Паническо разстройство - 49

• 30 788
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
О и аз съм почти постоянно във филма. И за да се успокоя, трябва да ида на лекар, а тези, които вече ме познават, като ме видят и им е ясно, че пак съм си "открила" нещо.
Георги как те лекува психиатърът т.е. хапчета ли ти изписа или опитваш някакъв алтернативен начин?
Золофт. За депресия. Няма алтернативни методи.
Ясно. Бързо ще се справиш, поне тук в темата показваш завиден дух.

# 181
b5555
защо не се консултираш с Ендокринолог.Хипофиза,хипоталамус,щитовидна жлеза могат да създадат подобни проблеми

# 182
b5555
защо не се консултираш с Ендокринолог.Хипофиза,хипоталамус,щитовидна жлеза могат да създадат подобни проблеми

На Щитовидната жлеза съм изследвал два пъти всичко - нямам проблем. За тия другите неща някакви хормони пак ли се изследват или как? Не знам и аз вече. Тия дни пак съм във фаза, че нещо ми става на сърцето, вчера пак  посетих спешното, тръгвам си спокоен, след два часа пак ме обзема тревога и днес от ставането още цял ден притеснение. Като чета другите как казват, че си овладяват тревогата вкъщи, аз ако ми стане лошо и ако не отида в спешното не мога да се успокоя изобщо. Изобщо не съм в ред явно..

# 183
Само да кажа, че и на мен все ми викаха, че е от ЩЗ или хормони, ама изследвах всичко и не е от тях т.е. не възлагайте много надежди.

# 184
За хипохондрията хапчета няма... Ще трябва някак си да си намериш онова, което да те връща в пътя.... Или психотерапия, но тук при мен в дълбоката провинция няма шанс

# 185
За хипохондрията хапчета няма... Ще трябва някак си да си намериш онова, което да те връща в пътя.... Или психотерапия, но тук при мен в дълбоката провинция няма шанс
Търся, търся, ама още не съм намерила моя лек.

# 186
Имам въпрос към тези, които са с ПР отдавна. Случвало ли ви се е партньор да настоява, че сте странни, нелогични, затворени, емоционално недостъпни, трудно изразяващи емоции, непостоянни, че имате странно поведение във връзката и да настоява, че това е от ПР?

# 187
Търся, търся, ама още не съм намерила моя лек.

И аз не мисля че това се оправя. То май си е заложено в човека и в някакъв момент покрай други тревоги ескалира и после няма оправяне. Сега като се сетя май от както се помня винаги съм имал "едно на ум" за здравето и понякога съм си мислел глупости, но никога не съм се задълбочавал както сега. Дали е възможно да се полудее от всичките тия нерви и тревоги?

# 188
Аз също си спомням, че още 18-19 годишна, направо изпаднах в прединфарктно състояние, докато мина през лекаря да ми разчете изследванията 🤣. Вече съм на 46 и е все така. Има си причина за това, но дори и да я разбера, не знам как да я от работя, че да не възприемам нещата толкова драматично. Вероятно така и ще си умра.... Според мен идва на фона на повишена обща тревожност, постоянно изискване от страна на другите и все нещо да не си направил както трябва... Аз все съм "в услуга на другите" и защо? - да се докажа - колко съм добра, колко много мога и още, и още... И вечното недоволство на другите-семейство и приятели... И това нещо десителития... Вероятно е "вик за помощ", търсене на внимание, обич, закрила.... Обаче не мисля, че вече е обратим процес... Всичко това и многото разочарования, лъжи, манипулации и използвачества ме направиха твърде мнителна, предпазлива... Така, че... Как да стане?! Никак....

# 189
О аз и аз в началото като тръгнах по лекари бях в такова състояние, "какво ли ще открият", влизай супер притеснен, все едно света свършва - какво пък толкова могат да открият. Вече обаче понеже съм прекалено често, на самите прегледи не се притеснявам, даже ми е спокойно, за разлика от останалото време 😃. Понякога осъзнавам колко неправдо подобни са ми притеснията, понякога обаче съм изцяло във филма, както последните няколко дни.

# 190
Аз развих фобия от лекари. Какво ще открият? Какво ще кажат? Ужас е.

# 191
  • София
При мен е обратното аз се успокоявам чак  като стигна кабинета на личния и в момента,  в който вляза вътре всичко изчезва. Последният път чак ми стана смешно. Специално на личния му имам огромно  доверие , а и човека наистина си  разбира от работата. Ако ми  се наложи да ходя при друг лекар после задължително минавам през личния да потвърди било то  резултати или някакви лекарства.
Единствения начин да се справя с паник атака без да търча на лекар е да успея да разбера, че получавам ПА. Усетя ли  се навреме  , спира.  За жалост не винаги  се усещам.

# 192
Цитирам теб, но се отнася за всички.
Защо толкова ви е страх какво ще кажат и какво ще открият? Няма да сме вечни. Тоя страх трябва да го преодолеем!
То понякога по-добре да открият, да лекуваш и да се приключва.

# 193
Цитирам теб, но се отнася за всички.
Защо толкова ви е страх какво ще кажат и какво ще открият? Няма да сме вечни. Тоя страх трябва да го преодолеем!
То понякога по-добре да открият, да лекуваш и да се приключва.

Съгласен съм напълно. Но когато търсиш да открият нещо, което го няма е лоша работа.😂

# 194
И аз така … даже за хрема да чакам и ми е ад!

Общи условия

Активация на акаунт