В момента чета...70

• 44 519
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Много меко казано цветист език в този Убиец .
Не се сработихме с Васил Панайотов.
Чета си аз чуждестранна литература да нямам главоболия и гузна съвест , че видиш ли преднамерено хуля там българско и родното.

# 346
  • Бургас
Започнах " Един аристократ в Москва" от Еймър Тауълс. Харесва ми езикът, стилът на писане, и самата идея за сюжета. Прочела съм 1 / 10 от книгата. Дори си помислих, че авторът е с руски произход, но нито това е така, нито съм прочела някъде от къде му е дошла идеята за романа. На  задната корица не обещават динамика на действието, но и там не казват всичко. Все пак, понеже действието ще се развива само в един хотел, и превид възрастта на героите, не очаквам измачкани чаршафи, нито камари от трупове, нито скокове от шестия етаж. Но ми доставя удоволствие самото четене.  Няма нищо по-хубаво от лошото време за тази книга.

# 347
Приключих "Мракът в сърцето ми" със смесени чувства. Историята ми хареса много, стилът малко не ми допадна, преди края се върнах назад да прегледам отново историята на Ета и малката Сесилия, че беше ми се загубила от смесването на периодите. Втората част на книгата прочетох на един дъх.  Краят ме разочарова, искаше ми се да беше друг.  Прочетох и вашите коментари, които бяха много интересни и различни.
Моето мнение е:
Скрит текст:
Аз съчувствах на главната героиня и мисля, че голяма вина има таткото, защото е останал глух и сляп на всичко около дъщеря си. Не виждам какво е могла да направи Блайд след като не е срещнала подкрепа от никъде, освен това е трудно да вярваш, че детето ти е чудовище и все се съмняваш в преценката си, особено след като нямаш подкрепа от близките. Все пак е предупредила Джема, която е трябвало също да има едно на ум. Освен това не мисля, че на психопат може да му помогне някой. Не съм сигурна, че това се лекува.
Мрачна история, тъжна, ужасна. След нея ще направя пауза (както направих " Хиляда сияйни слънца") . Харесвам книги, които остават следа

# 348
  • Sofia
От Кинг очаквах повече да ви кажа...хубава е "По-късно", но 3 от 5 за мен. Нещо ми е колкото да отбие номера малко.

Започнах поредицата за Хари Бош, че гледам и сериала и ми стана любопитно как е на книга. Засега "Черно ехо" е доста приятно за четене, но съм в началото.

# 349
И аз толкова дадох на книгата на Кинг, но при мен може да оказва влияние фактът, че я четох на чужд език и не всичко разбирах.
Аз реших да дам шанс на фентъзито с Анджей Сапковски, че хич не се разбирам с този жанр. Трудно ми е, прочетох около 110 страници в самолета и на летището, а полските имена ми изяждат главата. Дано положението се оправи на по-късен етап, че имам още около 500 страници, а и това е първа книга от поредица.

# 350
Днес започнах "Гласът на любовта" (Archer's voice), Миа Шеридън.
Много съм разъвлнувана! Започна доста добре!

# 351
И аз толкова дадох на книгата на Кинг, но при мен може да оказва влияние фактът, че я четох на чужд език и не всичко разбирах.
Аз реших да дам шанс на фентъзито с Анджей Сапковски, че хич не се разбирам с този жанр. Трудно ми е, прочетох около 110 страници в самолета и на летището, а полските имена ми изяждат главата. Дано положението се оправи на по-късен етап, че имам още около 500 страници, а и това е първа книга от поредица.
На Сапковски кое фентъзи четеш - Вещерът ли
 На мен ми хареса . Но не харесах , че доста се отплесва и понякога Гералт остава в трета глуха.
Другото - там е много сложно с тази политика и т.н. Направо като четях трябваше да  си водя записки . Но ме домързя и в даден момент нищо не отбирах .
Тогава ми се четеше нещо неангажиращо и през пръсти минах това.
Много ми се чете трилогията на Робин Хоб за Живите кораби . Но не мога да открия първата книга .

# 352
Една тънка книжка "Мадам Пилинска и тайната на Шопен" от Е. Е. Шмит, която си заслужава заради последните 15 страници. Авторът сам си е главен герой в книгата, в която разказва за уроците си по пиано при една екстравагантна учителка с твърде необичайни методи на преподаване. Има хумор и любовна история, даже цели две, има и тъга, но най-вече това е история за музиката, която отваря пътя към удивлението. А тайната на Шопен не е просто начин да свириш, а начин да усещаш и преживяваш, да пишеш и да обичаш, да си отворен за живота и да поемаш пълноценно всяка от полагащите ти се минути на този свят.
Ще продължа с "18 %сиво" или по-скоро с "Отвъд границите" от Андрей Макин - нищо не съм чела от този писател, но някъде прегледах някаква статия или ревю и ме заинтригува. Някой има ли впечатления от творчеството му?

# 353
Чета "Кулата на шутовете", книга първа от трилогията за Хуситите, но Сиела са издали само първата и още нищо не се чува за другите две.

# 354
  • Варна
Прочетох "Мама греши" на Мишел Бюси. Доста интересна книга с много неочаквани обрати накрая. Но стилът на писане е някак хаотичен, което малко ме дразнеше, не е точно стилът, който харесвам. Също не разбрах защо заглавието е такова, не ми се връзва с историята.

# 355
Започнах Моя мрачна Ванеса - Кейт Елизабет Ръсел и някак бавно я чета.
Дали от тематиката . Дали стилът - телеграфно отчетен - направих това и това и т.н.
Станала съм много придирчива май откъм стил . Току се втелясам в  някоя печатна или друга грешка.
Не че аз не ги допускам .
 След нея ще чета Пилат от Магда Сабо .

# 356
  • София
Приключих "Принцът на мъглата". Сафон си е написал, че е по-скоро за тинейджъри и си личи, че е така. Не беше моята книга и мисля да не правя повече опити с него- 2/5.
 Започвам "Четвъртата маймуна" и съм си подготвила цялата трилогия. 😀

# 357
  • Berlin
sea.sea, така е, определено е за деца тази поредица за мъглата. Аз прочетох и трите книжки, интересни ми бяха, но си личи, че са насочени към по-младите.😀 Първата като че ли най ми хареса и краят не го очаквах.
Започнах Забравената градина, Кейт Мортън, любопитно ми е какво ще стане, в началото съм.

# 358

Мисля, че тази със сигурност няма да те разочарова, то не е четене, а преживяване, със сигурност някой ден ще я чета повторно.

# 359

Мисля, че тази със сигурност няма да те разочарова, то не е четене, а преживяване, със сигурност някой ден ще я чета повторно.
Аз харесвам Магда Сабо .
Чела съм другите две издадени от Колибри - Вратата и Улица Каталин.
След Пилат ще чета старите издания .
Но в момента Моя мрачна Ванеса някак чета с нежелание . Дали щото темата е такава , но определено е и от стила . Май съм доста извън зоната на комфорта  .
Някак героинята не ми звучи като на 15 години . Нещо ми куца и не мога да повярвам и да се отпусна и навляза в историята / доколкото въпросната тематика е възможно да отпусне , но ако да е написано достоверно и добре и най- тежката тематика се чете леко . Тук ми звучи като някакво там писане за да е актуално , за да е четено .
Консуматорско ми е на мен.
 Малка корекция . Не е толкова зле книгата , но тематиката явно ми идва в повече . А не съм пуритан.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 03:52 от Саня Богомилова 680181

Общи условия

Активация на акаунт