Нашите цветя - обща тема 9

• 36 475
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
На бугенвилията не й ли е малка саксията? Знам, че иска много голяма площ. Би трябвало и жега и суша да обича, като знам в какви страни расте по улиците, но не съм сигурна за домашни условия. Ще ми се и аз да си отглеждам една, но никакъв шанс в Германия, а й красотата й е като е голяма и пред къща според мен.

Скрит текст:

Някой  случайно да отглежда Wisteria? Не знам как се казва на български.

https://www.google.de/search?q=wisteria+&tbm=isch&ved=2a … smvn&hl=en-de

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 20:21 от Анонимен

# 511
  • DE
На български е глициния, много инвазивна и силно миришеща.
Понеже съм като хрътка не харесвам силни натрапчиви аромати Flushed

# 512
Pipi, перфектно е мушкатото, защо ти по-високо, за мен това твоето е идеалната форма, равномерни хълмчета зелено и отгоре червените кордели.
Mikkey, много ти е фотогенична терасата, светлина, сенки, цветя, супер Heart Decoration
С. Алекс, още един глас за PlantNet, на 90% ги разпознава.
Bubabuba666, аз съм останала с впечатлението, че е нормално бугенвилията да остава така без листа и предимно цвят, такива съм ги виждала по магазините, красиво се получава. Всщност май от преди ковида не съм виждала да се продават около нас бугенвилии Worried И кичестите петунии са пракрасни!

Бугенвилиите бързо ли растат? За колко време примерно би стигнала от две педи до метър?

Хора, преглеждайте си цветята за гъсеници.
Аз искам, ама няма. За пръв път не съм намерила нито една, и зелевки не съм видяла тази година. И шарените пеперуди са съвсем малко, появиха се малко пролетта, после застудя и сега са голяма рядкост да прелети. От една страна много улеснява миенето на салатените листа, но пък от естетическа и от природна гледна точка е притеснително.

Рапсодия в синьо Smiley
Скрит текст:

# 513
Дама Трефа - за гербера
Подариха ми го с цвят, но не е спрял да прави нови и да цъфти. Поливам всеки ден. Много бързо вехне иначе. Наторявана съм с тор за цъфтящи на Лактофол ползвам. На пъстра сянка е.
Надявам се да върже цвят и спасения

Аз имам само такъв ,бях си наумила да си купя различни но нещо не намирам.
П.С. защо му чернеят листата на климатиса, дали е болен или преполят

В Практикер в Понед бяха намалили клематис и по 10 лв. Големи растения, с цвят дори

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 21:52 от MarietaYo

# 514
Soft Click , не знам дали е малка саксията, не се виждат корени от дупките. Момичетата тук казаха да се пресади в малко по-голяма от транспортната и така направих.
Ефи, и аз съм виждала така оголени и само с цвят големи растения, към 1-1,5 м, но тук в БГ само. По южните ширини по мои спомени са си с плътно зелени листа
Нямам представа колко бързо расте, моята е малка, около 26-28 см над пръстта. Не ми се вярва да порасне с две педи това лято
Скрит текст:
преди няколко дни си почиствах хранилището и попаднах на тази снимка

На Корфу. Тогава дори не знаех какво е това дърво, но толкова ме е впечатлило, че си спомних съвсем точно къде се намираше

# 515
Напръсках си цветята с Вазтак нов. Нямаше да мига ръчно да ги изтребя, ужасно много са, даже ми се струва, че втори път ще се наложи. От къде се появиха - идея нямам. Друг път чак август ги хващаха, а сега - рано, рано.

Почвата на сакъзите и мушкатата не е добра. Като сипя вода грам не задържа и изтича всичко отдолу и май ще трябва да ги пресаждам и да взема нова, някоя по-тежка.

# 516
Buba,
Лагерстремия трябва да е (индийски люляк). Ще търся събота и неделя и аз такъв. Ще го слагам на мястото на умрелия люляк, че 1 месец стои дупката. Но искам червен или такъв цикламен. По-често се намират розови.

# 517
При мен където бугенвилията е у дома си, също съветват саксията да се сменя с един номер по-голяма. Моята я преместих за втори път и се развива второ лято чудно. Втората пък утрои размерите си от март насам.
И жасмина цъфна, но си беше с пъпки като го купих.

Бялата ми петуния си замина - изсъхна точно за два дни. Но цикламената си цъфти все така.

# 518
  • София
Здравейте,
Имам засадени мушкато, които до този момент се развиваха много добре, но днес забелязах в част от сандъчетата по пръстта следната находка:

Скрит текст:

Някой има ли предположения какво може да е и има ли нужда да се боря с него? Simple Smile

# 519
Това изглежда като снесени яйца от нещо.
О някой писа варовик - май ми се е случвало. Все пак го изгреби

Аз да покажа и едни спасени цинии от Практикер

Как се въртят тези снимки на 90градуса, все не успявам...
И това цъфна, не му помня името, а Гаура казва приложението,  Мин. лято го ползвах за център в аранжировки и после го сложих в земята да си презимува и си остана там.

И тази красота Галиардия, мисля, е тазгодишна, май е многогодишна?

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 09:21 от MarietaYo

# 520
  • DE
Най обикновен варовиков налеп от водата. Когато се образува в моите саксии просто премахвам горния слой пръст.

# 521
Soft click, аз отглеждам три уистерии/глицинии. Питай, ако нещо те интересува. Запомни само в никакъв случай да не я слагаш близо до покрива на къщата, ако не си готова да се бориш с нея ежеседмично. Расте с по 20-30 см за денонощие, ако има влага. Мерила съм ластуните. Страшно инвазивна е. Добре е и корените да са ограничени, защото и оттам плъзват ластуни. Идеална е за перголи, дървени люлки. Качвам пак една снимка от тази пролет.

# 522
На колежката в работата всички саксии са така побелели, но тя прекалява с поливането и цветята й не са поляти, а седят в кал буквално. Според мен е от водата.

# 523
  • София
Определено почвата беше влажна, но въпреки това пак реших да ги полея, че после става адска жега. Утре ще пропусна в такъв случай.
Водата не е варовикова, оставям я даже да престои няколко часа.
Ще го почистя за всеки случай и дано повече не се появява Simple Smile
Благодаря ви Simple Smile

# 524
MaryLand,
Забелязах, че на първата снимка цветето има "чорапче". Аз също уж се опитвам да ги махна, но не винаги успявам. Преди време съм попадала на хартиени, а сега са от нещо, което не се разгражда с времето и според мен ограничава цветето. Иначе цветята ти са прекрасни Heart

Общи условия

Активация на акаунт