Паническо разстройство - 49

• 30 072
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Това с размазано виждане и черни петна - мисля, че трябва консулт със специалист. Не че не е възможно и от нерви, но задължително трябва да изключите други сериозни проблеми.

# 526
Вече непоносимост към бензодиазепини. Злоупотреба от няколко години с тях с прекъсване. Сега пия от 0,25 ксанакс. сутрин - Цяло; обед - Половинка ; следобед - Половинка ; вечер - Цяло. Никак не ми влияят добре като ги пия, предполагам злоупотребата си казва думата. Никъде не мога да намеря схема за спирането им. Чудя се как да постъпя. Пия и антидепресант - искам да си остана само на него. като не го пия ставам зле, като го пия друг вид зле. Чудя се коя част на деня първо да намалям и с колко и за колко време.
А защо вие трябва да решавате кое кога и как да спирате? Не са ли психиатрите за това?

# 527
Защото имам повече вяра на преминалите или чули нещо по въпроса хора, отколкото на психиатри.

# 528
За ксанакса, сменете половинките с четвъртинки, после цялото с половина, четвъртина, през 5 дни например...

# 529
Защото имам повече вяра на преминалите или чули нещо по въпроса хора, отколкото на психиатри.
л
Бих ви пратила моята схема, но не мога да ви пиша лично съобщение.

# 530
Да се похваля с поредната тежка нощ, яко повръщане. Не помня да съм повръщала толкоз от доста години. Вярно че се отпуснах и хапнах повече през деня, силна отпадналост това сигурно от АД, макар че след повръщането кой знае колко остана. Признавам че ме е страх от приема му поради лоши спомени преди. Сега някак нямам сериозни странични ефекти, но страхът си стои. Поне онази нервност изчезна, която ме побъркваше чак ми трепереха ръцете, но имам вече над 10 дни болки в кръста които не отминават. Като цяло съм позитивно настроена за ад този път и засега доста неработоспособна но са минали два дни, знам че трябва време. С близките също съм по-спокойна не виквам за всяка дреболия.

# 531
Да се похваля с поредната тежка нощ, яко повръщане. Не помня да съм повръщала толкоз от доста години. Вярно че се отпуснах и хапнах повече през деня, силна отпадналост това сигурно от АД, макар че след повръщането кой знае колко остана. Признавам че ме е страх от приема му поради лоши спомени преди. Сега някак нямам сериозни странични ефекти, но страхът си стои. Поне онази нервност изчезна, която ме побъркваше чак ми трепереха ръцете, но имам вече над 10 дни болки в кръста които не отминават. Като цяло съм позитивно настроена за ад този път и засега доста неработоспособна но са минали два дни, знам че трябва време. С близките също съм по-спокойна не виквам за всяка дреболия.

Съчувствам ти! Но какъв забога е този ад, че толкова време те държат всякакви гадни странични ефекти. 😞

# 532
Цвети, аз пия АД от два дни. Спрях го преди две години, заради огромната сънливост.
Предният път да доста време мина докато отшумят нежеланите и странични ефекти, сега не усещам някакви сериозни такива, но дори и дребни вярвам до седмица ще отминат. Имам сухота в устата, не е кой знае какво и отпадналост. Първата вечер втрисане и потене, но не вярвам да е било от ад, макар че прочетох че рядко но може да се повиши телесна темп, кой да се сети да я измери. Нали гледам да не ги чета тия листовки че се плаша допълнително. Повръщането смятам, че няма връзка - предполагам претоварих стомаха - имам лек гастрит и ядох домати и то доста.

Чета листовката на Ад - изписват го при аерофобия и при уртикария.

Ей, ако помага и за това - малее! Яко.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 11:30 от opelcorsa

# 533
Здравейте не съм писала от 2 дни някъде... онзи ден имахме кръщене и всичко мина по вода,а аз даже бях много добре ,но вчера не знам пак започнаха да нахлуват някакви черни мисли ,някакви сцени в главата ми ужасно е.Пия АД днес ще е 4 ден и чакам резултат ,но явно е рано. Сутринта се събудих в 6 и 30 зареди някаква ужасна просъница писна ми вече честно

# 534
Здравейте не съм писала от 2 дни някъде... онзи ден имахме кръщене и всичко мина по вода,а аз даже бях много добре ,но вчера не знам пак започнаха да нахлуват някакви черни мисли ,някакви сцени в главата ми ужасно е.Пия АД днес ще е 4 ден и чакам резултат ,но явно е рано. Сутринта се събудих в 6 и 30 зареди някаква ужасна просъница писна ми вече честно

