Нашите цветя - обща тема 9

• 36 471
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Голямата ми дипладения има чорапче, което не се разгражда, но и не виждам да ограничава растежа на растението.

# 526
Ева, това ли е клематиса, който търсиш?

# 527
Даааааа! На снимката, която показах, е сорт с по-тлъсти и широки листа, но искам точно този, който показваш - от едно време, когато бях малка, помня само такъв и такъв искам.

# 528
Ще попитам стопанката, дали може да се раздели с издънка, ако има.  Не знам как се размножава. Дали от клонка ще стане?

# 529
  • Карлово
От издънки се размножава. Аз местих моя миналата есен и доста поразих, затова не предлагам, но ако няма друг вариант ще отскубна едно, те останаха 4-5.
Ето го:

# 530
Днес или утре ще имам информация, дали ще "услужи" с една издънка съседката🙂

# 531
  • Карлово
Нека са 2-3, че една е едно нищо. Старите климатиси имат по много пръчки.

# 532
Благодаря, Дама Трефа🌺 Никога не съм гледала клематис и това е нова информация за мен. Ще я помоля за няколко издънки( не се познаваме с дамата), пък колкото даде🙂

# 533
  • Карлово
Предложи и размяна с твое цвете, така ще е по-сговорчива.Yum

# 534
Предложи и размяна с твое цвете, така ще е по-сговорчива.Yum
Хаха, ти ми четеш мислите🙂 Така съм решила да процедирам.

Ева, ще пиша, когато имам новини🙂

# 535
От сърце благодаря Heart

# 536
  • София
Soft click, аз отглеждам три уистерии/глицинии. Питай, ако нещо те интересува. Запомни само в никакъв случай да не я слагаш близо до покрива на къщата, ако не си готова да се бориш с нея ежеседмично. Расте с по 20-30 см за денонощие, ако има влага. Мерила съм ластуните. Страшно инвазивна е. Добре е и корените да са ограничени, защото и оттам плъзват ластуни. Идеална е за перголи, дървени люлки. Качвам пак една снимка от тази пролет.

Много красива снимка Simple Smile Аз също много харесвам глициния и се чудех какви са й изискванията. Дали би издържала презимуване в градина около София?
Всъщност и за клематис се чудех същото - ще издържи ли софийска зима навън Simple Smile

# 537
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
издържат и двете. Simple Smile клематис имам на балкона, глициния съм снимала накоро - превзела е една къща  до ИСУЛ Simple Smile

в историята се вижда - април 2012 е само над портата, октомври 2019 е превзела къщата

# 538
  • Мадрид / София
Здравейте,
Имам засадени мушкато, които до този момент се развиваха много добре, но днес забелязах в част от сандъчетата по пръстта следната находка:

Скрит текст:

Някой има ли предположения какво може да е и има ли нужда да се боря с него? Simple Smile
От водата е ( минерални отлагания). Ако не искаш да се появява използвай чиста вода с отлагане на сухо в-во по-малко от 70. Или дъждовна вода или такава от осмозис.

# 539
  • Карлово
Малко цветя от моите:

Общи условия

Активация на акаунт