Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 24 910
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Когато и да тръгнете ще има малко обърквация в режима, така че тръгнете когато ви е най- удобно.

# 601
  • Пловдив
Аз бих тръгнала сутринта, но това е защото обичам да тръгна винаги рано и да ми се маха от главата пътуването 😄
Освен това може детето да приеме добре смяната на обстановката и да си спи нормално в хотела/ вилата.

По магистрала ли ще минете? Пловдив- Бургас е 2 часа , след това до Влас са към 30 минути. От София ще е макс 3-4 часа.
Ние до Тасос го смятаме 6-7 часа от Пловдив ( обикновено е 5 часа, сега заложихме 2 повече заради границите).

Савова е права, винаги има леко разбутваме на режима, ще се напаснете до ден- два. Спокойно Simple Smile първо пътуване ли ви е с малката ?

# 602
Бих избрала да тръгна сутрин рано по хладното, когато още няма много народ. Обичам сутрините, миришат ми някак по- разшично. Grinning
Тази сутрин станахме в 7.20 и веднага излязохме на разходка. Времето беше чудесно и тук таме някой човек.

# 603
Откакто е по-голям вече 2 или 3 пъти пътуваме от София до морето и обратно. Не се притеснявайте, не е чак толкова страшно да тръгнеш на дълъг път с бебе. Няма съществени промени и в режима му.
Обикновено тръгваме като му се доспи след закуската тоест около 10ч. Моите трикове са нови или вече забранени играчки в 2-3 шумкащи торбички 😅 дистанционото на fisher price също се хареса от моя юнак. Въпреки климатика задължително го обличам с нещо много тъничко ( най-често боди потник ) и като заспи намятам крачетата му с мусолинова пеленка. Тези столчета спарват ужасно много. Аз нямам специална подложка все още и за това слагам тъничка пеленка отдолу.
Задължително спираме към 13:30 за преобличане ( обикновено е потен ), раздвижване и хапване. Гледаме да спираме на място където могат да предложат столче за хранене.
Друг съвет е да вземете нещо лесно за хапване / мезване 😅 Това също печели известно време спокойствие.

# 604
Аз не бих си причинила този дълъг път с моето лайно и то когато знам, че ще е будна, просто абсурд. Независимо от играчки и тн, тя иска да излиза от столчето, почва да истерясва, нещата за мезене при нас не вършат работа, защото не иска да ги яде 😤 Затова пътувахме през нощта,тя си спа през цялото време, към 7 се събуди и веднага изпадна в истерия, но слава богу вече бяхме близо и трябваше да я търпим само 20 минути. Наистина с баща ѝ дадената нощ не спахме повече от 2-3 часа, но заради нощното пътуване режимът ѝ си остана бетон. Явно като пристигнахме на новото място и видя и морето и ѝ дойде в повече вълнението и се умори, след това спа 2 пъти през деня за 2 часа и с мм наваксахме малко със съня, а след това през нощта спа изобщо без да се събужда 😃

# 605
Ние тръгнахме за първия ѝ сън. Спа 1,5ч, като се събуди спряхме за нейния обяд, а ние да се разтъпчем и веднага тръгнахме (пътувахме на място 20мин по-близо от вашето).

В колата я забавлявах с песни, играчки и телефон. Но моята като на Котка в кашон изпада в истерии да слиза от столчето, баща ѝ не понася изобщо рев докато кара, та без телефон няма как да минем ... Пристигнахме за 2рата ѝ дрямка, настанихме се, веднага оправихме кошарата и нейните чаршафи и я сложих да спи. Е, да, ама не пожела да заспи дъъъъълго време и я вдигнах. Сложих я по-рано за сън същия ден. На следващия беше по-добре, а след това пък съвсем се оправи всичко и морето много добре ѝ понася откъм режим. Blush Така че не се притеснявай, до дете си е. И да не стане от първия ден, втория ще си влезнете в ритъм. За 1ден не се разваля режим.

# 606
Добре де, а с първата дрямка как процедирате всички? Като се има предвид, че тя обикновено е в благоприятните за плажуване часове. Аз нещо не мога да го измисля това нещо и за това още не съм сигурна ще има ли море, няма ли да има. 🤔 И въобще какъв е горе-долу морския режим?

# 607
Аз мисля да тръгнем сутринта като се събуди, той закусва около час след като е станал. За закуската му ще спрем някъде да хапне ние да се разтъпчем и ще изкараме първия му сън на път. В последно време ми заспива към 10 и спи почти два часа... втората дрямка ни стана кратка.  Та се надявам като се събуди да сме близо до морето вече.
Иначе той като ми заспива към 10, мисля че ще е горе долу прилично време за прибиране от плаж. Най-много да поспи малко на плажа (:

# 608
Ние като отидохме в началото на юни на море още не бяха почнали адските жеги и си стояхме и след 11 часа на плажа. На чудовището като му се доспеше лягах до нея, цицата в устата и я приспивах на плажа 😃 После ѝ слагах бибата и бягах от нея да се покисна във водата и да ди пека гз. През септември, като отидем живот и здраве на още едно море, смятам да процедирам по същия начин.

# 609
Тръгваме,когато сме готови. Пътят е дълъг, неделя е, не бих отлагала. А колкото да се мисли, то детето ще си покаже. Ако много мрънка, ранното тръгване ще дава възможност за често спирания.
На морето стоим колкото си искаме без значение колко часа е. Зареждам храна, вода ,УВ палатката , играчки, пояси, плащаме чадър и шезлонг , имам цици с мляко. Който иска да спи, ,който иска да играе. За това избирам и местата да са близо до плажа, за да не ме мързи ако се наложи да си ходим през 1-2 часа

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:11 от Harista

# 610
Аз пък още не съм отишла до плажа, макар да съм на 20 Мин от него. Много ми е трудно с този негов режим да ходя на плаж. Дреме точно тогава когато е подходящи да се ходи и е буден между 12 и 3. Simple Smile

# 611
Ние пък за да избягаме от жегата се качихме в планината, на къщата. В апартамента яко жега. Излезнахме в 6.30 сутринта, слънцето проблесва,  седна в тревата къса кревата , хвърля камъчета,  мисията ми беше само да я гледам да не ги изяде.🤪😂 в 9.30 я прибрах да подремне.  А в града сутрин докато се оправим, закусим,  пием кафе, и подремне и стане 10.30 и излизаме в жегата до 13.00, направо се чудя дали да не заживея в гората 😂😂🦧🐻

# 612
Значииии, нито една мама от Бургас не ми се нави за среща... Confused

# 613
Ходи ми се до бургас, но няма как а ми трябват някои неща от магазините.

# 614
Аз отивам към 10 часа на плажа, плицикане до към 11, приспивам го и го слагам да спи на неговата си хавлия под чадъра 😂 През това време си чета книжка и почивам истински. После пак плицикане и се прибираме към 13-13:30, понеже на мен ми омръзва.

Общи условия

Активация на акаунт