Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 25 130
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Ние ще ходим на море с малката, нямаме търпение вече Simple Smile за 10 дни сме предвидили в Гърция, ще помъкнем доста багаж, но се надявам да си заслужава. Къщата ни е на плажа. На планината вече споменах, че много и хареса из еко пътеките, надявам се и на плажа да се забавлява. Чист морски въздух вярвам, че ще и се отрази добре, а и кой не обича във водата? Simple Smile
Ще купуваме малко басейнче , което да напълним с вода, разни кофички и играчки за пясъка.

Нашата спи почти гола ( с къс гащеризон ) и постоянно е отвита, но в Пловдив тези дни е супер жега и изобщо не се притеснявам. В противен случай ще я претопля, което е по-лошо.

# 121
По темата за чувалчета - откъде сте взели летни чувалчета? Освен Angel baby

Аз я слагам според снимката на Angel baby's за съответната температура. Откакто почна да си спи в кошарата си ползва и чувалчета. И то добре, че бях взела зимно и пролетно-лятно и щяха да си останат така неизползвани. Мисля есента обаче да взема такива с крачета.

# 122
Бухта не търпи топло, дори ританките не понася, рита насън , докато не ги свали ѝ не усети, че вече е хладно, ако я завия се извърта така, че да е далеч от всяка завивка.
Аз още не съм звъняла да питам в бунгалата , които харесах кога има свободни дати.....не обичам да планирам от рано. Никога не съм разполагала с времето си и ми е странно и месец напред да планирам.

# 123
Роли, имаме чувалчета от Лидъл, Кауфланд и на някаква българска марка от местен бебешки магазин, памучни, много приятни и мега. Само че са си като торбички, не разбирам идеята на чувалчетата с крачета 🤣

# 124
Децата са различни и някои не понасят чувалчета, за това и имат крачета.
По- нататък и аз ще взема такъв.
Ние сме до морето и най- много да отидем да топнем крачетата. Почивки на море ме вълнуват само ако са по екзотични дестинации, обаче с тази бяла кожа ми умряха всички надежди. Joy
Поръчай чадър за количката и докато дойде навън сме с дълги ръкави и дълги гащи.

# 125
Роли, имаме чувалчета от Лидъл, Кауфланд и на някаква българска марка от местен бебешки магазин, памучни, много приятни и мега. Само че са си като торбички, не разбирам идеята на чувалчетата с крачета 🤣

Имам едно от Лидл и не ми харесва. За първи път нещо тяхно да не ми допадне.
Ще погледна тези в Кауфланд, мерси!

Ами тези с крачета са вече като могат да ходят. Измъкват се от леглото и сами си тръгват (това за по-големите Grinning )

София примерно се изправя в кошарата и понеже чувала е като торба и я спъва и бързо бързо пада. Обаче...така си удря главата в леглото и се почва един рев...

# 126
  • Denmark
Роли, аз реших този проблем с дебели обиколници, изобщо не се удря вече. Така де, удря се в тях ама те са мекички Sweat Smile
На мен ми трябва спешно чувал с крачета, защото Ричард се дразни и разбужда ако не може да застане с дупето нагоре. Пък в тези чували се оплита някак и не успява.. Иначе имам от Лидъл и аз и бях много доволна досега. Намерих само един вид тук и е доста скъп, около 100 лв. Дано в България намеря нещо непозлатено Unamused

Аз не си представям да отида някъде без него все още Sweat Smile пък и ще е голяма емоция срещата с морето Blush не,че не живеем на морето де, но тук е такъв студ,че да те е яд, че има море.
Имаме резервация в Албена и ще ходим с майка ми (ще си имам помощ, надявам се). Sweat Smile

# 127
Здравейте. Аз съм майка на едно бебче края на юни 2020., Но по термин за август и ви чета доста отдавна. Имам и една кака на 3. И понеже гледам че обсъждате чувалите да дам малко от моя опит с по голямата. Аз взимам чувалчета от щуроландия. Към 20лв. Са. Мн са удобни и здрави. Даже ги пускат от време на време на промоция по 15лв.
Поздрави от нас.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 17:50 от E.T.P.B

# 128
Ако имате възможност не пропускайте морето с бебетата. Да, свързано е с притеснения, дълъг път, много багажи, но наистина си заслужава. Отскочихме за няколко дни до морето и беше изключително приятно.

