В момента чета...70

• 44 580
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Зарязах “Тревожни хора”,много ме дразнеше разбъркания стил на писане,хаотичност без дълбочина на действието,а Бьорнстад изчетох на един дъх с продължението….започнах Бърдаров “Аз още броя дните” и бих казала,че стила,темата,персонажите,фактите,всичко е силно,въздействащо и те оставя без дъх.Чела съм и другата му книга,също препоръчвам.

# 286
  • София
Много харесвам Бакман и като негов фен не разбрах какво харесват толкова хората в "Тревожни хора". За мен тя и Бабата са му най-слабите книги. Останалите много ги харесвам.

# 287
“Тревожни хора” и на мен ми тръгна много бавно, това местене от едното място на другото също ми беше напрегнато за четене, основно съчувствие към главния герой ми задържаше интереса Simple Smile останалото беше като да гледаш комедия в която не намираш смешни моменти. Още от средата на книгата , когато героите започват да си разказват историите, започна да ми става все по-интересна и края го прочетох на един дъх. Като приказка я възприех.
Сега това премятане във времето в "Мракът в сърцето ми" също не ми допада, но съм на 1/3 от книгата и все повече ме увлича. Темата ми е интересна.
Скрит текст:
Преди години в групата в детската градина на големия ми син имаше едно дете, което без причина нараняваше другите, без да се притеснява нито от родителите, нито от учителите. Още тогава се замислих какво го кара да го прави и дали ще порасне свестен човек или ще бъде злобно същество. По принцип си мисля, че злобата, завистта или добротата, майчински инстинкти и т.п. са заложени в нас с раждането.

# 288
Много харесвам Бакман и като негов фен не разбрах какво харесват толкова хората в "Тревожни хора". За мен тя и Бабата са му най-слабите книги. Останалите много ги харесвам.
И аз съм фен на Бакман,и нито Бабата,нито Тревожните хора не харесвам.То май на мен угодия няма-още не съм срещнала автор,който на 100% да ме държи в интерес и да чакам книгите му с нетърпение,освен Алегзандър Смит…но аз си имам слабост към английски,ирландски,шотландски автори.

# 289
  • Варна
Почти приключвам с Мозайка- та. Колкото и да е интересна и увлекателна, Домът на коприната за мен е по- добра! Друго за момента не съм чела на Хоровиц.
Страхотна е "Домът на коприната", чак е невероятно, че толкова е успял да се доближи до стила на Артър Конан Дойл.

# 290
  • Berlin
Сега като чета, че четете Мозайка от убийства, се сещам за една потребителка Лу, която май липсва в темата (или е с друг ник?). Заради нейни мнения имам тази книга в списъка за четене (2018та съм я добавила виждам, срам 😊), плюс още няколко.

# 291
И аз развивам слабост към английска литература, към любимецът ми от миналата година Алекзандър Маккол Смит добавям Ники Френч и Вал Макдърмит. От последната авторка - вече чета четвърта книга подред, Преследвачът - първа от серията Карол Джордан и Тони Хил.

# 292
  • София
Минерва Макгонагоу, първата книга е най-слабата от поредицата, поне според мен. Нататък стават все по-интересни. Карол Джордан и Тони Хил все едно са ми приятели 😀 Толкова истински ми се струват и ми е приятно да следя развитието им.

# 293
Реални списъци ли си съставяте за четене ?
Аз уж записвам някъде , но после забравям къде и не може да се каже , че спазвам някаква систематичност.
Купя ли пък книгата веднага ми се чете нещо различно .

# 294
Аз отбелязвам книгата като "Искам да прочета" в Goodreads. Другият вариант е направо да я сложа на киндъла, но не всичко имам на файл, разбира се.

# 295
  • София
Във файл на телефона записвам аз, а огромна част от списъка и купчината, които имам са благодарение на Миж. 🤗

# 296
Goodreads добавям - но се е получила една огромна стопка ....

# 297
  • Бургас
Аз пък съм си направила една таблица с никовете ,чието мнение съвпада с моето за някои книги и книгите, които те препоръчват .

# 298
  • Пловдив
Аз също имам файл, в който записвам всички препоръчани книги. Изградила съм си система за оценка на всяка книга спрямо коментарите за нея като оцветявам в различни цветове тези, които искам най-напред да прочета.

# 299
Моите в ГР за четене станаха толкова много, че се наложи да ги разделя по жанрове. И пак са много и никога не знам какво да почна.

Общи условия

Активация на акаунт