Паническо разстройство - 49

• 30 149
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Успеваемостта на АД е 64% при ГТР и ПР . При аспирина е по ниска за грип примерно. Защо го казвам ли? Защото АД не са създадени да лекуват неврологични прояви, а психически. Но все пак няма други медикаменти за тревожните разстройства. АД се пие с терапия при психолог. Иначе не помага. Нелекуваните състояния се задълбочават в над 85% от хората и отиват на депресивни състояния, психози и т.н. Тогава вече се умира от ПР. От самоубийство най често.

# 361
Георги, тук ме замисли - като цяло точно такова питане имам: кога е неврологично и кога психично? Примерно аз имам проблем със студено и топло, при по-стресови дни, ако е студено започвам да треперя като лист, завивам се с одеяла и малко по малко минава, но се треса и треперя. При жега пък ставам червена и сякаш изгарям, и зимата ми се случва, сякаш имам някакъв проблем с температурата на тялото. Да си призная ( сега се сещам) май не съм го споделяла като симптом на лекар. Лично аз го приемам като психично състояние, ама ???
Даже нощем също се потя, ставам слагам разхлаждащи кърпи, отдавна не ми бе ставало така, последно много тежко беше като ни затвориха за Ковид а трябваше да ходя на операция. По тая причина си го слагам към симптомите.

# 362
Спектъра на симптомите при ГТР и ПР е изключително широк, затова и се нарича Велик Имитатор. Най честите първи прояви са усещането за инфаркт и бърза помощ. След всички екг, тропонини и изследвания излиза, че тахикардията , стягането и потенето не са инфаркт. Човека се чуди какво става, и след някакво време отново го сполетява същото. Пак бърза помощ и пак същия резултат. На третия път вече почват ходения по кардиолози, ендокринолози, невролози и т.н. Човека е клинично здрав, но вече се наблюдава толкова задълбочено, че всяка една болка, потрепване или каквото и да е хвърля мозъка в паника и адреналина почва да се излива в кръвта. И омагьосания кръг се върти. По някое време отнякъде се появява мнение за консултация с психиатър. Човека отказва да приеме , че това е психически проблем и си казва, че там е за лудите. Тук вече момента на отричането е различен при всеки. Дори и след 5 посещения при различни психиатри, нещата си остават същите и човека отказва да пие медикаментите, които са изписани - най често велаксин, есцитил, золофт, тритико, флуанксол и т.н. Почва се четене за магии, болести, раци, редки заболявания, добавки и т.н. И нещата все така си вървят, света се върти, а умиране учудващо няма.

След това обобщение ще кажа следното - в началото ПР и ГТР са лесно лечими и се овладяват. След дълго време неглижиране вече стават хронични, резистивни и трудни за овладяване. Ако отново нещата не се случват с оправяне, се проявява задълбочаваща депресия с различни типове психически прояви - ОКР, хипохондрия, натрапчиви мисли, фобии... И така до момента в който не може да се излезне от вкъщи, депресията задълбочава, и крайния резултат е американския модел - скок от високо, нагълтване с хапове и още класически опити за умиране.

Да допълня, че голяма част от хората намират лечение с алкохол, което технически не е толкова зле, обаче в дългосрочен план без визия не работи. Иначе доста хора успешно са преборили ГТР и ПР с алкохол, терапия, лечение и борба. Но алкохола като цяло не е препоръчителен, защото направо води до депресия.

# 363
  • София
Спектъра на симптомите при ГТР и ПР е изключително широк, затова и се нарича Велик Имитатор. Най честите първи прояви са усещането за инфаркт и бърза помощ. След всички екг, тропонини и изследвания излиза, че тахикардията , стягането и потенето не са инфаркт. Човека се чуди какво става, и след някакво време отново го сполетява същото. Пак бърза помощ и пак същия резултат. На третия път вече почват ходения по кардиолози, ендокринолози, невролози и т.н. Човека е клинично здрав, но вече се наблюдава толкова задълбочено, че всяка една болка, потрепване или каквото и да е хвърля мозъка в паника и адреналина почва да се излива в кръвта. И омагьосания кръг се върти. По някое време отнякъде се появява мнение за консултация с психиатър. Човека отказва да приеме , че това е психически проблем и си казва, че там е за лудите. Тук вече момента на отричането е различен при всеки. Дори и след 5 посещения при различни психиатри, нещата си остават същите и човека отказва да пие медикаментите, които са изписани - най често велаксин, есцитил, золофт, тритико, флуанксол и т.н. Почва се четене за магии, болести, раци, редки заболявания, добавки и т.н. И нещата все така си вървят, света се върти, а умиране учудващо няма.

