Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 24 904
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
И при нас климатикхт работи нон стоп. Дори миналата година като новородена пак я държах на климатик, то не се издържаше иначе.😳

# 646
  • София
Ние нямаме климатик. Нощем отварям прозорецът и като стана да го храня сутринта го затварям, защото започва някакво движение все едно живеем до магистралата, а всъщност е малка квартална улица. Ние сме на 1ет. и често все ще се намери някой да се изкряска под прозореца или пък да проведе много, много важен разговор пак отдолу. Има и едни кучета, които лаят супер пискливо - и от тях се намира винаги рано сутрин. В заключение, като си живеех на 5 ет. нямах никакви проблеми Smile

# 647
Ние пътуваме доста често от единия до другия край на България и Борис си е свикнал да пътува по 4-5 часа. Обикновено тръгваме около 10ч сутринта.
Ние спим на отворена врата/прозорец. Не обичам да спя на климатик, а камо ли детето. През деня пускам климатика в стаята, в която не сме и после сменяме стаите.
Ние сме на гости у свекърите и още от влизането се почна с “ама дай да му обуем чорапки, че тук е по-студено” повторено поне 10 пъти. На 30 градуса навън. За капак точно го приспах и баба му реши да влезе в стаята, за да го “пази” докато спи. Е, събуди го, разбира се. Сега тя го приспива и 30 минути по-късно още го чувам да крещи от другата стая.
Попринцип много добре се разбирам с тях, обаче понякога много ме изнервят..

# 648
Един вертикален въртящ се вентилатор ще ти раздвижи хубаво въздуха. Много обичах един такъв мой , който ми служи вярно. Особено като ме държеше кожата от слънцето и той така нежно ми милваше кожата вечер.
Аз пък вече нося чорапи в раницата ,че ми писна като я видят боса и с голи кълки и да искат да я пипат. Та преценявам врага според мястото където сме.

# 649
Това с чорапите  ми хареса. И аз все се чудя как да го спася от пипащи ръце. Най-често им казвам, че спокойно могат да му бръкнат и в устата след като са му пипали крачетата. Като ми се опулят им обяснявам, че като си лапне крачета, все едно са му бръкнали в устата.
Иначе ние в нас мразим климатици. Сложихме нашия единствено и само, като ни идват гости да не ни мрънкат , че е жега. Пускаме го само за гости. Има обаче функция вентилатор. Като се приберем, го пускам на 26 градуса да охлади и после само на вентилатор. Като почнем да го къпим и го изключвам. Такива проблеми имаме със синусите с моя мъж, че и в колата климатик не пускаме. Но ние виреем на 30° най-добре, а малкия го учим на студено Joy Та ние с оделата, малкия по голи кълки.
Аз обичам вече по-празни плажове. Задължително с наш чадър, тия платените зони са ми много нагъчкани. И в БГ има такива плажове, но определено в Гърция има повече.

# 650
Здравейте, момичета. Сутрин ако сложа малкия на гърне веднага след като е отворил очи и изхвърля огромно количество урина, но ако го оставя известно време докато се събудя вече ще е свършил тази работа в памперса.
Да ви се оплача .. имам си страшен дивак, не се спираа, слагам го на гърнето, той слиза от него, изаква се на пода, че и акитата си яде. Също така днес 2 пъти го хванах да яде голяма буца пръст... не мога да сваря да го опазя... ама и аз не съм за нон стоп стоене до дупето му.. ще яде и трева и пясък и т.н и ще се научи, че не се ядат. Аз ако бях залепена нон стоп за него нито къщата щеше да е виждала чистене, нито мъжът ми ядене...
По темата за морето - аз винаги съм обичала по-девствени и спокойни плажове. Не обичам навалица. Харесва си ми и в България, на мен също ми се ходи в Турция, но с тези тестове и хиляди километри.. ще пропуснем. И без това сегашното прибиране ще ни стъпи на едни 3,4000 паунда 😳.

# 651
Хаха, Венера, възхищавам се на хладнокръвието ти. Ния също иска да яде от всичко, но аз я наблюдавам стриктно навън.
Ние се прибираме от морето няколко дни по-рано. “Починахме си”, пък и ще използваме останалата отпуска до края на седмицата на ММ да свършим Софийски задачи.
Ния днес стана в 5 и отказа да заспи. А нощта е крещяла с пълно гърло за мляко и млъкна след 15 минути като и дадох.
Редактирам: Някой има ли идеи къде да заведа Ния тези дни, някакви активности, които са за найната възраст в София? Какво правите в жегите?

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 09:40 от ellocin

# 652
Венера, ние затова се принудихме и взехме кошара за игра, защото и моето дете няма спирачки. Дори когато спи, не стои на едно място, а прави кълбета из цялото си легло. С тези никнещи зъби се буди по 100 пъти на нощ и плаче много... Сополите също не минават и е голяма драма с почистването на носа.

