Нашите цветя - обща тема 9

• 35 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря момичета, но бугенвилията не е зимувала при мен. Купих я тази пролет, но изхвърли всички цветове веднага след пресаждането. Не вярвах, че ще се съвземе, затова сега така се радвам

# 391
Ени, разкошна градина, прекрасни рози Two Hearts Simple Smile, бананчето е голям сладур Heart Eyes!
Бубе, страхотни цветя Sparkling Heart, завиждам за бугенвилията, моята е два голи клона!
Саня, купуваме това https://th.bing.com/th/id/R1d1471b26292126d5b5acd326c9d01a8?rik= … OA&pid=ImgRaw и https://th.bing.com/th/id/OIP.OyT3igmaMsDdYJPt3tgwUQAAAA?pid=ImgDet.
Трябва да се пие поне 2-3 месеца за да има ефект.
https://mralmond.bg/maslo-ot-cheren-kimion-polzi-za-zdraveto-sah … enie-i-priem.html

Благодаря Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 392
Саня, има и течно, но лично на мен ми е неприятно като вкус. Моя близка излекува косопад като си маза скалпа с маслото, аз не съм пробвала, но има много хубави отзиви в интернет.

# 393
Благодаря момичета, но бугенвилията не е зимувала при мен. Купих я тази пролет, но изхвърли всички цветове веднага след пресаждането. Не вярвах, че ще се съвземе, затова сега така се радвам
Та и моята натам върви.. Ама се надявам и аз да я опазя. 😃

# 394
Буба, Ени, бугитата се оказаха всъщност доста по-устойчиви. Ще ги бъде и вашите. Обещавам ви!

# 395
От твоя пост в божите уши,Магни! 😃🤗 Аз даже не смея да я изнеса. Тук нощем си е към 10 градуса. Седи си вътре на отворени прозорци и слънце,когато реши да се покаже де,и така. Поне често я пускат в Лидл,ако не е тази,ще е друга. 😂🙈 Но дано оцелее. Надявам се.

# 396
10 не са проблем, Ени. Няма да измръзне. Изнасяй смело, ще тръгне по-добре навън. Моята не е прибирана изобщо. А при нас също се случват по-студени дни. С добавка вятър си е мръзнещо студено. Но тя даже си цъфтя до февруари. Сега засуших повече новата - явно няма да намеря скоро златната среда. И загуби 10тина от старите листа. Но продължава да цъфти. Между другото преместих стефанотиса. Ако ще го бъде, ще го преживее. Ако не, ще го подменя срещу 20 евро - отказвам се да треперя за всяко пожълтяло листо.

# 397
Ами те дават повишаване на температурите,та ще я изнеса май май.
Благодаря! 🤗

# 398
Ени, аз и преди писах, моята я купих края на април и директно навън. След големите горещини по Великден, нощните температури в Сф са около и под 10 градуса, нищо и няма. Магни е права, май са устойчиви
Между другото, четох, че африканските маргаритки искали по-големи температурни амплитуди през нощта и през деня, за да залагат пъпки. Това обяснява защо при Магни през тяхната зима цъфтят и хубавеят, а лятото - не. Поне на тях скапаното време тук да им се отрази добре

# 399
  • София
Това по дипладенията акари ли са? Още като я купих забелязах, че по новите клонки и листенца има бели нишки паяжинообразни. Не забелязвам да пречи на развитието, но за всеки случай пръсках с някакъв препарат против инсектициди. Но продължавам да забелязвам по новите листенца нишки.

Белите точки по листата са от белия сок на растението (наранил съм някое листенца и са канали на по-долно листенца).

А какво да пръска ако са акари и да карантинирам ли растението?

# 400
  • have faith and be patient ..
Аз тук акари не виждам, но ако има малки белички буболечки, които произвеждат памук... Не знам, ужас са голям, но ако ти се струва нещо не добре го отделя естествено

П. П. Относно банана се нареждам за издънки значи, ако някой има излишни Simple Smile

# 401
С удоволствие бих ви пратила от банана,но не съм имала още издънки. Това му е трета година тук.

Изнесох бугито. И тихичко да се похваля,че има миниатюрни нови листенца,въпреки,че цветовете почти опадаха.
Пресадих си кливията,че корените се бяха показали отдолу. Дано не я уморя. И нея изнесох. Вътре останаха само орхите,шефлерата и още едно,не му помня името.

# 402
Аз памучени буболечки по дипладениите съм нямала. Да не е нещо местно, заразени да ги продават например?

# 403
На Ефибуш делоспермата ми прилича на калдъръмче, но аз гледам от телефона и недовиждам.
Хризантема в саксия ще оцелее ли зимата навън? Подариха ми една, но аз мразя хризантеми. Миришат ми на погребение. Не я искам вкъщи.

# 404
Аз съм купувала есенни хризантеми в саксия. Около два месеца издържат.

Общи условия

Активация на акаунт