Радвам се, че поне поводът е минал добре! И аз съм в изходна позиция. Мъжът иска да пътуваме на село за пет дни, и от сутринта ме тресе, и рев рев. Страх ме е, че ще ми стане нещо… абе пълен ужас. А знам, че трябва да направя усилие, но пак е едно гадене, едно сърцебиене. 😔

# 535
Цвети аз съм така заради този уикенд, дето сама го организирах с приятели на хотел. На края ще умра от срам и да не мога да отида, но какво да сторя.
И аз 4 ден пия АД. Днес съм много нервна, но сякаш приех лекарството чисто психологически, днес просто си казах добре е нямаш странични ефекти, не ти прилошава, какво още искаш? Преди беше кошмар, сега си ОК. Дано то ме стабилизира и лятото да премине по-спокойно

# 536
Цвети аз съм така заради този уикенд, дето сама го организирах с приятели на хотел. На края ще умра от срам и да не мога да отида, но какво да сторя.
И аз 4 ден пия АД. Днес съм много нервна, но сякаш приех лекарството чисто психологически, днес просто си казах добре е нямаш странични ефекти, не ти прилошава, какво още искаш? Преди беше кошмар, сега си ОК. Дано то ме стабилизира и лятото да премине по-спокойно

Ще се насиля и ще отида, защото може пък да ми се отрази добре. Всеки път като ходя някъде и мисля, че ще ми стане нещо, нищо не ми става, просто съм под напрежение. Но ще взема книжка и ще се опитам да се насладя на почивката… дано! Успех и на теб с уикенда!

# 537

Ще се насиля и ще отида, защото може пък да ми се отрази добре. Всеки път като ходя някъде и мисля, че ще ми стане нещо, нищо не ми става, просто съм под напрежение. Но ще взема книжка и ще се опитам да се насладя на почивката… дано! Успех и на теб с уикенда!

На мен почивните ми се отразяват много добре .. ако имах възможност щях всеки уикенд да сме някъде.Като цяло аз не обичам да си стоя в нас ,особено сега в това положение се задържат около 2,3 часа в нас макс...на вън ми е по ок сред приятелите

# 538
здравей, бих ви посъветвала да се отпуснете малко и да не се вглеждатв толкова дали има или няма странични ефекти. Хапчето ще помогне при всички положения, няма нищо да ви стане като отидете някъде, кажете си, че от това не се умира. И да ви стане лошо, ще има много хора с васс, ще ви помогнат. Моята техника, когато имам усещания и сърцебиене е да вдишам бавно през носа, средоточавайки се в дишането и да издишам бавно през устата. Така 5 пъти. Психиатъра ми я каза тази техника, каза "да върнем ума в тялото". Помага ми много. Дано се оправите по скоро, но няма да се умре толкова лесно или ако умрем, то няма и да разберем. Приятен уикебнд, настройте се, че ще си изкарате хубаво, а не, че ще ви стане лошо.

# 539
Loveme разбира се, че нищо няма да ми стане, ако отида някъде, но не е и толкова просто. Всъщност ако беше няма да сме в тая тема а примерно в ония с почивките, къде и в кое ресторантче да хапна.
Щом сме тук, значи има защо.
Едно време правех кръвоизливи, когато споделих с позната тя ми вика е кво бе и аз имам обилен цикъл. Та спрях да споделям просто казвам не мога и точка. Жената не прави разлика, не знае как се постъпва в болница по спешност и как ти вливат калций, а колко люти това чак в мозъка ми влиза огън. Какво да обясняваш на такъв дебил че ти се е случило и защо не можеш да отидеш на работа. Всъщност отидох, изкарах си и работния ден но казах край, няма да се повтори а кръвта шурна отново и се прибрах цялата в кръв.
Та по тоя повод какво толкоз една почивчица - ами за всеки е различно, моята често е съпътствана овен от нервни кризи, които си ги знам, по време на вечеря (ако изобщо мога да ям) ставам и си отивам в стаята, още и при по-тежки дни от повръщане на чуждо място, гладувания за да не раздразня стомаха и гастрита разстройство абе пълна програма. Тъй че не е точно съвсем лесно, който го е минал знае.
При мен проблемите са комбинация пътуване и жега, като отминат жегите не ми тежи така но сега е ад. Дилемата е да остана вкъщи и да ми е зле, щото не ми е ОК сама или да тръгна и да ми е зле. Избирам второто обикновено, първото съм го правила пак същото. Та не се умира, но понякога смъртта е по-лесна.
Рядко но си изкарвам и добре при летните ни пътувания. Имам снимки тях си гледам с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт