Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 683
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, момичета 🥰 Ще кажа на таткото, ако взима нещо първото да е шапчица 😃 💙

# 76
Здравейте, момичета! И аз рядко се включвам, но всичко чета. По повод имената да ви разкажа нещо интересно, което може да помогне. Аз мисля, че понякога ако не се опитваме непременно на някой да го кръстим или да е с определена буква, бебето само си избира името.

Преди няколко години сестра ми много спореше за името на племенника с бащата, който е чужденец. Още докато спореха, аз просто на шега отворих един сайт с ОГРОМЕН списък с имена, ето този - http://stratsimir.exsisto.com/ и започнах бавничко да ги чета едно след друго. В един момент едно от имената просто ми изскочи и ми се 'наби' така да се каже и много силно го усетих като името за бебето. Нищо не казах на сестра ми защото не исках да им се меся.

След това тя си беше решила да го кръсти Божидар, по стечение на обстоятелствата се разделиха с бащата. Но вече към 8ми месец и тя усети, че това име не подхожда на детето. И в един момент ми съобщава СЪЩОТО име, което аз бях харесала.

Името е нетипично за България и е много странно, че и двете без да си говорим 'избрахме' едно и също име. Винаги казвам, че бебето само си го е избрало и ни го е нашепнало.

При мен сега е подобна ситуацията, мислех едно, но в крайна сметка ми 'хрумна' друго и се спряхме на съвсем неочаквано име.

# 77
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние никога не сме ползвали термотри, нито за вода, нито за стая. Че дори и коритото се ползва адски рядко. Детето се мие в обикновен леген, нямам нерви да пълня цяло корито редовно.

# 78
Момичета, ние днес капарирахме количка. Много съм щастлива, не мисля, че е рано, усетих я, харесахме я и двамата с таткото и така. Още повече, че беше на промоция и няма какво да го умуваме повече.
 За имената и при нас е драма.. свекърът е Румен. Решили сме да е на него, но и двамата не харесваме точно името. Мислим за Росен, аз за момиче бях избрала Рафаела. Много женствено и красиво ми звучи, а и са католици и името е "тяхно" така да се каже. Мога и в мъжко да го преобразувам - Рафаел, но не знам как звучи. Аз го харесвам, но майка ми и баща ми ми се смеят.. Не знам, има време, ще го мислим още.

# 79
Като стана дума за музика, която да се пуска сега на бебетата, те наистина разпознат мелодиите, които са слушали в корема. Докато бях бременна пусках класическа музика до корема си, най-вече Fur Elise. След раждането майка ми подари една музикална играчка на бебчо,  която свиреше точно тази мелодия и той е слушаше в захлас и даже се успокояваше. Само на нея реагираше по този начин, на нищо друго. Явно си я спомняше от корема и му носеше комфорт и спокойствие.

# 80
Да така е това с музиката ,само че аз именно от това да не купувам нищо твърде рано , на баткото купих музикална играчка в 8мия месец и той въбще не успя да свикне с музиката. Именно заради това си казах сега , може друго да не взема ама лампата с музиката ще взема по-рано, за да свикне с мелодията .
Преди на баткото му бях купила онези с важенцето.  Което е супер кратка мелодия , сега съм харесала една наистина хубава , има за 15 за 30 и 45мин можеш да сменяш мелодийте , горски шум,море или бял шум или класическа музика 

# 81
  • София
Аз искам да попитам нещо снощи си го мислех,за термометърите за вода кои според вас са най-ок,мисълта ми е не искам да бъркам да меря добре ли е топла ли е студена ли е а и моите ръце винаги са доста студени и не съм критерии,та вие обмисляте ли такъв термометър ползвала ли е някоя мама,която вече е отгледала дете. Също и за температурата в стаята ползвахте ли? Благодаря!

Ние ползваме и до ден днешен този за стайна температура(в момента) и за вана(пуска се да плува като играчка):

Доволна съм. Бърз и точен е. За други нямам наблюдение.
Точно носех линк към този. Grinning
Днес пътуваме за село и е едно от първите неща в багажа ни. Обичам да знам винаги каква температура е в стаята, най-малкото защото спи с чувалче и има значение как ще е облечена отдолу.

