Нашите цветя - обща тема 9

• 36 443
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
издържат и двете. Simple Smile клематис имам на балкона, глициния съм снимала накоро - превзела е една къща  до ИСУЛ Simple Smile

в историята се вижда - април 2012 е само над портата, октомври 2019 е превзела къщата

Благодаря, ще си търся разсад значи. Доста бързо е превзело фасадата, но на мен така много ми харесва.

Клематис и аз си засадих на балкона в една голяма саксия преди 2 месеца, цъфна и сега така си стои. Не расте особено много, пусна няколко ластунчета и до там. Твоя как го гледаш на балкона - на слънце, сянка, зимата прибираш ли го? Много му се чудя ще издържи ли Simple Smile

# 541
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
презимува навън. балкончето е чист запад, след 14:00 часа започва да напича и до залеза е все жега.
купихме го миналата година от лидл, цъфтя и порасна до тавана, сега пак е цъфнал.
ще опитам да снимам довечера Simple Smile

# 542
В Лидл сега едни красиви кокосови палми - някой гледал ли е такова чудо и издържа ли на студ

# 543
  • на острова на мечтите
В Лидл сега едни красиви кокосови палми - някой гледал ли е такова чудо и издържа ли на студ
издържа на жега. Тук 42°. Ама поливам. Сутрин и вечер. От 6:00 до 8:00/8:30 сериозна работа в градината. Много я бях изоставила. Яд ме е, че докато бяхме lockdow не й отделих повече време. Сега ме е хванал ентусиазъм и чопля всеки ден. Хем енергийно зареждане, хем здравословно, а и полезно за дома. Да видим през ваканциите как ще ми я гледат:rolling_eyes:
Буганвилеята на съседите( този срещу нас и този до нас) вода и грижи никакви не са виждали. А се скъсват да цъфтят. Едната горя преди години. Нашите, хем вода, хем обгрижване, а все се назландисват. Техните обаче са с тесни листа. ММ все купува тези с по- широките листа и те са с по-малко цвят.
На новата ми пеония, май от жегата и се навиха листата. Прибрах я, ама сериозно се притеснявам, че няма да я бъде. Някакви съвети как да я съвзема!?

# 544
Бугенвилията на моя близка е променила цвета на цветовете.в оранжеви. Възможно ли е?

# 545
Не зная дали уцелих правилната тема, но моля за помощ Disappointed За първи път отглеждам мини карамфилчета на терасата. Югоизточна. Купих ги и ги засадих пролетта. Не очаквах толкова бързо да се спихнат Disappointed Какво не им е наред, поливам редовно, торя.

# 546
Бугенвилията на моя близка е променила цвета на цветовете.в оранжеви. Възможно ли е?

Да. Или е в следствие на случайна кръстоска на мястото откъдето е купена, или не й понасят условията на отглеждане. Моята преди години от тъмно лилава стана цикламена, после оранжева и накрая съвсем избледня. За съжаление почти винаги процесът е необратим.
Тук е обяснено.

https://www.gardeningknowhow.com/ornamental/vines/bougainvillea/ … ea-turn-color.htm

# 547
  • Карлово
Не зная дали уцелих правилната тема, но моля за помощ Disappointed За първи път отглеждам мини карамфилчета на терасата. Югоизточна. Купих ги и ги засадих пролетта. Не очаквах толкова бързо да се спихнат Disappointed Какво не им е наред, поливам редовно, торя.
Да не си го пореполяла?
Виж му коренчетата да не са загнили.
Изрежи това изсъхналото, ще покара нови листа и пъпки.

# 548
ДамаТрефа, благодаря за съвета! Сега ще ги разрушкам да видя отдолу как е, ще ги орежа, дано тръгнат отново Confused Когато ги купувах ми казаха дори, че зимата могат да преживяват добре вън.

# 549
Благодаря, Софт клик! Ще й кажа

# 550
  • In transit
Данилу, и аз вчера се замислих какво ще ми правят цветята като заминем лятото някъде. Направо ме заболява сърцето. Синът ми трябва да ги полива ама да видим. Grinning
Да ти напомня да снимаш препарата моля те, когато имаш време. Hug

# 551
Купете си от тръбичките за капково напояване. Аз така мисля да направя като тръгваме за България, но за три седмици не знам дали ще им стигне водата от контейнера. Ако оцелеят, оцелеят.

# 552
Купете си от тръбичките за капково напояване. Аз така мисля да направя като тръгваме за България, но за три седмици не знам дали ще им стигне водата от контейнера. Ако оцелеят, оцелеят.

И как точно се прилага .
Защото ми е нужно нещо да поддържа влага - няма на кой да разчитам като замина

# 553
  • София
Някой знае ли как се намаляват снимките? Имам много за показване,но бг- мама не ги иска,казва,че са големи.

# 554
Тези лавандули, които продават в Кауфланд пише "градински растения" стават ли за саксия? Има ли отделен вид лавандула, която е за саксия?
И тези на снимките май са различни видове?

И още нещо - лавандулата може ли да се разклони и да поникнат повече клонки или остава с обема с който си е?

Общи условия

Активация на акаунт