Нашите цветя - обща тема 9

• 36 506
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Bubabuba666,не обичат пряко слънце,а тия които са ми в градинката са под дървета.

# 451
  • In transit
Mikkey, при мен брашнеста мана се появи по листата на кученцата, ти с какво ги пръска ? Ужасно е времето, при нас нон- стоп вали всеки ден Unamused!
С топсин. Само да знаеш, че мирише малко силно и неприятно. Може да си сложиш маска като ги пръскаш.

# 452
Новите ми китки. Розовкото цветенце много ми хареса. Случайно някой да знае как се казва?

# 453
  • DE
Прилича на цвета на исусов венец Thinking

# 454
  • Карлово

На някой случвало ли му се е теменужки да хванат брашнена мана? Характерно ли е за тях? Напръсках ги и си стабилизирах ама и с тия дъждове...

Моите виоли периодично хващат мана. Пръскаме, оправят се и после пак петна по листата.
На петуниите също., розите и те.

И въшки...

............

На въпроса за зефирантеса "дъждовна лилия" се казва, ако няма дъжд не цъфти.
Блатното кокиче е друго цвете.

# 455
  • Мадрид / София
Новите ми китки. Розовкото цветенце много ми хареса. Случайно някой да знае как се казва?
Исусов венец. Има ги в почти бяло, розово или червено.

# 456
На мен жената,която ми даде зефирантес каза,че зимата го прибира. Аз нямам идея дали ще оцелее навън и не ми се рискува.

Имам нови листенца на бугито! 😍❤

И пак да питам това как се нарича:

От същата жена,която ми даде и зефито. Но тя не ги знае по имена. Интересно ми е как ще цъфти.
Ии малко още от саксиите:

# 457
Жълтият ранункул е такъв прекрасен, слънчев Hug И огромна червена бегония видях - чудо! Open Mouth

От мен хризантема-лайкучка някаква прави компания на клематиса в саксията

Ирис реши да се покаже, но така се е камуфлажирал, вижда се само отблизо Smile

Декоративния грах избуя в дъждовете

# 458

Очаквах да стърчи право нагоре като на алоето Simple Smile

# 459
  • In transit

На някой случвало ли му се е теменужки да хванат брашнена мана? Характерно ли е за тях? Напръсках ги и си стабилизирах ама и с тия дъждове...

Моите виоли периодично хващат мана. Пръскаме, оправят се и после пак петна по листата.
На петуниите също., розите и те.

И въшки...

Благодаря ти! Да пак тръгнаха въшките. Rolling Eyes

Ени, този зефирантес е много красив!

# 460
Здравейте, заминаха си няколко цветя и съжалявам, че не снимах причинителя.
Някакви бубулечки видях и ми прилочаха на броненосец. И имаше бели пашкулчета  в основата на растенията. Изкорених ги и изхвърлих, и после се сетих да питам. Ако някой се сеща?

# 461
  • have faith and be patient ..
Памуклийка? Моята "любимка"..

# 462
Да, такова беше? Дали е плъзнало вече и по другите цветя? Има ли начин да се морят с еко методи, че съм леко ку-ку и не пипам химия.

# 463
  • have faith and be patient ..
Лично аз не можах да се справя с нея, за 2,3 Години цялата ми тераса, пълна с цветя пламна и се наложи да изхвърля абсолютно всичко + старата пръст.. Със спирт ли не мазах, със пинсети ли не ги убивах, с какво ли не пръсках, винаги излиза от някъде.. Прави и в пръстта яйца, най-добре хвърляй всичко което е налазила по-отрано

# 464
Ужас, над двайсет големи саксии пълни с цветя са това!
Като се изхвърлят с пръстта, саксията дезинфекцира ли се някак?

Общи условия

Активация на акаунт