В момента чета...70

• 44 551
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • Mediterraneo
Аз от няколко месеца хваля Сторител, вече плащам семеен абонамент, че и ММ се зариби да слуша. Докато готвя, чистя, шофирам, разхождам кучето- все слушам. Навън със слушалки, в колата телефонът ми се свързва с колоните директно, вкъщи- направо от телефона слушам. Много е удобно и отмятам по 2-3 книги месечно, които иначе няма кога да прочета.

В този ред на мисли- започнах слушането на Момиченцето на Адел на Дороти Кумсън. Много завладяваща книга, разтърси ме още в началото, дано не си променя мнението докрая.

# 331
  • Berlin
А не може ли да се забърза (сигурно може, де) говорът и така по-бързо ще върви действието? Аз не си падам засега по слушане, рядко и чета електронни книги, повече на хартия.

# 332
Може да се забързва, но не съм го правила. Аз слушам около 20-30 книги на месец по този начин, защото ми е важно да пестя време. Ползвам Audible на италиански и английски и Storytel на руски, италиански, английски. Редувам абонаментите и езиците и по този начин ми правят чного оферти. Има и електронни книги, не само аудио, в същоте платформи.
Относно списъците, не правя такива. В Goodreads имам четирицифрен списък от заглавия, които са ми попаднали там, но не се водя да го следвам. Най-често чета по автор и тематика, но не ми омръзва, защото чета някошко неща едновременно (без да включвам тези, които ми се налага да чета не  по мой избор - тяхната бройка е отделно).

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 09:24 от Tsugumi_

# 333
Изобщо не мога да съпреживея, да усетя  и да потъна в света на един роман, ако не го чета лично аз, слушайки дадена книга, за мен тя си остава студена и далечна, не вниквам истински в сюжета й,  не ме докосва по никакъв начин, всичко е строго индивидуално, иначе слушането би ми спестило ценно време, което все не ми достига. И аз обожавам да чета на хартия, но чета и доста електронни книги.

# 334
Аз обичам аудио книги и слушам често, но си признавам, че слушам главно неангажиращи романи като трилъри или нещо леко от стила на Софи Кинсела (много по-рядко). "Сериозните" романи предпочитам да чета особено ако си водя бележки или искам да хайлайтна нещо в текста.

Дали успея да се вживея в книгата зависи не от формата, а от това доколко е интересна за мен.

И аз като Тарталета слушам докато пътувам или се разхождам някъде сама. Удобно е.

# 335
  • София
И аз не мога да слушам аудио книги. Два пъти се абонирах за Сторител и два пъти се отписвам. Докато се разхождам или готвя слушам подкасти. А книжките си ги чета - там вече не подбирам - на Киндъл, на хартия. Simple Smile

# 336
Аз слушах аудиокниги преди години - в Швеция от 20 или повече години по-търсените заглавия се издават и като аудиокниги. Първоначалната идея е била да се ползват от хората със зрителни проблеми, доколкото знам. Отначало, няколко години, ми беше ОК да слушам, но ставаше въпрос за дискове, които пусках на плейър или направо на лаптопа. Обаче после отвикнах и сега направо ми е терсене да слушам книги по този начин, камо ли пък на телефона. Подкасти също не издържам да слушам, изнервям се просто, а и явно аз по-добре възприемам информацията при четене, а не при слушане. Предпочитам да имам текст по темата, която ме интересува, и в него да търся дори по ключови думи, ако бързам, а не да трябва да изслушам примерно час и половина дърдорене, от което съвсем малко ще ми е полезно.

А иначе си продължавам с биографията на Селма Лагерльоф и стигнах до написването на "Чудното пътешествие на Нилс Холгерсон" (който на шведски всъщност е Холгершон).

