Нашите цветя - обща тема 9

• 36 454
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
ЗА МРАВКИТЕ
аз си викам фирма да обработи. Утре ще дойдат. Появили са се в кухнята под шкафовете.
Мин година бяха по фугите между подовите настилки.
Правят разтвор, Кото се впръсква финно и насочено по местата.
Те ни правят обработките за всичкото ДДД в завода също.
Препаратите тип Райд помагат, но аерозолите са вредни.

# 601
  • Мадрид / София
Слагам саксиите в кухненската мивка, други нареждам на стол до нея. Слагам леген или кофа, важното е да е на по високо от саксиите. Стари връзки от обувки или някакви връзки намокрям и слагам в саксията единият край другия в съда с вода.
Колко литра вода отива за колко време и колко саксии?

# 602
Мики, Вили, благодаря момичета ще действам. Гнездото мисля ще се окаже в саксията на агавето, защото излизат от дупката - преместих да мета и плъзнаха. Явно ще трябва да го местя в друга, да сменя пръстта - каква работа ми отварят гадинките. Имам фронтлайн също.
Ако помните при калата ми се показа палма. Днес ги разделих - цели девет броя. ММ ме бъзика, че след 10 години съм щяла да живея в палмова горичка 😂

Дано оцелеят след инвазията по преместването. Добри корени са направили. Както и калата ми, макар и само на листа си я харесвам.

# 603
Аз пък в саксията с кала, преди да покара, бучнах две откършени клончета мушкато за да не ги хвърля. И двете се хванаха, и калата покара, ще се гушкат на тясно в саксията Grinning

И моите африкански маргаритки тази година хич ги няма, май им е твърде горещо и слънчево.

# 604
Бисерка, благодаря ти, не се тревожи Heart
Я ми кажете, всяко алое вера ли става за мазане по кожата? За успокояване след леко слънчево изгаряне става ли?

# 605
  • Бургас
Напълниха ми се очите от последните 15 страници, които прегледах😍❤️

И най-накрая си имам бяло кралско и лилаво мушкато, но цвета на снимката не е реалният.

# 606
  • оттам, откъдето започва България
karzz, прекрасни мушката!
Моите след първия цъфтеж, който бе преди жегите, не искат вече да цъфтят на затворена източна тераса. Anguished
Честно казано, и аз не би цъфтяла на нея, че е доста задушно.

# 607
  • на острова на мечтите
Mickey, няма за какво да се извиняваш. Нищо не ми струва да публикувам отново.
Флокс, аз четох точно такива мнения на клиенти, закупили тези продукти. Та се разкандърдисах. А и моите големи саксии са три на брой.
Дането, идеята с връзките за обувки ми харесва. Аз ползвах вълнен конец, ама не стои опънат и като се намокри се отпуска. Ще направя системата за поливане през тази седмица. Да регистрирам колко вода ще е нужна за около месец.
Магни, и аз имах мравки в една голяма саксия. Но навън. Изместих я. Но в двора имаме мравки. Ужас! Няма спасение от тях. Изчезват и после пак се появяват. С тези палми май ще отваряш цветарски магазин! Растат доста бързо.
Karzz, много красиви мушката. И какви тоналита. Моите страдат под силното слънце.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 20:12 от danilu

# 608
Карз,
Много красиви! Особено това Бордо… напълни ми очите.
Имаме казус. Вижте след бурята у братовчедка ми…. Много лошо е счупено. Дали ще заздравее ако го “залепи” - или да го реже … то ясно, че ще покара пак.
Резници те дали ще се хванат ако ги набучим? Жал мие за растението.

# 609
Данилу, теб те дебна да кажеш за жасмина! Къде зимува? Как поливаш и изобщо сподели опит, нали сме с еднакви климатични условия. Simple Smile

# 610
Малко мушкато и от моята градина

И лилиум, бях го отписала миналата година не цъфна.

# 611
  • на острова на мечтите
MarietaYo, отрежете го. ММ отряза почти до дъно един олеандър (голяма кавга вдигнах тогава), а той взе че порасна още по-хубав.
Магни , те са си навън и трита вида. Имам един местен вид, два жълти и един много ароматен. Отивам да ги снимам.

Толкова ги намалих снимките, че нищо не се вижда. Бг мама е ужасна в моб.вариант.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 21:07 от danilu

# 612
  • оттам, откъдето започва България
Точно днес гледах в един магазин намален жасмин. Първо погледнах намалените орхидеи (оставили са ги да умрат преди да ги намалят), след това се учудих на аромата, който се носи.
Оказа се, че има намалени и два жасмина, които също са в окаяно състояние (но ухаят божествено).

Който отглежда жасмин би ли споделил дали си струва да купя за спасяване? Т.е. дали има смисъл да положа усилия да го спася.

# 613
От всичко изчетено и от това което виждам около мен си заслужава спасяването. Жасмина е лиана и дори орязан много избива напролет.
Данилу, точно като твоя на първата снимка имам. Но ти си с градина, а аз със саксии. Много добре се виждат снимките дори.
Моят е мъничък, но се вписва отлично между двете бугенвилии и ухае чудно. Стефанотиса е малко в страни и не се борят ароматите им. Ще зимуват навън, но на терасата с козирка, не на покрива, че там всички ветрове си правят парти. Simple Smile

# 614
  • на острова на мечтите
Да, вятърът е гадничък.

Пострадалият олеандър. Имаме още десетина, които са край пътя за жив плет.

Миналогодишната буганвилея.

Общи условия

Активация на акаунт