Ние ще ходим на нашето черномарие, но за сега клоним към ultra all incl. Попаднахме на няколко хотела с прекрасни отзиви за храната, но са страшна цифра, та се чудим още.
За Гърция също имаме резервация, но се колебаем дали да отидем.

# 653
Кити и при нас е драма с носа. Аз не мога сама да се справя с чистенето, на моето шило 2са нужни най-малко Joy за сополите правим инхалации, не знам дали си пробвала

# 654
Ох, и аз мойто не мога да го оставя. Взехме кошара за игра, ама хич не иска в нея, та на ден дали седи и 10 мин. Научи се и там да се изправя и само мрънка да играе извън нея. Дори до тоалетна едва ходя. Много ме е страх да го оставям сам. Ако някой път имам второ съм решила да си взема огромна ограда за игра и там да седи 😂 да си пълзи, да си се мята, каквото иска да прави. Сега ми е много трудно.

Иначе от няколко дни заспиването вечер е мираж. Лягаме всички в 8 и заспива след 22 часа, то е едно мятане, скачане, хилене, само се закача с нас, издава всякакви звуци, удря си главата в нас, абе прави се на маймуна, уж гледаме да не му обръщаме внимание, ама не става, търси си го. И сутрин най-късно в 6 е цъфнал...

От няколко дни съм се заела да го уча да казва чао и от вчера се научи и е много смешен 😂😂😂 мята тая ръка, имам чувството, че ще я счупи от мятане 🤣 вчера 10 човека му махат да каже чао и детето се стресира 😂 Но иначе на татко си преди работа много добре и осъзнато го прави 😃🤞

Ние ще пропуснем морето, засега всичко влагаме в строежа на къщата и ми е приоритет да се изнесем вече на широко, а морето ще изчака 😃 Аз не съм и фен, де, и да можеше да идем, едва ли щеше да е с бебето 😃🤞 Засега г оставяме на двора в басейнче, ама гледа доста стресирано и не знае особено какво се случва и защо за Бога седи там 😂

# 655
  • Пловдив
Ние сме в Гърция в момента, много е приятно, няма особено много хора и е спокойно, по- спокойно от обичайното. Минахме границата за два часа точно 8:15-10:15 сутринта и след това до Тасос бързо стигнахме.

Водата е много чиста , плажовете също. Освен чадъра лъч шезлонга ползваме и наш, да е на дебела сянка малката. Мажем с 50 фактор и сме само сутрин на плажа.
Слава Богу не яде нищо от земята, от пясъка я е гнус и стои само на кърпата.

# 656
Роли, правя инхалации по 4 - 5 пъти на ден. Пръскам Стеримар, физ. Разтвор, капки за нос Виброцил; давам й вит. Ц и Осцилококцинум (май така се пишеше 😅) Днес й е 5ти ден хремава и не виждам голямо подобрение.

Държим денем климатика пуснат, не знам дали в него е проблемът, но пак й е горещо и се е обринала по цялата глава от потенето.

# 657
А как се борите със запушен нос? Няма сополи, но мисля, че носната лигавица и е суха, защото като капна физ.р-р и диша през носа, но след известно време започва да диша през устичката.

# 658
И ние вече сме доста активни. Не пълзи, но иска да ходи и съответно в гърба и кръста съм като с пръчка бита.
На гърнето стой и като си свърши работа сама си пляска браво. Една сутрин за една минута чишна, ака, плясна бързо с ръце и реши да стане. Падна по лице, не се удари, но се изплаши.
Много съм благодарна, че родителите ми са в града. Отивам за кафе и се връщам с готова вечеря.
 Включвам климатика половин час преди да легне и изключвам вече като заспи. Ако е топло спи половин час, ако е хладно два и половина. Вечер спим на отворена врата и прозореца в кухнята нацяло е отворен. Топло ли е няма спане. И на нас ни излезнаха ситни пъпчици, в свивката на ръцете, краката , по врата. Накупих доста рокли, но май ще караме по потници. В хм има много хубави памучни.
 Вечер  или съм като пребита или пауъра ми идва след 10 и чистя, за да се улесня за сутринта.
Идея за вечеря ябълка с пшеничен грис и сухар. Много се хареса. Просто разгледах вариантите на пюрета лека нощ и си правя вкъщи подобни. Иначе хапва всякаква храна. Плодове на парченца пъха с двете ръце в устата, опитахме кайсии, праскови, череши ( страшно много ги обича), ягоди,  манго, банана аз и го давам, че го бута целия в устата.
Много изписах, но само играем, и щъкаме напред назад и само чета и а да пиша и мишка вдига ръцете да потегляме.

# 659
Ние вече спим на отворена врата, за да влиза въздух, защото не се диша. На втория етаж още нямаме климатик, но тези дни ще сложим. Тогава, може би, ще пускам климатика да духа слабо докато малката спи, а после ще отварям пак.

Общи условия

Активация на акаунт