На мен лично ми влиза в голяма употреба чадъра за количка.

Май ще пробвам зимата да взема чувалче с крачета, дано поне това му допадне. Иначе в момента спи с късо ромпърче ( крачоли и ръкави ) и задължително бос.

# 129
Никога не съм си мислила да лишавам децата си от почивка с мен. За мен и ММ е много важно да създаваме хубави спомени и асоциации за положителни емоции. Баткото беше на 3-4 месеца като беше на първото си море. Малката ще е на 1 година, просто защото бяхме на море малко преди да родя. Тук е от значение и кой как почива....аз не съм от тези дето искат лукс хотел, басейни, ядене по час, музика, заведения, алкохол.... Ние ходим и с кучето, пък децата ли няма да взема.
За съжаление сега доста по-рядко пътуваме поради обстоятелствата и финансите, но пак най-малкото един пикник в планината, на реката или на някоя полянка правим.

# 130
Savova възможно ли е да го боли коремчето и да пръцка, за това където правя млякото с хадка вода а не с гореща?

Знам, че млякото трябва да се разтваря във вода към 50 градуса, за да се активира формулата, т. е. трябва да си е топла. Аз слагам към 60 мл, затоплям е повече, разтварям млякото и после доливам вода и накрая си става хладко. И  съм забелязала, че ако го разтворя в хладка вода мирише съвсем различно, като сурово, отколкото ако е в топла. Тогава си мирише на мляко, така че е възможно да му създава дискомфорт. Ти в каква вода го разтваряш?

Явно доста от бебчетата тук спят на спалните ви вечер, а не ви ли е страх, че може да паднат, вече се движат активно. Моята никога не е спала при нас, и сякаш ще ме е страх да я оставя.

Harista, как пълниш паучовете? Онзи ден се мъчих, но не успях. Може би с по тънка фуния?

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 00:41 от LenkaST

# 131
Аз пък да се оплача, от този пуст вятър май се разболяваме.
И двамата сме хремави, тече му водичка от носа. Запушен му е и тая вечер заспа за 12път вече, спи 10-15мин и се буди с рев. Много тежка нощ ме очаква, а ММ го няма.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 03:17 от Verchy

# 132
Децата така или иначе няма да помнят тези почивки със или без вас, така че ако имате възможност да починете от бебешкия терор, не го изпускайте

# 133
Ленка, слагам в гърлото на пауча сламка и към нея спринцовка . Има едно коктейлни сламки, които са по-тънки от стандартните и в тях влиза накрайника на сламката като я уплътнява . Пипкаво е и досадно, но за няколко пъти става. Иначе има и такива машинки с паучове, но дори не съм си правила труда да гледам цената.

# 134
  • Пловдив
Ние също сме спрели с активното дискотечене от 2-3 години насам и на морето сме обикновено по таверна/ ресторант и рано на плажа. Така че няма да имаме особена драма с това. Лека полека гледам и да спирам с алкохола, че възстановяването след пиене на 31 не е като на 22😂
Като цяло дългото ни море ще е е с малката, а майка ми като се прибере от чужбина ще идем с мм за 3-4 дни някъде сами.
Според мен е и до дете- нашата е кротка и няма проблем досега с пътуванията. Ако беше по- буйна или много плачеща и аз бих преосмислила плановете за море с нея. Но за момента с нея се пътува лесно, слуша, кротка е и не се замислям изобщо - винаги сме заедно по пътувания 😄.

Общи условия

Активация на акаунт