Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 24 914
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И ние сме с Хип още от раждането и аз също съм доволна от него. Един приятел ме оплю, че съм взела това мляко и мислех да го сменя. Радвам се, че не го направих. Ясен също не е имал никакви стомашни проблеми. Дано проклятието на Бг мама да не го застигне сега като се похвалих, защото последния път като ви писах, че спи сутрин до 10, още на следващия ден прекрати тази практика. Вече спи до 8 Satisfied Подозирам, че е от непоносимата жега, но все пак фактите са налице.
Тази нощ за пръв път пи вода. Беше ненаситен. Обикновено като разбере, че не е мляко става скандал, но аз му повторих няколко пъти, че това е вода. Преди да му предложа да си пийне поплака няколко минути. След водата заспа като заклан.

# 586
Аз кърмих 8 месеца и без проблем малкият премина на Хип. Пу пу пу до сега не е имало проблем.

# 587
Момичета вие мажете ли все още кожата на бебковците след всяко къпане. Стана доста топло и на мишката и е доста топло. Сплаквам я всяка вечер, хем да се охлади. Но се чудя дали да мажа всяка вечер. Не ползвам олио, а крем, но незнам в тая жега уместно ли е?

# 588
Аз я мажа през няколко дни с крем, иначе всяка вечер правим охлаждаща вана. Да похваля Катерина от няколко дни вече пролази и вече щъка навсякъде. Даже се опитва да се изправя и вири дупето, много е смешна. 😀

# 589
Yanna777 ти като си кърмила до скоро, нещо прави ли за спиране на кърмата. Аз мисля да приключвам вече с кърменето, малкия нито иска да яде от нея, нито като се излъже да яде му върши някаква работа. Пак си пие АМ. Дали трябва да пия някакви хапчета? В понеделник ще питам докторката, но до тогава някоя ако може да сподели опит. По мое мнение имам съвсем малко кърма вече.
Мажа го със съвсем малко крем, разтърквам в ръцете и отгоре отгоре го мажа. Но всяка вечер след баня. Иначе го мия по 100 пъти на ден заради жегите.

# 590
Мажа рядко. В тези горещини целия лепне и само крем му трябва. По цял ден ходи гол и по памперс и като яде вече му давам да се цапа колкото иска. След ядене го мия направо под душа Joy.

# 591
Александрия ами нищо специално не съм правила честно казано. При мен усещах, че доста е намаляла кърмата след като заместих и закуската. 2-3 дни давах като добавка АМ, за да свикне малкият и една вечер директно си му дадох 210 мл готово мляко и това беше с кърменето. Няколко дни ми бяха напрегнати гърдите, но нищо нетърпимо. Една единствена вечер си взех по-топъл душ и изцедих с ръка съвсем малко до облекчаване.

# 592
Yanna777 ти като си кърмила до скоро, нещо прави ли за спиране на кърмата. Аз мисля да приключвам вече с кърменето, малкия нито иска да яде от нея, нито като се излъже да яде му върши някаква работа. Пак си пие АМ. Дали трябва да пия някакви хапчета? В понеделник ще питам докторката, но до тогава някоя ако може да сподели опит. По мое мнение имам съвсем малко кърма вече.
Мажа го със съвсем малко крем, разтърквам в ръцете и отгоре отгоре го мажа. Но всяка вечер след баня. Иначе го мия по 100 пъти на ден заради жегите.

Аз пих шуслерови соли 10ка за спиране на кърмата -  2х5табл. 1седмица. Изцедих преди това с помпа до край. Преди това пробвах да не ги пипам изобщо и от самосебе си да намалее, но не стана. После пробвах и с леко цедене на ръка и без да ги пипам - пак не стана. Накрая с помпата докрай и шуслерови соли и стана.

Тези дни в жегата избягвам да я мажа с лосион. Кожата достатъчно се омазнява от потене и т.н.

