Нашите цветя - обща тема 9

• 36 421
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • на острова на мечтите

Karzz, кюлерия... Невероятна!
Ъъъъъ, 🤔🙄какво е кюлерия?

Благодаря ви, момичета! Като луди ми цъфтят мушките и сакъзите!
Ще ви покажа още снимки, щом нащракам.
Karzz, вече са ти отговорили, но от снимките е последното цвете с мъхести листа. Имах го много години в България, но после го изгубих тук. Така и не можах повече да го намеря.

# 631

Най-накрая лято! Топя се, реки текат от мен но на цветята им е добре.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 14:28 от AnMary

# 632
Чудесни китки момичета!

# 633
Литъл Кактус, за теб ако четеш!

# 634
  • оттам, откъдето започва България
NOVA NADEJDA, прекрасни са цветята ти! Heartbeat

# 635
Ауу много са ви красиви цветенцата!
Магни,този господин скоро го открих и аз,голям майстор е на кактусите!
Аз днес поседнах на тревата до карамфилите,взех ножиците,една найлонова торба и почнах събиране на семена! 😁 Бая събрах! Нямам идея къде ще сея,но са толкова красиви и непретенциозни,че не можех да ги оставя така да идат зян.
После рязах розите,чистих мушкатата... И аз не търпя прецъфтели и изсъхнали китки. 😃

# 636
Магни,този господин скоро го открих и аз,голям майстор е на кактусите!
И на палмите! Аз чета един форум, който ме доведе до групата.
Да вземеш да пратиш малко семена, да облагородим тукашните сортове карамфилчета Simple Smile

# 637
Мога да пратя,разбира се. 🤗 Само не знам дали правилно и на време съм ги събрала,но моите бяха точно такива събирани от други растения,показвах ви ги:

# 638
Прелест! Heart

# 639
  • Бургас
Данилу, аз все си мисля, че се казва еписция 🤔🙄😂
Вече съм им забравила имената 😒

Подариха ми нова орхидейка.
Ще ми е третата. Дано я опазя.
Едната загина. Втората я спасявам. Тази-Боже! Опази я!

# 640
Купих си това в бяло и синьо. Ballon Flower, не знам как се казва на български. Сега се чудя в какви саксии да го пресадя за отглеждане на балкон. Някой има ли опит?

И куркума взех. Миналогодишната я уморих, сега ще се постарая повече.

Как променя цветовете този форум, не е истина.

# 641
Ballon Flower, не знам как се казва на български. Сега се чудя в какви саксии да го пресадя за отглеждане на балкон.
Платикодон. Не са много бързо растящи, винаги може да го преместиш в по-голяма ако се разрастне, не му пречи. Вероятно 15-20см саксия му трябва.

От мен далийки и розички
Скрит текст:

И бокопа,
Скрит текст:
така дойде

Така цъфна

# 642
Бакопата зимоустойчива ли е? Много благодарно цветенце! При мен е в саксии, не е спряла да цъфти и направи много хубави цветни водопади, даже се наложи да качвам саксиите на по-високо. Чудя се как да я опазя през зимата.
При мен два платикодона от миналата година оцеляха в градината. Още нямат цвят, но се разлистват добре. Не са много по-едри от миналата година, около педя са високи в момента. Само че тази година се оказаха на пълна сянка, не знам дали ще искат да цъфтят така.

Момичета, някой гледа ли циперус / папирис / блатна трева? Как я гледате?
Моята има кафяви петна по листата, стават все повече. Едно растение загина, сега гледам и второто е със същите петна. Нещо не я отглеждам както трябва, но не знам къде греша.

# 643
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
иска много, много вода. и да е престояла, да се изпари хлора и да падне варовика. Simple Smile
лесна е.

# 644
Дъждовните ми китки.

Общи условия

Активация на акаунт