В момента чета...70

• 44 482
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Mediterraneo
"Съседката" определено е една от най- бруталните книги, които съм чела!
Прочетох " Мъртва като теб" на Питър Джеймс. Много ми хареса, но отвореният край предполага продължение. Някой знае ли коя книга следва сюжетната линия?
Започнах "Петте четвъртинки на портокала" на Джоан Харис. Не харесвам авторката изобщо, не се спогодих с нищо от прочетеното от нея до момента, но с тази книга май ще се получат нещата, тръгна ми добре.

# 646
Нощта е много добра, имай предвид, че се изчита на един дъх. Мен специално не ме остави на мира, може би на втория ден я бях приключила, но тя е кратичка. Сега се чудя и кумя на "Зората", но нещо не съм на такава вълна в момента, а и имам "Последна спирка Аушвиц" вкъщи, непрочетена още.

Аз избягвам тематиката за концлагери . Но трилогията на Ели Визел смятам да прочета . Засега намерих само Нощта.
Зората и Денят - по- нататък .

Имам въпрос към фенове на Мураками или чели повечето му книги.
Тъй като не спазвам някакъв там ред . Поне не и по година на издаване .
Чета си аз си хоп се появи един герой от трилогията 1Q84 и  подобно на книгите на Дейвид Мичъл .
Поне този е в същата епоха и следваща година .
Хроника на птицата с пружина е написана преди трилогията и то 14-15 години .
Но интересното е , че още преди да е започнало описанието на героя аз знаех кой  е .
Не очаквах , но знаех .
Не съм очаквала книгата да има връзка с  1Q84.
Въпросът ми е този герой
Скрит текст:
Уши
появява ли се и в други от книгите му .
Не съм чела трилогията за плъха или как беше там.
След като прочета тази ще преосмисля  1Q84

# 647
Да, появява се, но в тези преди 1Q84.
В двете след това - не.
Аз четох Мураками в хронологичен ред по написване на книгите и препоръчвам този начин.

# 648
Започнах “Образована” и съм все още в очакване да ме заинтригува,ама…не се получава,100стр и буксувам….преди нея на един дъх прочетох Me before you и днес съм си свалила много хваления филм,та да е пълно удоволствието.Знам,че за много читатели си е слаба книжка,но накрая,признавам си,поплаках си на плажа тайно,не знам как се получи…както и с One day….много хубаво написани истории,хем комични,хем дълбоко човешки,запомнящи се…
По средата става интересна. Но е прекалено подробна, чак до втръсване.
Няма да я оставя, аз такива неща не правя.Smile
Прескачам скучните моменти . Ако се премахнат 80% ,от книгата ще стане интересно четиво.

# 649
Нощта е много добра, имай предвид, че се изчита на един дъх. Мен специално не ме остави на мира, може би на втория ден я бях приключила, но тя е кратичка. Сега се чудя и кумя на "Зората", но нещо не съм на такава вълна в момента, а и имам "Последна спирка Аушвиц" вкъщи, непрочетена още.

След "Татуировчикът на Аушвиц", която беше ужасно слаба и елементарна, не смея да започна нещо по темата.
А след "Доброжелателните" на Дж. Лител всичко ми бледнее.

# 650
В момента никак не ми се чете за концлагерите, но чух много добри отзиви за "Момчето, което последва баща си в Аушвиц", мисля, че и в темата беше коментирано, че е доста добра.
"Лешникови градини" от Хайри Хамдан" чета в момента и ми е доста интересна - съвременна история, която започва в Брюксел, а после продължава и в Йордания, има романтична любовна история, а успоредно с нея се проследяват животите на братята и сестрите на едно голямо семейство палестински бежанци, установили се в Зарка, недалеч от столицата на Йордания. Стилът на автора е приятен, той самият е и преводач, отличаван с награди в годините.

# 651
Започнах “Образована” и съм все още в очакване да ме заинтригува,ама…не се получава,...
По средата става интересна. Но е прекалено подробна, чак до втръсване.
Няма да я оставя, аз такива неща не правя.Smile
Прескачам скучните моменти . Ако се премахнат 80% ,от книгата ще стане интересно четиво.
Аха, значи още малко ми е трябвало ... Нищо, някой ден по-нататък ще я подхвана пак.
Аз пък не обичам да прескачам, тръгна ли да го правя направо зарязвам. Май не във всички случаи е правилно.
За 'Татуировчикът' имаше лоши отзиви в темата и аз я пропуснах. 'Доброжелателните' още не съм чела.

# 652
Я, ми припомнете кой беше Уши? Доста време мина откакто четох 1Q84, името ми звучи познато, но изобщо не помня подробности. Това не беше ли един детектив или нещо подобно имаше там?

# 653
За "Доброжелателните" чух и прочетох суперлативи в едно интервю на Андрей Кончаловски. На шега казвам, че той ми я е препоръчал. Може би най-разтърсва щата книга за хитлеризма.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 14:51 от W

# 654
Я, ми припомнете кой беше Уши? Доста време мина откакто четох 1Q84, името ми звучи познато, но изобщо не помня подробности. Това не беше ли един детектив или нещо подобно имаше там?

Нещо като детектив беше да.
Наемник .
Но той не умираше ли там . А там беше 1984 година.
Тук се появява в 1985 г. / Тази книга е писана десетилетие преди трилогията

# 655
"Доброжелателните" е най-тежката книга, която съм чела. Доста голяма по обем, подробна, но чак в костите ми се наби. Побиват ме тръпки и години след четенето ѝ.

Подхванах едни разкази на О Хенри, защо така съм го заобикаляла досега да ме пита човек!
"Образована" е пример за домашо насилие, психически и физически тормоз и децата родени сред такъв, имат наистина малки шансове да се откъснат. Именно защото в продължение на години това е тяхното нормално, а после без подкрепа са дърпани яко назад. И нерядко повтарят модела.

# 656
Затова заобикалям аз Доброжелателните .
Разказът на прислужницата също - действат ми зле.
Сериалът спрях да гледам на втора или трета серия.

# 657
Плаши ме обемът на "Доброжелателните". И тематиката също. И не знам какво още, но нещо подсъзнателно ме възпира да я започна...
Не знам в какво настроение трябва да съм, за да си я причиня.

# 658
"Разказът на прислужницата" не е тежка и гнетяща, а по-скоро тягостна, бавна и досадна. Но понеже мненията за М. Атууд са предимно добри, ще пробвам след време с "Ясновидката", която имам от любезна съфорумка.
За гоненията на евреите много бях харесала преди време "Невидимият мост" от Джули Ориндж.

# 659
За мен тематиката е такава . Написах , че и сериала не изтърпях .
Жената в подчинена роля и т.н.  По руски - бесит меня.
Всякакъв гнет бил той психически или физически - не е моето.

Книга на тема Холокост и различна - Безсъдбовност - Имре Кертес

Да вмъкна един въпрос .
Тук четете трилъри и сте на Ти с темата .
Познат ли е ви е Себастиан Фитцек - виждам на български е издадена само една книга .
Терапията.
Интересно ми е добра ли е и май не виждам други .

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 19:11 от Саня Богомилова 680181

Общи условия

Активация на акаунт