Нашите цветя - обща тема 9

• 36 428
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Като се пенсионирам ще дойда да живея при теб ❤ Ще ми търсиш къщичка на село 😍

# 616
  • Бургас
Зокума, ако се отреже, ще напуска нови клонки.
Но старото, т. е. голямото растение, не съм сигурна, дали ще се захване.
Това е коралово кралско, но цвета не е същият на снимката.

След като, бебето ми орхидея загина, сега спасявам другата си мини.
След като я наблюдавах, че не върви добре и беше пред загиване, извадих я от корите и я сложих във вода. Така, вече около месец и половина сигурно. Казаха ми, за витамин В комплекс. Сложих във водата. Резултатът е ново листо и две точки, които не знам, какво ще са-корени или цвят.

# 617
Краз, нищо не разбирам от орхидеи, но мушкатата ти са страхотни. Аз тази година не си взех. Две миналогодишни цъфтяха до скоро, но жегите им разказаха играта. А да, едно кралско имам като розов захарен памук е. Simple Smile
Все се каня да ви покажа съседския стефанотис. 😍

# 618
Карз, старите корени ми изглеждат заминали. Ако са меки и кашкави ги изрежи. На последната снимка със сигурност е нов корен. Цветоносите излизат между листата. Имам четири орхидеи във вода. Не им слагам нищо. Пускат корени бавно и бързо гният, ако попадне вода между листата. Бавно се случват нещата.

Някой отглежда ли опунция в градина? Намерих изхвърлен доста голям и нацъфтял. Виждала съм в Южна България, но при мен е по-студено зимата.

# 619
  • на острова на мечтите
Идвай,Магни. Ще намерим къщичка.
Тук има много олеандри, които растат край пътя. Помня как плаках, когато ги видях опожарени. Никой не се грижи за тях специално. И на следващата година бяха израснали отново. Така че оставете го и се надявам, че ще покара отново.
Коренчета са на орхидеята. Изчисти изгнилите корени и махни внимателно листата, за да  освободиш новите коренчета. Аз спасих така една красавица в ,отворена система. Уви, папагалът я унищожи тъкмо когато и се радвах.
Karzz, кюлерия... Невероятна!

# 620
Тези лавандули, които продават в Кауфланд пише "градински растения" стават ли за саксия?
В саксия вън на балкон всички ще растат. Вътре в стая може да не хареса на някои,  но първия става, аз го знам като френска лавандула. Другия дето уж градински прилича на английски тип Хидкот, става за саксия, но навън, не знам как би понесъл стая.  Разклоняват се да, френската много и бързо, другите зависи, този английския може би в по-голяма саксия ще стане по-кичест. Имам едни които си стоят хилави, ама може да е до условия, мисля че моите хилавите са испанска лавандула.

Имам една сладуреста паничка саксийка / останала от едни луковици нарциси / дайте съвет какво да си посадя в нея .
Зависи колко плитка е саксията, евентуално може сукуленти, алое, хавортия, седум, живи камъчета, ешеверия, някои кактуси , или теменужки Hands Plus1
Nature Sparkles

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 00:36 от Eфибуш

# 621
  • Карлово

Тази кала може да се гледа и като стайно цвете, но спира да цъфти след време. Май трябва да се пресажда всяка година, за да цъфне пак, нещо такова съм чела. Но аз не съм гледала вкъщи.
Добре де тези тайни защо не се споделят навреме, аз гледам 2-ра година едни листа на кала и все с надежда ги претърсвам за някое скрито цвете, ама едно голямо НЕ.

# 622
Това за калата не мисля,че е вярно имам две кали в саксия живеят, никога не съм вадила грудката, и си цъфтят в саксията .

# 623
  • In transit
Като се пенсионирам ще дойда да живея при теб ❤ Ще ми търсиш къщичка на село 😍
И аз. Hug

Карзче, прекрасни мушката имаш! Heart Eyes

# 624
  • Карлово
Това за калата не мисля,че е вярно имам две кали в саксия живеят, никога не съм вадила грудката, и си цъфтят в саксията .
Вярно или не, аз я извадих от саксията, беше пълна със свежи корени и я посадих в градината. Да я видя в изолация, дали пак само ще зеленее.

# 625
  • Бургас

Ъъъъъ, 🤔🙄какво е кюлерия?

Благодаря ви, момичета! Като луди ми цъфтят мушките и сакъзите!
Ще ви покажа още снимки, щом нащракам.

# 626

Ъъъъъ, 🤔🙄какво е кюлерия?

Благодаря ви, момичета! Като луди ми цъфтят мушките и сакъзите!
Ще ви покажа още снимки, щом нащракам.

Колерия

# 627
На каланхоето прецъфтелите цветове трябва ли да се изрежат?

# 628
Аз режа на всички прецъфтелите цветове, ако не паднат сами доброволно. Първо не ми е естетично да ги гледам, и второ, да не реши растението някакви семена да отглежда, ами да си цъфти усърдно.

За калата, голямата разлика между дневни и нощни температури (както е навън) подтиква повечето цветя към цъфтеж, дано да се събуди и твоята.

# 629
Карзче, страхотни мушката Heart Eyes
От птичи поглед Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт