, включително спалните комплекти,одеалца и пеленки.Та сега ще зяпам и ще си набелязвам ,а или след втората ФМ на 14.06 или след рождения ми ден на 15.07 ще пазарувам.Дори нямам спомен,че сестра ми е взела всичко, защото Сара е родена октомври,Слави-юни и имаше миниатюрни летни дрешки,които мислех сега да сваля и да подаря на някоя мама в нужда за здравето на хлапетата ми(повечето бяха обличани по 1 път,а най-малките даже не му станаха,защото се роди 54 см и на 1 месец беше вече 60 см.)...

# 119
Станислава, аз без грам колебание бих попитала. В крайна сметка всеки трябва да знае цената на услугата, от която смята да се възползва. Няма значение имаш ли пари или нямаш. Винаги си питам и то още от началото.

Общи условия

Активация на акаунт