Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 687
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
Ели, забелязах още нещо в постовете ти назад. Не знам дали си точно Елислава или Елица, защото го беше споменала по-назад, но и аз съм Елица. И нещо за Плевен и Севлиево беше споменала - и аз съм раждана в Севлиево, нищо,  че никога не съм живяла там. И дечицата ни да са с еднакви имена, виж колко съвпадения. 😁😅
Това за шапчицата аз не го знаех, почнах да заглеждам дрешки вече, но това ще е първото което ще взема. Надявам се нормално да се роди, въпреки, че в момента е седалищно и съм с предна ниска планета, може да се случи някакво чудо.

# 91
  • София/Севлиево
Simple Smile Елица съм и аз,а съпругът ми е родом от Севлиево.Наистина огромно съвпадение Simple Smile Имам един познат,чиято съпруга носи женският вариант на името на ММ и двамата имаме синове,носещи името Станислав.Та не за пръв път ми се случва Simple Smile

# 92
Здравейте, момичета, много сте тихи от вчера. Добре ли сте всички?

Аз днес реших най-сетне да опаковам якетата и да ги кача в надстройката на гардероба и се смея сама на себе си. Сгъвам 3 якета, задъхвам се, сядам. Пак 3 якета, пак сядам. Нещо, дето обикновено правя за 30 минути, днес ми отне половин ден Confused

Сега съм в почивка преди последния плик. А днес-утре трябва вече да си извадя и летните дрехи 🙄 Направо се ужасявам от мисълта, но няма за кога вече да отлагам, а и контракциите не ги усещам, така че е добре да действам докато мога.

Това с шапчицата не го знаех.  Интересно поверие, чудя се откъде идва. Както и онова с конците от дрехите след посещение при бебето, за да му е здрав сънят. Какво общо има между конеца и съня 🙄

# 93
  • София
Аз съм в размисли
Чудя с дали ще се наложи да плащам този преглед
Имам един в Шейново още преди да се запиша при Вецев
И един бхс, който струваше 100лв +6лв такса
И без това сега съм доста зле финансово и остава утре да ме изненада финансово и ще стане много весело

# 94
Станислава, защо не се следиш някъде с пакет, така няма да се чудиш кога колко трябва да плащаш. Феталните морфологии мисля, че обикновено са си отделно и също може да си решиш дали да правиш всички. Раждането без екип е безплатно. Ако не ти е проблемна бременността и да ти се налагат постоянно допълнителни специални изследвания няма да ти излезе много скъпо.

# 95
  • София
Нямам финансова възможност за пакет

# 96
Нямам финансова възможност за пакет

Ами зависи къде е, но мисля, че може и да се разсрочват. Аз съм в 1АГ. Нося направление за следене и плащам още 400 лв. на два пъти. Сега като ходя ще платя вторите 200 лв. Това включва всички прегледи (всеки месец) и изследвания. Досега ми вземаха 3 пъти кръв и два пъти секрет. Нищо повече не давам на ръка. За БХС 60 лв., като си платих там, а в майчин дом да ми взеха кръв. Ходих на ранна фетална морфология и фетална ехокардиография допълнително на други места. TSH също си изследвам отделно в друга лаборатория и си го плащам. В деветия месец тоновете се плащат, по 20 лв. мисля, че бяха 1-2 пъти в седмицата. Може да се направи сметка. И по-добре така, ако те притесняват финансите, отколкото да си плащаш всеки път и да се чудиш колко ще ти поискат...

# 97
  • София

Намерих това и незнам какъв преглед се води като първия там ми е с бхс, но пък тогава само 106 лв

# 98
Станислава, извинявай за въпроса, но осигурена ли си или просто си решила да се следиш на частно?Защото оставам с впечатлението, че всеки път се оплакваш,че плащаш доста.

# 99
Здравейте момичета в това хубаво време сме екстра малко вчера бях с доста високо кръвно ма го овладях за сега
Вие как сте?

# 100
  • София
Станислава, извинявай за въпроса, но осигурена ли си или просто си решила да се следиш на частно?Защото оставам с впечатлението, че всеки път се оплакваш,че плащаш доста.
Осигурена съм

# 101
Имам чувството, че само аз се следя по здравна каса и съм страшно доволна от лекарката. Не се натоварвам излишно с пари по други АГ или изследвания. Единствено онзи ден платих за ехограф, но доколкото знам само два са ехографските прегледи поети от касата. Супер съм доволна и мисля да раждам без избор на екип и т.н. Ако бремеността не е проблемна не виждам защо да се набутва излишно човек, ходейки на двама трима АГ. Може пък и моето да е безотговорно, не знам...

# 102
  • София
А за болничен плащаш ли?

# 103
Да, 30 лв за месец.

# 104
Фокси и аз съм изцяло по здравна каса и съм страшно доволна.До момента единствените пари,които съм дала са за ФМ и за болничния не съм плащала.
Ще раждам с избор на екип със сигурност, защото имам доверие само на моя доктор.

И за ехографите на всеки преглед не плащам нищо, но това вече доколкото знам е по добра воля на доктора.

Общи условия

Активация на акаунт