И аз  съм доволна от Хип комбиотик, малката не е имала проблем с него.
Още не мога да я науча да пие вода. Даже в жегите сега не иска. Confused

# 593
Мерси много.
Аз съм вашия човек с водата Joy Не съм вярвала, но да го науча да пие вода беше страшна драма. След като смених 100 шишета, накрая започнах да слагам по малко сок от круша или череша, защото плода го харесва. Изтискваш по 20 мл сок и добавях  вода в шишето за мляко с бибата. Така се научи. Постепенно махнах сока и сега ми пие по 200мл вода на ден. Това е от скоро разбира се, падна голяма борба

# 594
Аз също пробутах вода постепенно като разреждах чая му все повече и повече. Но и много помогнаха шишето на Девин с биба и едно друго със сламка 😅

# 595
Всеки ден го къпя но го мажа 2 пъти само с лосиона на Бабе.
Александрия вече са ти казали за кърмата, няма да се повтарям и аз.
Питах за млякото, защото една приятелка и се наложи да пие антибиотик и трябваше да спре да кърми близнаците. Но и нейните не искаха АМ. Тя беше купила НАН и ги мъчи 4 дни, но те така и не пропиха. Дадох и от моето мляко да ги пробва и пак греда. Малко по късно ще я питам дали са пили от Хипа.

# 596
При нас с месеци не пиеше вода. С всички видове шишета само си чешеше зъбите, после взех това шише, което Яна беше препоръчала, на Девин, мисля че се води за походи в планината 🤣 И си пие с голям кеф, има Девин мини, ама там бибероната е просто една дупка и тече, той се задавя, а другото шише е супер, не тече като го обръща, изцоква си колкото иска, неудобството е, че е 750 мл, но взех малко шише и смених капачката. Много съм доволна, че пропи вода, че в тия жеги ме е страх да не се обезводни.

И да се похваля. След гредата в 8 месец с гърнето, сега се сетих пак да го пробвам и направо съм изненадана, всеки път я си ака, я си пишка 😃🤞

# 597
За водата не съм имал проблем. Като почна захранването ,почна а да пие и вода. Може бебетата хранени с АМ да са по-малко склонни да пият вода, защото много време са свързвали шишето с вкусно мляко
С баткото като спрях да кърмя стана от раз. Нищо не съм правила с гърдите, нямаше драма. Но и тук предполагам има значение дали кърмачката е ползвала помпа, защото при кърмените бебето без друга стимулация се произвежда мляко според желанието на детето , а с помпа няма тези физични и химични сигнали към мозъка и за това там пак да е по-различно. Мисля с баткото някъде 7-10 ден спря кърмата. Прокапваха капки, но не съм имала болки като на препълване.. Но той беше и на 1.6 м. Та и количеството на кърмата не беше като да пие само мляко.

# 598
Благодаря ви, момичета! Ще пробвам и това шише на Девин, че с другото наистина се излива и няма смисъл. Пробвах и сок, не го иска, но го слагах в шишета за по-големи, а май ще си я мъча с тези от млякото докато свикне с водата и после ще сменям. Иначе пробвах какви ли не варианти - със сламка, 360градуса чаша, нормална чаша, какви ли не бутилки. Тия 2-3дни даже и давам повече АМ вместо пюрета, че поне да приема някаква вода Confused

Наистина си е индивидуално това с кърменето и спирането. Аз казах моя опит. Не съм ползвала помпа от 4месец сигурно, кърмех я на поискване (+имаше 2заместени хранения)  и въпреки това си имах напрежение и гърдите ми бяха леко на буци като я отбивах. Определено ме беше страх да не направя някоя беля с мастит и тем подобни.

# 599
Ние утре пътуваме към морето и имам нужда от съвет- кога да тръгнем?
Живеем в София, а отиваме в Свети Влас. Пътят е към 6 часа със спирането за почивки.
Едната ми идея е да тръгнем като закуси. Тя става към 7:20, та да тръгнем към 8. Едното и спане ще се падне в колата и живот и здраве ще пристигнем към  2. Там ще трябва да я приспя за 2ра дрямка, но не знам дали ще пожелае след дългия път и новото място.
Другият вариант е да тръгнем след обяда и- в 12. Така ще си е спала първа дрямка вкъщи. Ще се падне да спи 2ра дрямка в колата и ще пристигнем към 6. Обаче после пък си ляга към 19:30 и ще бъде едно бързане….
Та, предложете варианти. Жегите не ме притесняват, защото имаме климатик, сенници също сложихме.

Общи условия

Активация на акаунт