Нашите цветя - обща тема 9

• 35 918
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Втора година си отглеждам хризантема в саксия. Засега е ок.

# 406
  • Мадрид / София
Акари се морят с акарицидни препарати. Инсектицидните не вършат работа спрямо акарите.

# 407
  • София
Чудно калдъръмче .Търся си семенца от него .
Бих купила . На пазара не можах да намеря като ходих скоро.

Благодаря Simple Smile Аз ги купувах преди около месец от Бриколаж или Баухаус, не помня точно кой.

Ако успея да извадя семенца ще пиша. Ще се опитам да събера, те май бяха много дребнички Simple Smile

# 408
Анемоне от луковиците купени пролетта

# 409
Тук нямаме такива магазини . Дребнички са и падат лесно и се самозасяват .
Много ги харесвам

# 410
Да споделя малко цветни снимки и аз. Белите ми петунии розовеят, червено-белите с някаква нова шарка, а дребните лилави преливат буквално.

Едната копривка и тя червенее

Кралското мушкато след кратка почивка отново отваря цветове.

И помагач си имам в поливането ❤

# 411
О, Магни, страхотни петунии, а помагача е разкошен  Simple Smile, да го нагушкаш от мен Purple Heart!

# 412
Завиждам за петуниите. Аз купих едни разкошни тъмно лилави почти черни, някои са напръскани леко с бяло. Паднаха им цветовете и сега расте само зелено. Кога ли ще ги метна и тях в био боклука.

Обаче портокалът ми цъфна. Трябваше на пролет, но по-добре късно отколкото никога. Преди това скъсах три портокалчета. Като го купих бяха много малки и зелени.

# 413
Нат, с най-голямо удоволствие. Едва ли ще го разглезим повече - абсолютен първенец е в това отношение.
Софт, тази година петуниите ми не са и наполовина толкова красиви като миналата. И не само моите, лятото закъсня и при нас, не спира да духа, но колкото толкова. Като заминат ще ги подменя с друго цъфтящо. А портокал в саксия ли отглеждаш?

# 414
# 415
Софт, тази година петуниите ми не са и наполовина толкова красиви като миналата. И не само моите, лятото закъсня и при нас, не спира да духа, но колкото толкова. Като заминат ще ги подменя с друго цъфтящо. А портокал в саксия ли отглеждаш?

Вашето лято е при нас, плюс малко от Сахара изглежда дойде. 😆

Портокалът е в саксия, да. Декоративен е, плодовете за нищо не стават. Заради цветовете го купих, че миришат вълшебно. Сега от жегите пусна и нови листа. На майтап засадих различни сортове домати, те път като хукнаха да растат, терасата ми стана като джунгла, чак скриха гледката и хвърлят сянка на цветята. Сега съм ги наредила домат, роза, домат, портокал, домат, дипладения и т.н. 😆

# 416
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile роднина, милиционер, роднина, милиционер...
оправи ми настроението рано сутрина.

# 417
  • София
и двете стават. може и такава висока маранта. на по-тъмно няма да са толкова ярки цветовете но ще живее.

Благодаря Simple Smile Ще потърся някое от тях, което ми попадне първо.

# 418
  • Карлово
Тук нямаме такива магазини . Дребнички са и падат лесно и се самозасяват .
Много ги харесвам
И аз ги харесвам. Миналата година бях събрала много семена на калдъръмче, но пролетта не можах, да ги намеря.

От градските градини събирам.

Малко подбрани снимки от тези дни на други цветя:

тази е като рисунка с цветни моливи.

и една дворна кала, стайната не иска да цъфти, само листа.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 18:48 от ДамаТрефа

# 419
Такова цъфна, докато ум се нарадвам и увяхна. Много съм разочарована от всички камасии, много бързо прецъфтяха, и това на такова прилича само дето нямаше листа, странно цвете, деликатно.

Ранните клематиси бяха също едно нищо, малко цвят.

Този половината е изяден, за пръв път нещо яде клематис, а тази година дори нямаме гъсеници Thinking

Тази роза е интересна двуцветна, но като се отвори цвета и веднага прецъфтява, уж поливах малко.

Мак или анемоне?

Общи условия

Активация на акаунт