Нашите цветя - обща тема 9

• 36 472
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Ени, честито, много да цъфти и да те радва, страхотна е Simple Smile! Аз моята я гледах на остъклената тераса до ноември месец и след това я прибрах вътре.
Момичета, как се казва този сукулент ? Вчера си го купих Simple Smile.
Злодеида, уникални кактуси Simple Smile!

# 211
Мерси,Нат! Аз нямам остъклена тераса. Сложих я вътре,на източен прозорец,сега я пече,до 11 някъде е слънчево. После не. Дали да рискувам да я изнеса навън? На слънце обича,мисля.
А после вътре пак на топло ли я прибра? В смисъл в отопляема стая?
И колко често я поливаш?

# 212
Лятото я поливах през ден, или като пипна и видя, че е суха почвата.
Сложих я в малко по голяма саксия от тази в която я купих, тя обича слънце и топлина. През деня може да я вадиш навън, а вечер да я прибираш, че май все още си е хладничко.

# 213
Благодаря ти много! 🤗❤ Дано този път успея да я запазя. Предишната от Атина изобщо не успя да се приспособи и си замина... За това сега треперя. 😅

# 214
Ени, Нат е отговорила - местиш в малко по-голяма саксия. Икарваш навън - не мисля че падат под 10 градуса температурите, не е нужно да я прибираш вътре. Иска много слънце, вода през 2-3 дена или ако много се засуши и нищо друго. Можеш да ториш на 2 седмици. Ще се справиш! Зимата е по-трудно при теб. Моите са целогодишно навън.
Ето я орязаната

И от тази пролет

Стефанотиса от тази сутрин. Сега искам да го кача в градинката на покрива, но навсякъде чета, че мрази да бъде местен и ме е страх. Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 10:51 от MagniМ

# 215
ЗЛОДЕИДА, с нещо специално ли е поливан кактуса или просто им се усмихваш всяка сутрин и те се заливат с цвят? Този модел на червейчета не бях виждала да цъфти, ама е голямо уау.

Matta, гергините се режат с цялата дръжка до долу, те са си цветя за ваза и нямат против.

MarietaYo, много е фотогенично у вас, имам чувството че накъдето и да обърнеш камерата все като картичка се получава. Какъв е зеления цъфтящ в бяло храст на последната снимка? Рододендронът май е съвсем бебе, дори е по-добре че не е бил блъскан с препарати за да цъфти в магазина.

Бързо ли расте бугенвилията? Магни, много е красива в този червен отенък. Аз се замислих може ли да се съберат две-три в една саксия, различни цветове Thinking

Anyyyone, много е бугенвилски този цвят роза! Успех с новата придобивка Hands Plus1

Да похваля този  прекрасен дребосък, мимулус, много съм доволна, че порасна навсякъде където го сложих, беше за проба, докато калибрахоето дето уж цъфтяло много още се ослушва. Досега си запълвах празните лехи с латинки, но те много въшлясват, а сега като се увлякохме повече по плод-зеленчука ми се ще да не се привличат толкова гадинки.

Скрит текст:

# 216
Ефи, не знам в саксия дали може - най-вероятно да. Но в дворовете съм виждала дърво с два цвята. Неописуемо красиви са. Расте бързо. Розовата е двойно по-голяма откак я взех (март беше ако помня добре). Старата ако не я бях орязала толкова много също щеше да е доста голяма. Но поне се получи много компатно дръвче. Мисля нея да я постригвам всяка пролет, а втората ще я оставя ако нещо не объркам пак, в този вид.

# 217
Ефибуш,
Дойция трябва да е. Като троскот се хваща направо. Иска рязане, само да не се Илев човек, че цъфти на миналогодишни клони. Средата на лятото спирам да режа.
По градовете я има като жив плет, мисля. В Пло по Гребната има много.
Ето в по-близък план.

# 218
  • Мадрид / София
Захлас! - по цъфналия кактус.
Красоти показвате да плакнем очите. 😄

# 219
Дойцията на Мариета е дойция грацилис. Имам същото в голям вариант, дойция магнифика. Един от най-любимите ми цветни храсти, като цъфне е като купчина сняг, не се вижда зелено листо. Сега искам и от малката някъде да си засадя, но пък щом се размножава толкова буйно, ще си помисля още малко.

Магни, не бих местила стефанотиса точно преди цъфтеж. Ще бъде жалко да си хвърли пъпките, толкова са много Heart Eyes

Ефи, аз тази година за първи път си взех калибрахое. И моето първо се запъна, почти месец не разцъфна нито едно цветче, но после като се отприщи Grinning сега е тройно по-голямо и цялото покрито с цвят.

# 220
Флокс, това означава изобщо да не го преместя скоро. Не е спрял да цъфти откак съм го взела. И постоянно прави нови пъпки, в различен етап на растеж са. А аз искам да ми ухае като вечеряме на покрива. Което е всеки ден до края на септември. Заради силните ветрове го наместих на балкона и май там ще си остане. Жалко! Sad

# 221
  • София
Ефибуш, първосигнално и аз така тръгнах, ама те имат разклонения с нови пъпки по стъблото...ако срежа трябва във ваза да слагам знам ли. Или да чакам да разцъфнат всички по стеблиъо и да го режа тогава цялото до долу освен.
А сега вече искам и бугенвилия 🤣

# 222
Честити нови сладурски придобивки на всички Heart Eyes
Ени, така добре я разбирам твоята лудост Wink. Моето Буги наистина ще цъфти Heart EyesHeart EyesHeart Eyes. Днес е топличко и слънчево, направо с часове нарастваха листенцата. Наистина бързо расте, но ... при подходящи климатични условия. Аз я държа навън още от началото на май. Дипладенията вътре изхвърля всичко -пъпки, цветове, листата пожълтяват - буквално за 3-4 дни. И затова ги изкарах навън, по-добре им е там. Не знам защо не харесват апартамента ми Simple Smile
Тази година всичките ми петунии се оказаха ароматни, на балкона ухае чудесно. Жалко, че за жасмин не мога и си помисля Confused. Обожавам аромата му
Една прекрасна къдравелка набира сили, само че каскадния ефект никакъв го няма Simple Smile

И един сакъз се оказа страаашно бонбонест цвят, толкова бавно вървят,че дори съм забравила колко сладък е

# 223
Дойция та не че се разпространява, хваща се лесно по-скоро и расте много буйно. Имах един огромен стар храст и го махнахме. Става едно голямо грозновато стълбище с много клечки от него;)
Мин. Година бях сложила една за подпиралки и тя покара

# 224
И моята расте много и бързо. Аз я подрязвам редовно, всяка година премахвам най-старите клони. Ако порасне и застарее прекалено, съм я рязала наполовина, а понякога и до дъно. Тогава на следващата година не цъфти, но се подмладява растението и после цъфти още повече.

Общи условия

Активация на акаунт