Нашите кухни - тема 87

• 56 105
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, не знам коя е правилната тема за въпроса ми.
Правим ремонт вкъщи и ще си взимаме всичко ново. Сега съм на вълна сервизи за хранене. На живо видях сервизи на Bonna, турски са, но са дооста скъпи, пък ние искаме да вземем по 12 броя от вид. Ще приложа няколко снимки да видите горе долу към какви сме се насочили и ще се радвам да ми кажете къде мога да намеря нещо подобно, дори от физически магазин ще е супер.Прерових сайтовете в интернет и нищо не ми хваща окото, а тези на Бонна са доста дебели, масивни и здрави изглеждат.
Скрит текст:

Във Вивре намерих нещо подобно, което също ми харесва, но пък надценката и на тях им е wow.. в сайта на продавача е доста по-евтино, само да разбера как мога да го поръчам от Турция..
Скрит текст:

Ще се радвам да споделите ако имате подобни сервизи от къде сте ги взели, къде мога да видя подобни и на по-поносими цени. Тези първите дето показвам, плитката чиния 27см диаметър е 15 лв., а дълбока чиния за салата е 27лв.
Благодаря предварително и наистина, ако има друга тема, в която обсъждате посуда, прибори и разни други аксесоари за кухня бих се радвала да споделите.

# 121
Здравейте, не знам коя е правилната тема за въпроса ми.
Правим ремонт вкъщи и ще си взимаме всичко ново. Сега съм на вълна сервизи за хранене. На живо видях сервизи на Bonna, турски са, но са дооста скъпи, пък ние искаме да вземем по 12 броя от вид. Ще приложа няколко снимки да видите горе долу към какви сме се насочили и ще се радвам да ми кажете къде мога да намеря нещо подобно, дори от физически магазин ще е супер.Прерових сайтовете в интернет и нищо не ми хваща окото, а тези на Бонна са доста дебели, масивни и здрави изглеждат.
Скрит текст:

Във Вивре намерих нещо подобно, което също ми харесва, но пък надценката и на тях им е wow.. в сайта на продавача е доста по-евтино, само да разбера как мога да го поръчам от Турция..
Скрит текст:

Ще се радвам да споделите ако имате подобни сервизи от къде сте ги взели, къде мога да видя подобни и на по-поносими цени. Тези първите дето показвам, плитката чиния 27см диаметър е 15 лв., а дълбока чиния за салата е 27лв.
Благодаря предварително и наистина, ако има друга тема, в която обсъждате посуда, прибори и разни други аксесоари за кухня бих се радвала да споделите.
Аз поръчах сервиз, килим, лампи и контакти от Турция с момичета, които са там за посредник ( състудентки бяхме). Сервиза ( 16 части за 4 човека) ми беше с доставка от Турция до еконт 20 лв, килима също, лампите 30 лв, контактите 10 лв. Еконт ми взеха още около 20 лв. Платих с моята карта, до техен адрес в Турция. Често информативно го казвам . Ако искашми пиши и ще Ви свържа

# 122
  • Бургас
Във Фейсбук има и групи, където се организират поръчки от Турция.

# 123
  • Бургас
Във Фейсбук има и групи, където се организират поръчки от Турция.

Може ли да ми пратиш линк на лични да не спамим тук? 🙂

# 124
  • Варна
Момичета, какво мислите за този проект? Мястото е по-особено заради двете колони и прозореца:

За мен проектът е чудесен, само тази колона ми дразни окото. Разбрах, че идеята е акцент, но за мен е твърде голямо и равно парче. Предложения вариант, да се направи, като шкафчетата, мисля че е чудесен. Относно плота, ако наистина разликата е 5см, също бих го изравнила, най- малко за да не се получава ръб, в който да се удрям.

# 125
  • Раковски
Да онагледим ситуацията, това с дупките е колона по средата на кухнята в която е комина и водата... Да се чудиш на строителя как е измислил това нЯщо.

# 126
Момичета,

Моля за мнение за кухнята , а и за идеи как да изглежда. Помещението е странно и дълго.
За да не е чак такъв коридор сме намалили спалнята . Верни са сините линии, но за съжаление съм индианец и не мога да го разчертая качествено.

# 127
Ми че то на чертежа си е показано оптимално според мен. Общо взето помещението сам о си иска това и няма какво да се променя. Само масата бих я взела не квадратна, а правоъгълна и разтегателна. Обикновено да е долепена за стената с по два стола от двете страни (за 4 човека), а ако дойдат гости ще се разтяга.  Сегашният вариант отнема повече място.
Иначе аз не бих си смалявала спалнята, защото държа на скрин срещу леглото (и телевизор върху него), а и така сте смалили и гардероба, но вие си преценявате там кое ви е по-важно.

# 128
Благодаря , Черна Станция!
Щеше ми се да сместя съдомиялна някъде, без да местя пералня в складово. Имотът е за отдаване под наем, но бих искала да е удобен и практичен. Чудех се някъде дали да не е кухненска стена. От шкаф да излиза плот за рязане например и да се прибира. Този ъглов щкаф, ако е част от шкафа на мивката как ще стане да му се сложи въртележка ( иначе нищо не можеш да държиш там)

Стената вече е преместена и е шпакловано. Предпочитам по-просторен хол пред по-голяма спалня.

# 129
В предишна тема прочетох, че разстоянието между горен кухненски шкаф и таван се обира от плоскости, които си прави мебелист. Ако се спра на икейска кухня, разстоянието ще бъде мин. 25см (тавана е над 2.7м) и се чудя кое е по-удачно: плоскост или гипскартон?

# 130
Агент007,
Дъщеря ми прави зимата кухня в 3м тавани.
Пуснаха 20см гипскартон само над кухнята, в който влезе и една вентилационна тръба. Пак има 1- 2 см бордче над шкафовете.
Въпрос на личен избор според мен

# 131
Нашата кухня предстои да се изработва и си направих първа консултация с фирма-изпълнител. Казаха ми, че зад вградена съдомиялна не тряба да има изводи за вода, освен ако не искам да направят нестандартен и по-дълбок долен ред. Вярно ли е това?

# 132
Да вярно е. Ако долния ред е 60см, не може да има нищо зад миялната.

# 133
"Нищо" не обхваща меки връзки, нали? Аз смятам меките връзки за пералнята да минават зад съдомиялната - питах майстор и ми каза, че е ок.

# 134
  • Раковски
В предишна тема прочетох, че разстоянието между горен кухненски шкаф и таван се обира от плоскости, които си прави мебелист. Ако се спра на икейска кухня, разстоянието ще бъде мин. 25см (тавана е над 2.7м) и се чудя кое е по-удачно: плоскост или гипскартон?

Кухненския гръб е 60см (около), баш до тавана няма как да стане и поради причината, че тавана може да е крив.

Цитат
"Нищо" не обхваща меки връзки, нали? Аз смятам меките връзки за пералнята да минават зад съдомиялната - питах майстор и ми каза, че е ок.

Зад съдомиялната трябва да има гола стена, никакви маркучи и и контакти, единственото място където може да се мушне нещо в долния заден край на съдомиялната (като се разопакова се вижда мястото от където излизат маркучите), но и там е под съмнение. Вода и ток за съдомиялната само в съседния шкаф който в 99% е мивката.

Общи условия

Активация на акаунт