Паническо разстройство - 49

• 30 131
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Това транксен антипсихотик ли е?
Аз нямам проблем със спирането на флуанксол. Сега ще си я карам на 1/2 есцитилче и до когато, тогава. Не смятам да го спирам. Страх ме е от рецидив, имам два вече.. Мерси!
Аз спрях флуанксола. Сега спирам велаксина, но дали ще успея, не се знае. Опишете ми, моля чувството при рецидив?

# 391
Това транксен антипсихотик ли е?
Аз нямам проблем със спирането на флуанксол. Сега ще си я карам на 1/2 есцитилче и до когато, тогава. Не смятам да го спирам. Страх ме е от рецидив, имам два вече.. Мерси!
Транксен беше много добър анксиолитик сам по себе си, но изключително опасен медикамент. След редица регистрирани смъртни случай го спряха. Изписваше се масово на хора след инфаркти, но тогава още тази практика със стентовете не беше популярна извън София.

Анонимен,
Чувството при рецидив е всичко в най лошия ти период, умножено по 4-5. И същите медикаменти вече няма да вършат работа. При над 90% рецидиви е нужна нова терапия с друг медикамент.

# 392
И да допълня - често симтомите са нови и по-гадни. Примерно при мен започна с па всичко, при първия рецидив се появиха и натрапчиви мисли, сега пък хипохондрията ми е на макс и умирам всеки ден. И всеки път е много по-силно и болезнено.

# 393
От описаното съдя, че аз вероятно вървя в тази посока. Ще видим с док още седмица и ще решаваме накъде. При мен физическите симптоми на отнемане са повече от психическите. Някой заменял ли е по лекарско предписание SRNI с SSRI и тогава да е предприел спиране?

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 20:53 от Анонимен

# 394

И аз вчера четох за Деанксит. Дали ще ми помогне, не знам, ще питам док, предвид че спирам по-тежката артилерия. На теб помага ли ти?  
И аз бях така и посегнах към АД, а сега се чудя как да ги спра.
При започването им нямах никакви странични ефекти, но спирането им е ад. Това към Moon1 по повод започването. Индивидуално е. Аз нямат проблем при започването.

При мен обикновените ад имат супер силни странични реакции и не мога да ги пия. Деанксита няма, сигурно заради успокояващата съставка. Но е мега коварно лекарство. Май трудно св спира и то, а и има кофти странични също в дългосрочен план. Но трябваше нещо да направя вече.
[/quote] много благодаря

# 395

И аз вчера четох за Деанксит. Дали ще ми помогне, не знам, ще питам док, предвид че спирам по-тежката артилерия. На теб помага ли ти?  
И аз бях така и посегнах към АД, а сега се чудя как да ги спра.
При започването им нямах никакви странични ефекти, но спирането им е ад. Това към Moon1 по повод започването. Индивидуално е. Аз нямат проблем при започването.

При мен обикновените ад имат супер силни странични реакции и не мога да ги пия. Деанксита няма, сигурно заради успокояващата съставка. Но е мега коварно лекарство. Май трудно св спира и то, а и има кофти странични също в дългосрочен план. Но трябваше нещо да направя вече.
много благодаря
[/quote]
При мен пък започването беше безпроблемно, спирането е ад и то основно физически проявления- замайване, гадене, тремори, замъглено зрение ....

# 396
Замислих се и аз за рецидива и да си призная нещо не схванах.
Вярно е , че съм имала по-тежки състояния от първите и че всяко следващо някак го изживявам по-трудно, но при мен не става точно така, както Вие го пишете. В смисъл опитвам се да анализирам състоянията си и при мен поне - от моя гледна точка- се случва следното.
Ако събитието, което отключва състоянието ми е много страшно за мен - примерно много ме е страх от лекари, болници, операции - тогава изпадам в тежко състояние. Т.е. повръщам нощем, треперя, треса се, абе всички гадости. Същото би било ако трябва да пътувам със самолет или се налага да стоя някъде на слънце дълго време, защото се чувствам много зле от топлина и слънце.

Ако е нещо по-леко - примерно змия, имам съвсем леки симптоми, да кажем момент на паник атака и вечерта главоболие.
Та, аз все си викам че имам нещо като страхова невроза, но знам че това са стари термини за нашите състояния. Като отмине опасното нещо, после ден-два ми е отпаднало и това е. Понякога може и повечко.

Единственото продължително състояние което съм имала с невъзможност да излизам от къщи дни беше преди 3 години след инцидента с оня колега, който ме преследваше.

Не казвам, че няма да стане отново, но както Ви чета сякаш описвате други неща, различни от моите, просто си размишлявам така ....
Естествено мога и да греша, кой знае? Отстрани може да изглежда по друг начин.

# 397
opelcorsa, при мен е в следствие на спиране на АД т.нар. "синдром на отнемането" според док. Някакъв ужас е! Ако успея да се преборя, успея, ако не- то се знае т.е. отново завъртам колелото с хапчетата.

# 398
То и при мен отключването е от стрес, ама хване ли ме, ме държи много време. Е бях в ремисия 10г и се справях със състоянията. Благодарение на терапията. Но сега се изпуснах нещо и нещата ескалираха много. И всеки ден по-зле, вместо по-добре. Пак започнах терапия, но отнема време. При мен се води генерализирана тревожност, с елементи на натрапливости и депресия.

# 399
В момента спирам Золофт 25мг, отначало около месец пих през ден, нямаше никакви проблеми, сега пия през 2 дена и нямам някакви симптоми освен учестен пулс - при нормален пулс 60-70, в момента ми е 90, а вчера като тренирах на часовника ми показа 196... Не знам дали има нещо общо или се вдига от топлото време

# 400
В момента спирам Золофт 25мг, отначало около месец пих през ден, нямаше никакви проблеми, сега пия през 2 дена и нямам някакви симптоми освен учестен пулс - при нормален пулс 60-70, в момента ми е 90, а вчера като тренирах на часовника ми показа 196... Не знам дали има нещо общо или се вдига от топлото време

Може да е от времето, да си дехидратиран, от тренировката...

# 401
Е, при мен се получи от раз и затова търпя негативите.

# 402

Да, и аз го отдавам на времето, когато изляза навън доста се повишава, може би не ми понася горещото.

В смисъл, че ги спря от раз?

# 403
Скрит текст:

Да, и аз го отдавам на времето, когато изляза навън доста се повишава, може би не ми понася горещото.
Не баш от раз, но почти. И аз бях така през ден, после през 2 и когато дойде време за без нищо, нямаше проблем до към първата седмица, явно има запаси в организма и после настъпи адът.

# 404
Скрит текст:

Не баш от раз, но почти. И аз бях така през ден, после през 2 и когато дойде време за без нищо, нямаше проблем до към първата седмица, явно има запаси в организма и после настъпи адът.
Извинете за въпроса, но какво точно чувствате или изпитвате като казвате "настъпи адът"?

Общи условия

Активация на акаунт