В момента чета...70

• 45 469
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Хммм... и на мен "Улица "Каталин" ми беше първата (и единствена за сега) среща със Сабо.
Изобщо не я мъчих и я зарязах още в началото. Не ми хареса.
Приготвила съм си "Пилат", "Вратата" и "Кажете на Жофика".
Коя от трите бихте препоръчали за начало?

# 451
Бих ти препоръчала "Кажете на Жофика", защото не съм я чела и нямам търпение да напишеш отзив ☺
Иначе на мен "Пилат" ми хареса най-много и ти препоръчвам нея.

# 452
  • София
"Кажете на Жофика " я има електронно в МБ - само да вметна Simple Smile

# 453
За първа среща със Сабо препоръчвам Пилат .
Но за мен Улица Каталин не беше проблем . Но аз харесвам точно такъв тип писане и това търся . Не и само и непременно някаква интересна история.
Харесах Пилат .

# 454
  • София
По принцип ми е интересна идеята и историята, иначе нямаше да  продължа и с другите, но после определено ще имам нужда от почивка от такива описания. 🤣

Приключих "Четвъртата маймуна". Като цяло ми хареса и продължавам с поредицата. Обаче напоследък ми идват повече гнусотиите в някои книги, като свърша тези определено трябва да сменя малко тематиката. 🤣 4/5
Започнах "Четвъртата маймуна", само за да установя, че наистина не ми се четат такива трилъри. Всъщност се насочвам към жанра 'cosy mystery', няма кръв, няма извращения.

Скрит текст:
Cozy mysteries are considered “gentle” books… no graphic violence, no profanity, and no explicit sex.

Освен любимият ми Алекзандър Маккол Смит, от известните на българската публика автори са разбира се Агата Кристи, Луиз Пени. Няма много преведени книги от този стил, даже си няма еквивалент на български. Мисля да пробвам и Джанет Еванович. А на четеца от жанра Julie Hyzy - Grace under pressure - първа от поредица.

Но пък за сметка на това съм на 240 страница от Бялата масайка, поне тя ми тръгна. "Момиченцето на Адел" също на аудиокнига ми върви, явно съм на вълна по-лека литература в момента.

# 455
но после определено ще имам нужда от почивка от такива описания. 🤣
Или от психиатър. Grinning
Не, наистина, поне третата я остави за по-натам. Аз четох втора и трета една след друга, но щом и на мен ми дойде в повече ... и не можах да оценя финала както подобава, всичко ми се сля.

# 456
  • София
Аз пък не помня чак толкова гадости в трилогията. Ама аз съм си увредена от скандинавските кримита и Стивън Кинг, та трудно нещо ме впечатлява. Виж Крис Картър е по-брутален за мен.

# 457
  • София
cosy mystery, какъв страхотен термин, идеално описва това, което харесвам Simple Smile Слагам там и Камила Лекберг.

# 458
Аз пък не помня чак толкова гадости в трилогията. Ама аз съм си увредена от скандинавските кримита и Стивън Кинг, та трудно нещо ме впечатлява. Виж Крис Картър е по-брутален за мен.
То аз и не я помня вече толкова трилогията. Само бегъл спомен изплува, че беше голям психопат този. Докато на Криско Картър осите ще ги помня имам чувството вечно. И там с някакви огледала в някоя от следващите. Той е много описателен, до най-малкия детайл.
А, нещо за Джанет Еванович мернах ... доста смях е със Стефани Плъм.

# 459
  • София
Крис Картър не чета, "маймуните" ги прочетох, но следващата не съм я и започвала. Дойде ми в повече натурализма, особено
Скрит текст:
историята с оня плъх в мазето
А иначе съм фен на серийните убийци, ама не така ...

# 460
Минерва, за втори път чета, че харесваш Алекзандър Маккол Смит, който ми е непознат, но видях, че имам "Португалски неправилни глаголи" и непременно ще я прочета заради споменаването на автора от теб.
Чела съм първите три от поредицата за Маа Рамотсве - Дамска детективска агенция номер 1, от другите поредици и самостоятелните книги не съм чела нищо, не мога да се изкажа. Действието в другата му поредица се развива в Англия /мисля Единбург/. Но аз обичам да чета за Африка също. Комбинацията между мистерия, положително мислене и лек хумор, заедно с екзотиката на Ботсуана определено е моето!
Скрит текст:
Може и да е някакъв аналог на чиклита и роматичните и любовни истории, каквито не харесвам, за криминалната литература
Наистина в тази тема почти никой не споменава този автор.

С Крис Картър не се спогодихме, започнах с Един по един /случайно/, успях да я приключа, но беше много гадно. Да, някакви оси имаше там наистина, мен друго повече ме отврати. Определено предпочитам по-лекички, а напоследък и по-позитивни криминалета, с много положителни герои. Тенденцията на съвременната литература героите да бъдат всякакви гадове не ми допада, но аз съм си идеалист по принцип Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 16:13 от Анонимен

# 461
Продължавам с Монт - Ориол - Ги дьо Мопасан .

# 462
  • София
На Ал. Маккол Смит съм чела трите книжки от поредицата за доктор Фон Игелфелд- чудесен английски хумор. Много ми бяха харесали.

# 463
  • София
В момента чета императрица Мария Фьодоровна- харесва ми.Похвалвам Пустинно цвете и Последния харем.Някакво мнение за Дъщерята на часовникаря? Звучи много интересно.

# 464
Продължавам с Монт - Ориол - Ги дьо Мопасан .
Интересен развой след предишмите книги Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт