Градинарство - моето хоби 28

• 45 347
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Добри, най-вероятно е от това.
В Белащица на двора.
И моята приятелка ландшафтна така предположи.

# 211
St.Dobri,  това е, благодаря 🙂

# 212
  • Бургас
Това цвете, никотиана, го знам от дете. Много хубаво ухае, листата са му лепкави / от там и името/. Не съм го срещала от тогава. Помня го бяло или  бордо.

# 213
Малко шарен храсталак Smiley
Скрит текст:

# 214
  • густо майна Филибето
Мариета, ама в саксия ли била тази ружа....
Преполяла си я, или има някаква гадост в корените. Ако ще я садиш в земята, натопи корените в някакъв фунгицид, и калиев перманганат става, бледорозов разтвор. Пръсни ги с нещо за мухи и комари, ако нямаш инсектицид под ръка. Няма голям шанс.

Ефибуш , при теб винаги  е цветен рай! Heart Дойде ли най-сетне лятото? Simple Smile

# 215
Любознателна,
Беше си в земята, цъфтя обилно Мин лято. Пролетта я преместих. Тръгна да се разлиства и преди месец спря. И един ден Ц-половината листа жълти.
Извадих, седя корена във фунгицид, изрязох и сега е в саксия Simple Smile ако оцелее - добре. Балко че беше къдрава, едра, розова…

Ефибуш,
На последната снимка розовите топки - как ти се намножиха? Аз имам едно растение и това е:)

Многогодишната върбена цъфна! Ще снимам. И също накнакрая един клематис!

# 216
О, лятото си показа носа, нещата навън се разцъфтяха, прецъфтяха скоростно, аз прибрах одеалата, но още не е да ходиш бос. ММ му вика "студено", аз му викам "свежо", отворила съм две врати, а той се увил с одеалце, ама си е с късите панталонки Satisfied Такъв объркан сезон. Навън рододендрончето и то не знае кое време е, отървало се е само от бубите и пак се набира да цъфне.

Последните дни и аз пак навлякох зимното onesie, онази сутрин отварям вратичката на кокошките, черната е много плашлива и като подскочи, сигурно се чуди що за звяр съм Smile Ама тя си подкача и като духне вятъра по-силно. Иначе са най-тихите кокошки които съм срещала, не се разкудкудякват. Поздрав от тайфата

MarietaYo, ако питаш за валерияната/кентрантус, пуска по няколко допълнителни стъбла на година. На един корен би трябвало да излизат много стъбла, пуска и по някое семенце да се насади отделно. Миналия сезон ММ пренесе няколко стръка на друго място, там са по-малки. Харесва кофти песъчлива почва и не търси поливане, иска само слънце. Може би ако се глези твърде много не расте Thinking

Аз се вдъхнових от идеята за розова дойция след като се спомена тук и се обзаведох с един дребосък, който вече и показа цвят. Не е така вдъхновяващо розово като на рекламата, ще видим как ще е като поотрасне и стане китка. Трябва да е "Ягодови полета", но е малко в сянка, може би затова цветът е по-блед. Пък и още е фъстък.

Голямата дойция също цъфна, лек аромат се носи наоколо. Не сме подстригвали храстите последния сезон и всички са като пиян октопод, но дойцията тук е вече доста сбутана и май ще е по-интересно ако се оставят горните клони да надвиснат като чадър над съседния зеленяш Thinking

# 217
И аз се сдобих с центрантус тази пролет. Добре, че заговорихте, ще дебна за семена да му помогна в размножаването. Почвата ми е кофти, точно като за него Grinning
Голямата дойция изобщо не я режа, само отрязвам додолу по някой стар клон, за да има място за новите. При мен не е в плет и сама си заема много правилна форма, разклонена симетрично на всички страни. Когато цъфне е като купчина сняг.

Оплаквам се, че след къртиците, сега и полските мишки си направиха магистрала точно под новата ми цветна леха. Аз садя, те дупчат и подриват. И нищо не мога да направя, в полето има милиони мишки. Мислех да преместя лехата, но се отказах, пак могат да я прекопаят.

# 218
  • София
Този рододендрон Пърси Уайсман ли е  ?

# 219
Eфибуш, много ми е интересна градината ти - с най-различни растения и кътчета.
Ще се радвам да заснемеш и клип за по-цялостна предства - една виртуална разходка.

Моите рози прецъфтяха в по-голямата си част и падна голямо рязане.
Сега чакам да цъфнат лилиумите. Направили са големи и здрави стебла и пъпки, но още не са цъфнали. А гледам по хорските дворове - вече отворени. Силно се надявам да ме зарадват с цвят.

# 220
  • Бургас
Здравейте Simple Smile

Преди две години засадих Магнолия (мисля, че е грандифлора)  и за първи път цъфна  тази година. В интернет прочетох, че цветът се задържа до 3 седмици, но моят повяхна за 3 дни... На първия ден разпъпи красиво и в бяло, на вторият ден вече взе да покафенява и на третият се разпадна. След първата пъпка, реших че е болна и затова я напръсках с фунгицид, но въпреки това и другите цветове паднаха със същата скорост. Някой имал ли  е подобен проблем?
Ето снимка след като започна да покафенява:

# 221
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
топло ѝ е.

по принцип цъфтят рано напролет, преди да изкарат листа.
догодина, живот и здраве ще цъфне в правилното време и ще задържи цветовете по-дълго.

# 222
  • София/Варна
Моята магнолия миналата година за пръв път цъфтя два пъти. Веднъж пролетта и веднъж лятото. Летните заради жегата, както каза Добри, много бързо прцъфтяха.

# 223
  • Бургас
Благодаря ви. Все пак се зарадвах, че имаше цветове. Едни познати имат такава и вече 6 години не е цъфтяла.

# 224
  • София/Варна
Пролетта мъжа ми ми подари две клечки-магнолии от Метро, имаше живот в тях. Април месец като валя сняг и не се виждаха под преспите. Много изненадващо и двете пуснаха листенца и са живи и здрави, а едната клечка дори цъфтя май месец, нещо и се беше объркал графика. Дано догодина пак цъфне.

Общи условия

Активация на акаунт