Паническо разстройство - 49

• 30 035
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Някои от вас ми беше казал ,че от Есобел АД ще ми се спи повече.. от онзи ден следобед не се търпи все ми се спи ..искам да питам ще отмине ли този ефект?

# 571
Рали, я ни виж колко такива сме се събрали тук. Simple Smile
Повечето като сме добре дори не мислим дали сме добре или не, а седим и си чакаме да ни стане зле.

# 572
  • София
Ралито не си  само ти, много сме . И аз даже да ми няма нищо  си измислям .

# 573
При мен ПА няма.Преди години бяха те,сега съм с тревожност и вътрешно напрежение.И натрапливи мисли имам за полудяване от време на време.Миналата година баш лятото се влоших и сега отново така.
Имам чувството,че за друго не мисля.
Някой ако е от Плевен и околностите и имам впечетление от д-р Иво Духленски би ли споделил мнение

# 574
Добре/зле ли е да се пият антидепресанти в процес на спиране на бензодиазепини ?

# 575
Happy MOm аз пих есобел и ми се спеше много, при пълна доза спях по цял ден и цяла нощ с леки ставания за хапване - примерно закусвам, но ставам почти спяща, спя пак 2 часа примерно но съм в полусън, обядвам пак спя и така .... Просто не проумявах какво е, при намалената доза така решихме с док спях по цяла нощ и всеки следобед.
Ако дълго те държи и спиш много / като мен/ помоли да ти го сменят. Сега с новия АД изобщо не спя, водя си нормален живот, то онова не беше нормално, като напита бях постоянно.

Ралито- всички сме в кюпа, даже когато наистина съм зле, примерно вдигам температура или имам реално състояние, при което съм болна /все пак и ние се разболяваме/ аз трудно разбирам, че съм болна щото си викам - о пак моите мелодрами. Ще дам пример - преди три години ме лепна грипче, ама по-тежко го изкарах, отивам на преглед след него и лекарят се притесни нещо, вика кардиограма, ще ме праща на кардиолог. О, викам туй ми е от нервите, той вика абе не е. Прати ме, оказа се леко усложнение след прекарания вирус, което се е отразило на сърцето. Следиха ме там един месец, оправи се, ама да ви призная аз изобщо не вярвах докато кардиоложката и тя не потвърди - обяснявам си аз - то моето сърце така си прескача и бие силно, това ми е от от 20 години, изобщо и туй може да ти се случи, не бях вярвала. Пък съм си хипохондрик, де!

Това да ви развесели за вечеря, иначе и при мен е същото, страхове, нерви, абе пълна програма, но няма да им се давам ама ха! гадни такива страхове ще ми определят те живота. Явно ще се боря с хапче, но по-важното е да има борба.

# 576
Opеlche значи да разбирам ,че няма да отшуми този страничен ефект със спането.Кофти ,а при смяна на АД няма ли пак да има някакви проблеми ,че спирам 1вия и почвам друг не разбирам

# 577
Happy mom изчакай, аз търпях три месеца преди да намаля дозата, но ми казаха първите 2-3 седмици да не се спира или променя АД.

# 578
Opelche аз все още съм на половин доза от 10 ,но скоро трябва да пия цяла и се притеснявам, че много ще ми се спи ,а няма кой да ми гледа детето... сега се държа с половин ,но за цяло не знам как ще е

# 579
Здравейте, правилно ли ми е изписан есобел сутрин и обед? Повечето доктори изписват АД само сутрин. Не знам моя защо го изписва и обяд. Като пия обедното и много ми става напрегнато.

# 580
Аз съм също на Есобел ,но само сутрин ... не знам защо и на обяд Ви е изписан .Бих се обадила да попитам

# 581
Тези психиатри да не взимат процент от тоя Есобел? Всички са на Есобел, който обаче, явно е с ужасен страничен ефект и се проявява при всички, а именно сънливостта.

# 582
Стрина Калина имаше и доста доволни тук, когато на мен ми го изписаха преди 3 год. Само аз бях зле. Всеки организъм приема лекарствата различно, но и няма лекар, който да казва, че ще се оправим от раз. За странични ефекти ме предупредиха изрично, просто при мен това спане то не беше сънливост ми пречеше на нормалния живот. Налагаше се да си тръгвам от работа и да спя следобед.
След сериозен стрес и напрежение малко повече сън не вреди, ама една година така просто ми беше много.

Happy mom последно аз го пих вечер по 1/2, попитай лекаря може да ти смени времето на прием и да отпадне сънливостта.

# 583
Аз нямам сънливост от есобел, а повече тревожност и обърканост. Не знам дали не е от комбинацията с флуанксол 😢. Отчаяна съм.

# 584
А как сте с кафето? Аз съм силно пристрастена, сега се опитвам да го спра, обаче днес например минах вече на цяла таблетка ципралекс, и адски ми се спи. Вчера пих едно кафе с много мляко, и като че ли цял ден си бях кажи-речи добре. Обаче пък нали влияе на ЦНС, и сега съм в чуденка…

Общи условия

Активация на акаунт