Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

  • 17 309
  • 388
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 9 457
Pipilota_74 не знам кой е пуснал изследванията, но е трябвало щом правите натоварване с глюкоза да изследвате освен трикратно захар и инсулин. Сега от тези се вижда, ниска кръвна захар особено на 120мин, това е хипогликемия и говори за висок инсулин т.е. ИР...а това щеше да е още по-ясно ако имаше както казах изследван и трикратен инсулин.
Относно щитовидните, също непълни изследвания трябва и трите хормона - ТСХ, ФТ3 и ФТ4, завишения МАТ показва автоимунно заболяване Хашимото.

# 346
  • Мнения: 2
Благодаря за бързия отговор. Изследванията са пуснати от ендокринолог с цел изключване на захарен диабет по повод приемане на големи количества течности и обилна диуреза 5-6 л. на ден.

# 347
  • Мнения: 1 433
Mного странно, че не е пуснат и инсулин, винаги при обременяване трябва да се правят и двете неща. Сега изследването е половинчато, показва проблем, но не цялостната картина, а не е добре натоварване да се прави повече от веднъж годишно. Дори в чужбина вече се отрича този модел на изследване.

# 348
  • Мнения: 7 482
Да ви попитам за тези резултати на холестерол, на мъж, който тренира 4 пъти в седмицата и не е с наднормено тегло и се храни абсолютно здравословно от години:
Общ холестерол: 243mg/dL   (range: <199mg/dL)
Triglycerides:          99 mg/dL  (range: <149mg/dL)
HDL:                          47mg/dL  (>40mg/dL)
LDL:                           176mg/dL  (<129mg/dL)
Chol/HDL Ratio           5.2            (4.4)

# 349
  • Мнения: 163
Здравейте!! Може ли да ми разчетете изследванията. Оплакванията ми са болки в краката. Силна умора след работа.

# 350
  • Мнения: 338

Може ли мнение за Прогестерона? Благодаря.

# 351
  • Мнения: 701
Прекрасни хора, моля за асистенция. Днес пуснах една профилактична ПКК, но срещу още 3,50 реших да пусна и ДКК, СУЕ и т.н.
Някой може ли да ми каже как имам лимфоцити % и лимфоцити бр в граници, а има трети вид лимфоцити, които са само лимфоцити и са извън? Иии ако някой знае какво е Девиация на тромбоцитно разпределение ще съм безкрайно благодарна. (Питах гугъл, не изплю никаква полезна информация, поне на пръв прочит)

# 352
  • Мнения: 1 347
Здравейте, моля за мнение.

Пуснах ги със съмнения за Ир.


# 353
  • Мнения: 202
Leia2015, според мен има ИР.

# 354
  • Мнения: 1 421
Здравейте,

Може ли помощ при разчитане на моите резултати. Повод за изследването е прекаран Ковид и липса на всякаква енергия след него.
Резултатите за на 3ти ден след приключване на антибиотик, ако има значение....

Какво значи този CRP? Асат и Алат са към горна граница - вероятни заради дългия прием на антибиотик

# 355
  • Мнения: 475
Ковид много разбърква КК. Вашата е направо перфектна. Няма от какво да се притеснявате, црп е в норма. Всичко изглежда чудесно.

На гладно ли е взета кръвта? КЗ е леко завишена, макар и в норма. Но може и това да е нормално след Ковид.

Пълно възстановяване на бързо!

# 356
  • Мнения: 7 755
Бонибон, за мен глюкозата ти е просто съвършена и не трябва да е по-ниска. Органите имат нужда от глюкоза, иначе страдат, стойности 4.0-4.5 не са оптимални. Черният ти дроб не е в най-добра форма и не от Ковид, а от токсичното му лечение. Пусни си желязо, феритин, В12, възможно е да има проблем и там, съответно и липса на Е. Също и вит. Д.

# 357
  • Мнения: 475
Аз знам, че над 5 може да е притеснително. А 4-4,5 са ниски, определено.
ЧД не коментирам, ясно е че след Ковид ще е натоварен. Но ще се изчисти, все пак са минали само три дни от спирането на АБ, а другите препарати вероятно още се пият и ще се пият

# 358
  • Мнения: 7 755
Над 5.5 са напрегнати стойности. Такава стойност е чудесна.

# 359
  • Мнения: 475
Извинявам се, значи! Благодаря за уточнението!

Общи условия

Активация на акаунт