# 337
  • София
Довърших "Мозайка от убийства", хареса ми. Въпреки дългогодишния ми опит с криминални романи, не успях да разплета загадката. Накрая ми идеше да се плесна по челото, защото всичко е било пред мен. Добре се забавлявах, с удоволствие ще прочета още нещо от Хоровиц.
Продължавам с "Моя мрачна Ванеса". Още някой я беше почнал тия дни, ще чакам мнение.

# 338
И аз се плеснах по челото с "Перфектната двойка". Две седмици я хрантутя и накрая едно голямо нищо. Но иначе лятно романче, става за отмора.
Започнах "Сподавен писък" и засега не ме дразни "началство"-то. Бързо върви, и тя е във фабулата на Крис Картър - кратички и стегнати глави. Харесвам такива.

# 339
Да откраднеш сърцето на Дявола-прочетох я бързо, но качествено.
Това е втора книга на Даян Шаер, която чета и ми харесва.
На пръв поглед си помислих, че ще е някоя блудкава мафиотска история, но съм грешала.
Написана в първо лице и много емоционално.
Връщате в неопитната ти младост и грешките, които неизменно вървят с нея.
"Счупеното носи щастие. Залепеното-уроци."
Има и изненада за читателя  в края на книгата и аз удържах.Simple Smile
Тъжна книга, но след последната страница се усмихвах.
Сигурно заради съдържанието в плика.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 14:50 от МАРИ77

# 340
"Моя мрачна Ванеса" ще е след "Бийтълс" , която в този дъжд ми идва доста деприраща .
Получих си двете нови книжки / едната пак втора ръка / и пак парадокс.
Скрит текст:
Книгата ,която дойде от продавач от Книжен пазар - щанд Книгите на Митака дойде акуратно опакована в някаква опаковачна хартия. Книгата чисто нова - пишеше състояние отлично - и тя като от печатница . И вътре книгоразделител с логото на щанда и визитка.
Другата от книжарница Бук / доволна съм че я открих , щото е изчерпан тираж и на корична цена и цена за доставка също добра , но цапната директно в плика и щото е бил голям и минато там с тиксо и огъната направо нащърбена корицата . И за пръв път книга от онлайн книжарница без касов ордер или касова бележка .
Май късмета ми е предимно с книги втора ръка .

# 341
  • Марс
Аз аудио книги слушам от компютъра с bluetooth слушалки. Не ми пречи на дейностите.

# 342
Аз аудио книги слушам от компютъра с bluetooth слушалки. Не ми пречи на дейностите.
Скрит текст:
Сподели какви са да си купя и аз . Поне за музика - може и книги да пробвам.
Но аудио книгите са от сайт ли . Сторител нали е само на приложение или

# 343
  • София
Саня, Сторител може и от компютъра. Има един месец или 2 седмици безплатни за проба. Книга може да се свали и слуша офлайн. Аз реших да пробвам, но не ми допадна. Дали защото не съм свикнала на аудиото или защото почнах безинтересна книга, но не е моето нещо.
По-лесно свикнах с четеца, а се кълнях, че ще чета само на хартия. Обаче е толкова удобно да носиш в дамската чаната 50-ина книги, а да тежат 150 грама Simple Smile

# 344
  • Бургас
Прочетох "Убиец" от Васил Панайотов.
Като  започнах това книжле, си представих, че Панайотов си е закарал колата на автомивка да я почистят от детски пръсти и косми на кучето, седнал е да изпие едно кафе и джин с тоник, и е извадил от задния джоб тевтерче да си "попише малко"  хрумките . После чашите от джина са станали няколко. Много луда книга. Нестандартна. Историята тръгва съвсем обикновено, житейски често случваща се- на всеки в един момент му писва и той решава да каже "край" и да сложи  такъв.  Но необичайното е езикът . Отначало жонглирането  с думите ми беше много впечатляващо, устата ми се разтягаше в усмивка. Удоволствие! После започна да ми писва, струваше ми се като самоцел. И точно когато се чудех дали да я метна, защото "какво толкова има да става?" финалът беше изненадващ.

Общи условия

Активация на акаунт