След това обобщение ще кажа следното - в началото ПР и ГТР са лесно лечими и се овладяват. След дълго време неглижиране вече стават хронични, резистивни и трудни за овладяване. Ако отново нещата не се случват с оправяне, се проявява задълбочаваща депресия с различни типове психически прояви - ОКР, хипохондрия, натрапчиви мисли, фобии... И така до момента в който не може да се излезне от вкъщи, депресията задълбочава, и крайния резултат е американския модел - скок от високо, нагълтване с хапове и още класически опити за умиране.

Да допълня, че голяма част от хората намират лечение с алкохол, което технически не е толкова зле, обаче в дългосрочен план без визия не работи. Иначе доста хора успешно са преборили ГТР и ПР с алкохол, терапия, лечение и борба. Но алкохола като цяло не е препоръчителен, защото направо води до депресия.

Точно описа моето състояние, всяко едно потрепване е равно на смърт. С тази разлика, че аз съм приела, че проблемите при мен са психологически.

# 364
30 дена без АД и около 2м. без антипсихотик, но нещата не са добре. Ако до 42дена не се почувствам по-добре, ще трябва да прибегна отново до хапчета и то за 5г. Така каза док.

# 365
30 дена без АД и около 2м. без антипсихотик, но нещата не са добре. Ако до 42дена не се почувствам по-добре, ще трябва да прибегна отново до хапчета и то за 5г. Така каза док.
Кви са тия срокове 42 дни и 5 години. Тоя лекар да не е мятал боб. Я смени лекаря, тоя ще да е някакъв шарлатанин.

# 366
Кви са тия срокове 42 дни и 5 години. Тоя лекар да не е мятал боб. Я смени лекаря, тоя ще да е някакъв шарлатанин.
Не е, доста е добра. За последните месеци имам 3 посещения при различни доктори за мнение. И тримата са на мнение, че ако не се справя без АД до 2 м, започвам отначало и то за поне 5г.
Засега съм на 5THP, л теанин, магнезий и дормиплант. Единият от докторите ми предписа и Ремотив, но вече бях започнала 5THP. За съжаление при мен симптомите се завръщат в по-силна форма. Явно ще трябва да се примиря с лечението. След повече от 3г. ще трябва отново за завъртя колелото.

# 367
Освен лечение с лекарства, правите ли и друго - терапия? Проблема при лекарствата е, че не махат причината, и реално чести след спиране се стига отново до тях

# 368
Не е, доста е добра. За последните месеци имам 3 посещения при различни доктори за мнение. И тримата са на мнение, че ако не се справя без АД до 2 м, започвам отначало и то за поне 5г.
Засега съм на 5THP, л теанин, магнезий и дормиплант. Единият от докторите ми предписа и Ремотив, но вече бях започнала 5THP. За съжаление при мен симптомите се завръщат в по-силна форма. Явно ще трябва да се примиря с лечението. След повече от 3г. ще трябва отново за завъртя колелото.
До тук виждам само глупости! Честно. Аз не съм лекар , обаче повече от лекарите съм наясно. Я попитай за комбинация золофт 50 до 100 с флуанксол 1/2. Или велаксин 150 до 225 с ремирта? Това е добро за ГТР. Нека видим какво ще е мнението им. И да не вземеш да кажеш, че Георги от БГ мама ти го е препоръчал. Защото в момента пиеш безмислени добавки. Ако искаш добавки - NOW Mood Support with Relora. И Ashwagandha KSM66.

# 369
Скрит текст:
До тук виждам само глупости! Честно. Аз не съм лекар , обаче повече от лекарите съм наясно. Я попитай за комбинация золофт 50 до 100 с флуанксол 1/2. Или велаксин 150 до 225 с ремирта? Това е добро за ГТР. Нека видим какво ще е мнението им. И да не вземеш да кажеш, че Георги от БГ мама ти го е препоръчал. Защото в момента пиеш безмислени добавки. Ако искаш добавки - NOW Mood Support with Relora. И Ashwagandha KSM66.
Аз бях на 30мг Аритави + 1 флуанксол и смених на 75мг Велаксин + 1 флуанксол (по лекарска преценка). Другата седмица ще се чуя с док и ще питам. Явно това чудо няма спиране. Замайване, главоболие, гадене, изобщо не съм на себе си, тремори. Страшна работа!
Изобщо съм в състояние, в което не знам какво да правя. Без АД зле, с АД пак зле.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 18:13 от Анонимен

