Нашите цветя - обща тема 9

• 36 489
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
W, мисля си дали не е мушкато антик, т.к. то е такова дървовидно и богато.

Не зная. Въпросната дама имаше и едно подобно по размер, в съд, с листа като на индрише. Казваше му гераниум. Гераниумът е здравец, а това определено не беше. Пренесох си едно клонче, но за жалост не можа да се хване.

# 166
  • София
Имам отчупени и пуснали корени около 20-ина мушката.Нямам обаче място на балкона и  се чудя дали  мога да ги забуча направо в градината до блока( имам южно и западно изложение като опции).Дали ще виреят .Приемам съвети как да процедирам

# 167
  • Пловдив
Аууу, какви страхотни рози Yum

# 168
  • оттам, откъдето започва България
А как ухаят..........Open Mouth

# 169
  • Пловдив
Не съм виждала такива...

# 170
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам отчупени и пуснали корени около 20-ина мушката.Нямам обаче място на балкона и  се чудя дали  мога да ги забуча направо в градината до блока( имам южно и западно изложение като опции).Дали ще виреят .Приемам съвети как да процедирам

можеш.
не знма кое изложение е по-удачно - на сянка ще се издължат и може да не цъфтят. на постоянно силно слънце също няма да са ОК.

# 171
  • Карлово
Имам отчупени и пуснали корени около 20-ина мушката.Нямам обаче място на балкона и  се чудя дали  мога да ги забуча направо в градината до блока( имам южно и западно изложение като опции).Дали ще виреят .Приемам съвети как да процедирам

можеш.
не знма кое изложение е по-удачно - на сянка ще се издължат и може да не цъфтят. на постоянно силно слънце също няма да са ОК.
Аз така направих тази година. Сакъзчета в саксии на балкона, а мушкатата в градината директно в почвата на шарена сянка са под едни асми.. Мисля, че повече ще им хареса.
А за южното и западното - и на двете места сложи, имаш доста коренчета.

# 172
  • София
А наесен просто ще ги махнеш и напролет нови ли ?

# 173
да. те не издържат зимата навън. Sad при магни, може би, но не и при нас.

# 174
  • Карлово
Аз тази година пробвах да ги съхранявам, въпросните мушки, на вързани китка и в мазето. Оживяха, но малко по-късно ще цъфнат. Може да опитам тази година да ги похлупя с бутилка, като розите, които се залагат есента. Сакъзите бяха на закрито, нови резници в сандъче нагъсто, което оцелее, е вече са си по местата, адаптирани и цъфтят, но не обилно, имат много пъпки.

# 175
Смело слагай. Само си ги прибери на есен, или ги раздай, защото ще умрат зимата

# 176
Имате ли идея защо може да пожълтяват листа на този бонсай? CryВидът е фикус жен-шен:heart:

И за да не е само спам ето малко хубавелки:

# 177
  • Мадрид / София
Имате ли идея защо може да пожълтяват листа на този бонсай? Cry Видът е фикус жен-шен: 
От кога го имаш?
1 - смяна на местоположението (при новозакупен)
2 - нормално остаряване на листата (2г)
3 - преполиване
4 - липса на светлина (но не пряка слънчева)
5 - гадинки или гъбички

Гераниумне са само здравеца, той влиза в това семейство, ами и мушкатите, сакъзчетата и индришето.

# 178
Angela61 Имам го вече около 2 месеца, като през това време се налагаше да бъде на различно място (правихме ремонт) Поливам го когато горния слой на почвата изсъхне (горе-долу на 6-7 дни) През деня е светло, но следобяд  си има силно пряко слънце (тогава с пускам щорите) Grinning

# 179
бонзаят женшен нито е бонзай, нито е женшен.
https://gradina.icu/fikus-mikrokarpa.html
от малкото ми опит с него, не обича да си сменя мястото, по-добре се чувства далеч от прозореца. колежката пулверизираше нейния и изглеждаше добре. за около месец-два повече от моя.

Общи условия

Активация на акаунт