# 82
За сина ми имах термометър, който много бързо спрях да ползвам, с дъщеря ми изобщо не съм купувала нито за стая аз съм много зиморничава и усещам доста добре каква е температурата, а тази на водата не се мери с ръка, а с лакът, но и аз повечето пъти мия на чешмата, както ме научиха лекарите в родилното, сина ми, като първо дете, го къпех всеки ден във ваната Simple Smile сега едвам го карам да влезе в банята след тренировка 😂

# 83
  • au bout du monde
Аз музикални играчки не съм купувала. В последствие свекървата му подари едно малко мече което има едно въже за дърпане и свири една минута. Само това му е.

Термометър имаме обикновен за стая.  Бебефона измерва температурата в стаята и по него се ориентирам. Много полезна джажда се оказа.

# 84
Яренце благодаря за новата тема продължавам да чета с интерес 🤩

# 85
  • омъжена
Момичета сега не пишете за неразположение но аз май се натрових с зелеви сърми. В София съм от няколко дни и от 345 ги взех,май от жегата са престояли,трябваше да си отида до Фантастико. Повръщах и ме болеше корема. В Бг мама друга тема са писали за хранително отравяне да звънне веднага на АГ но сега не мога да и се обадя. Ужас дано бебето е добре,че тази я питах специално дали са от днес пресни ли са. Незнам какво ще я направя тая продавачка. Друг път на друго място като нещо не става и ме видят с деца и казват вземете си друго това е от сутринта или вчера..

# 86
Как така не може да се обадиш на АГ? Защо? Повече от задължително е в момента да се консултираш с доктор

# 87
Лошото при хранително натравяне е, че няма да спреш да повръща, докато не излезе всичко. Задължително пий теп ости, за да не се обезводниш. И другото е консултация с док.
Бързо оздравяване

# 88
  • омъжена
Благодаря ви. Пих доста вода. Тази нощ даже не съм се будила. Във вторник съм на консултация дано да е добре . Боли ме корема малко. Но днес ще се обадя.
В интернет гледах реклама на магазин pepco. разбрах ,че го има в mall Bulgaria също.има много дрешки бебешки ,детски, играчки. Вчера само играчки си взеха децата нямаше време за дрехи да се гледат много.

# 89
  • София/Севлиево
Добро утро.
В петък и аз най-накрая бях на преглед.Младежът тежи 225 гр,но не ми каза височина.Всичко му е идеално и на 14.06 ми е втората ФМ.Ама на мама ѝ включиха още сорбифер,заради падащ хемоглобин (от +150 в началото сега ми е 125),витамин Б12(докторът видя някакво прескачане на сърцето ми,за което знам и съм била на лекар,та нищо страшно не е,но пък и бях с начален дефицит на Б12 в началото на бременността и явно само от храната не мога да си го набавя), магнерот (за пръв път се сблъсквам с хапче,което уж е малко ,а не мога да го глътна цяло и го чупя на две,дано не е проблем) и ми остави Аспирин 150 мг, Алеракт по 2 и Натаспин по 2,въпреки че май кръвта ми е леко разредена,но до следващия път ще изкарам така пък после ще намалим някое лекарство.
За покупки още се въздържам,но и аз знам че първо трябва шапка (на Слави първо му взех комплект за изписване и шапка допълнително). Знам че сега около 1 юни има много хубави намаления ,но ще чакам,няма да бързам.Ако нещо много ми хареса и тук цената не ме устройва ще пиша на сестра ми в Лондон да го издири и купи и да ми го прати когато му дойде времето.И без това още не сме решили дилемата дали наемаме втори апартамент в София или се връщаме в родния град на ММ (май ще е първото,защото там няма работа за IT ако  нямаш връзки,пък той е излязал от тук още 1997 откъде да ги има)...Което пък значи ,че ще трябва да търся личен асистент за Слави-да го води на училище и да му помага с домашните...
На Пепко нещата са много сладурски обаче тук в темата за магазина много мами се оплакват,че хем вземат по-големи ,хем бързо се свиват.На Слави съм вземала и е нямало проблем,но не са били бебешки,а от ръст 158 нагоре(тогава откриха веригата).За себе си също редовно си вземам най-вече бельо и чорапи и нямат грешка.
Термометър за вода имах един дето го пусках във ваничката и той плуваше-най-обикновен във формата на рибка.Още го пазя ,но не помня къде съм го прибрала.
Музикална играчка имахме една висяща над легълцето и на свеки една приятелка ни подари една кола с пружина дето се навиваше и свиреше.Тях вече ги няма та ще търся нещо друго.
Нимфичке ,и нашето момче ще е Росен на баба Румяна,точно защото мъжкото Румен не ни допада толкова с ММ,а и на запад по-лесно ще го произнасят...

Общи условия

Активация на акаунт