# 370
Малее, хора ако знаете каква я свърших? направо ми търсете защитник ако ме опандизят.
Нали ви бях казала преди 2-3 години какво стана с един колега, какви сексуални простотии бяха по чата и как накрая си смених работа и  всичко. Малко ме е срам, че попаднах в тая ситуация, даже доста, но мисля поне срамът отмина, обаче не мога да се помиря с такива помияри и все си ме е яд, мина толкова време и все ме яде, трябва да го преодолея и продължа, нали така викат психотата?
В смисъл аз нямах смелост да се преборя и да кажа какъв е този човек, т.е. да говоря за сексуалния тормоз, на който ме подложи и за това как ме следеше, а явно целият град го знае и като страхливка напуснах работа и т.н. абе тъпня.
Бях зарязала нещата обаче живеем в малко градче и днес един добър приятел - мъж ми сподели че са се счепкали на политическа тематика с тоя олигофрен - секс маниака, а оня работи на такова място дето не може да се занимава с политика но той явно и във ФБ си позволява и аз от скука си направих фалшив профил със снимки на младо маце, цопнах си 2003 набор и му предложих приятелство.
То, хубаво той ще се усети предполагам, щото не е тъп. Направих набързо 100-200 приятелства баси тъпите мъже, шъ умра от смях.
Обаче не съм измислила стратегия ако се хване на въдицата, щото аз наистина ако го приеме мога да го подлъжа яко, понеже знам интересите му, все пак бяхме колеги и много други неща само от клюки и коментари.
Накрая ако стане беля ще викам аз съм на хапчета не знаех какво правих.
Обаче просто ми писна от такива идиоти дето тормозят и жени и мъже и сега чакам с нетърпение ако не стане майната му, поне ще имам 1000 последователи.
Предполагам ще получа негативни коментари тук на това дето го върша.
Абе Jerry що я няма? Щеше да ме подкрепи, я си казвайте и да се връща, само тя ще ме разбере.
П.П. Наскоро една жена ми писа много странно писмо, което ме наведе на мисълта, че той я е накарал да пише, но не знам защо и не й отговорих сега се чудя дали пък да не го направя. Излъга ме че работи там, където работихме с тоя колега,  аз проверих - не работи и че била пострадала от служител там и не искала вече да работи, да й пиша ли а? Освен той и мъжът ми и най-близки приятелки които не живят в града друг не знае за инцидента ни, та ме съмнява че нещо се опитва да ме провокира чрез нея. Профилът е реален проверих и жената е реална, даже знам къде работи.
После като ме приберат в лудницата - да ми идвате на свиждане ей!!!!

# 371
Не те критикувам, но не виждам особен смисъл в това, което правиш. Излишно си усложняваш живота заради човек, за когото не бива да ти пука. Правиш специално фалшиви профили, използваш фалшиви снимки, занимаваш се, губиш време, защо?

Според мен - ако все още те притеснява, тормози по някакъв начин, говори със съпруга си, може да се издаде ограничителна заповед по законов ред, а не чрез правене на мръсно с фалшиви профили. Така не само, че няма да си помогнеш, но можеш и да си навредиш. Не е редно да се използват чужди снимки, които да се представят за свои, без знанието на собственика им.

Ако питаш мен, изобщо не се занимавай повече, изтрий този акаунт, престани изобщо да му обръщаш внимание. Както има една приказка - убий простака с безразличие. Защо хабиш нерви и се притесняваш? Знаеш колко противопоказно е за нашето състояние да се притесняваме за каквото и да е. Малко ли са ни притесненията на главите и бездруго, че сега още едно да си сложим на главите?

От два дена и половина аз съм с отвратително главоболие, което беше продиктувано от стрес вследствие на натрапчиви мисли, които ме побъркват. Сега почнах да си внушавам, че това главоболие е нещо сериозно и вече тотално ми писна. Simple Smile Дано да се оправя, че съвсем ще изкрейзя, а е лято все пак и ми се иска да съм окей. Grinning

# 372
.....
От два дена и половина аз съм с отвратително главоболие, което беше продиктувано от стрес вследствие на натрапчиви мисли, които ме побъркват. Сега почнах да си внушавам, че това главоболие е нещо сериозно и вече тотално ми писна. Simple Smile Дано да се оправя, че съвсем ще изкрейзя, а е лято все пак и ми се иска да съм окей. Grinning
Абсолютно в същата ситуация съм.

# 373
Главоболието е от жегите - повече вода!

# 374
Здравейте на всички.Днес бях на психиятър и ми изписа есцитил и клонарекс.Някой пил ли ги е ?Помагат ли и имат ли странични ефекти,лекрарката ми каза,че максимум главоболие или гадене ,но един приятел ми каза,че при него са били доста повече…

Общи условия

Активация на акаунт