Нашите цветя - обща тема 9

• 36 500
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
А наесен просто ще ги махнеш и напролет нови ли ?
моите миналата година ги изскубах и с много малко почва сложих в кофа.Презимуваха на площадката в блока, сега отново са на село в градината.

# 181
Уникални цветя имате момичета Heart

Аз да попитам, имам цветенца в транспортните саксийки, но взеха да им отесняват вече , подходящо ли е сега да си ги пресадя в други Simple Smile?
Прехвърляй!

# 182
  • Мадрид / София
Angela61 Имам го вече около 2 месеца, като през това време се налагаше да бъде на различно място (правихме ремонт) Поливам го когато горния слой на почвата изсъхне (горе-долу на 6-7 дни) През деня е светло, но следобяд  си има силно пряко слънце (тогава с пускам щорите) Grinning
От смяната на мястото е най-вероятната причина. Обърни внимание дали ще засуши клонките - тогава наистина проблема е сериозен и може да се спомине. Ако само паднат няколко листа, без да се оголва клончето - има вероятност да се справи и да пусне нови листа.

# 183
Дидка, страхотни рози, не съм виждала такива, прелестни са Simple Smile Heart Eyes направо си представих аромата!

# 184
  • София
Ако искаш още утре мога да ти пратя Simple Smile, времето е есенно, ще се хване!
Супер,искам Flushed.Ако може да е другата седмица,че ще пътуваме и няма да мога да го взема.Flowers Bouquet

# 185
Натуся, на лични ми напиши данни и с кой куриер и другата седмица живот и здраве ще ти пратя Simple Smile!

# 186
Момичета, нуждая се от съвет - направих си разсад за много летни цветя, в общи линии вече е доста голям, пикиран  и готов за прехвърляне в градината. Обаче не съм го закалявала и се чудя дали може да пропусна тази стъпка, при положение, че прогнозата за времето във Варна е температурата да не пада под 20 градуса? Ако все пак трябва да го закалявам - колко време е достътъчно? За първа година изобщо се занимавам по-активно с отглеждане на цветя и не съм наясно с много неща Simple Smile

# 187
Vanillа, моя разсад го извадих навън преди 2 седмици. Аз съм в Плевен и температурите през нощта падат до 10 градуса, но нищо им няма на растенията🙂

# 188
Здравейте!
Прекрасна тема изпълнена с красота!
Наскоро си купихме къща и много искам да пусна катерливи рози по цялата ограда, но май вече съм закъсняла. Възможно ли е ако намеря рози в контейнери ( продават по разни сайтове ), да ги сложа сега или да изчакам до есента или следващата пролет?

# 189
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
цветя и дървета в конейнери могат да се пресаждат през цялата година. не се разбутват корените, а само се премества растението от саксията в земята.
аз винаги съм била по-спокойна като купувах цветя в контейнер - виждам точно как цъфти и няма изненади.
предвидете  поливане. Simple Smile успех

# 190
"не, не, не ми трябват още цветя, каланхое пък съвсем не ми трябва, защото все ги давя с вода, не, не ми трябва още една китка..."
Резултат от тази автохипноза - издържа, докато бяха на редовна цена, но като стана време за спасителна мисия се предадох. За около 60 стотинки го взех.

# 191
  • Карлово
+1

Обаче, и аз щях да го метна в кошницата, на тази цена, пък и крсиво...

Сега ще ти споделя, съвет от приятелка за каланхлоетата. Забрави ги. Колкото по-малко се грижиш за тях, толкова повече цъфтят. И да не са на пряко слънце.

# 192
  • In transit
Eva, разкошно е! Heart Eyes Не бях виждала такова каланхое.

Днес карантинирах целия балкон. Няколко дни влага (даже и дъжд не валя тука), обаче листните въшки са по всички млади листенца. Не пожалиха и цветовете на фрезиите ми. Cry Полях всичко с моспилан, без мушкатата. Явно ми е тясна терасата за всички цветя. Поне ги хванах на ранен етап. Една дърта въшка тъкмо беше кацнала върху петунията ми, но я размазах. Triumph

И нещо е започнало да ми яде листата на босилека. Тръсках, гледах, не видях гъсеница, но пък е с голяма захапка. Някакви идеи какво може да е? А и има някакви черни точки по листата. Снощи ги нямаше. Оплаках се.

# 193
  • оттам, откъдето започва България
Eva+, много е хубаво каланхоето!
Браво на теб, че си го спасила!
Аз снощи ходих на спасителна мисия в Кауфланд, но мини орхидеите са все още на 5,99 лв.
Тази вечер пак ще трябва да посетя магазина.

# 194
Мики, моят босилек беше изяден от охлюви до шушка. Ако твоят е на тераса не знам, но в градината се оглеждай за оЙлюви.
Дама Трефа, ще послушам съвета на приятелката ти, много благодаря Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт