Нашите цветя - обща тема 9

• 36 357
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Phloxx, бакопата търпи само няколко градуса под нулата, деликатничко е, не знам дали ще му хареса в стая да зимува, може би в мазе някъде да се опази от студовете. Аз за пръв път взех да пробвам дали ще вирее на земята, иначе го знам като растение в миксовете за висящите кошници. Все ми изглеждаше невзрачно такова, обаче така хубаво цъфна китка, но пък много кратко цъфтя. Взех ги на разпродажба, пак ще търся така, много е сладурско.

Папирус някакъв имах едно време, като чадърчета такова, стайно в саксия, никакви грижи,  само накрая стана хилаво и вместо да го пресадя го изхвърлих. Ама беше желязно, аз го взех за да го режа за ваза, много издръжливо, като пластмасово си беше ¯\_(ツ)_/¯ Не знам дали е същото, в гугъл излизат и някакви помпони под това заглавие. Това на снимката прилича на гъбички някакви.

дайте съвет как да се грижа за обичка, за да цъфти.
Провай да обогатиш почвата малко, става и с оризовата вода както sunrise_67 подсказа. Рано напролет може да кръцнеш по няколко сантиметра от всяка клонка, това също би трябвало да ги накара да растат и цъфтят, но обикновено обогатяването на почвата върши чудеса.

Моят хибискус е мъничък
Това не са ли китайски фенери, абутилон?

Лоницерата цъфна
Скрит текст:

А тази си я гледаме заедно със съседите,  но те имат повече заслуга, от нашата страна е само едно стъбло, от другата страна са няколко. Зад него е един хубав филаделфус от който днес си чупнах клонка да видим дали ще се хване.

Скрит текст:

# 661
Аз днес изхвърлих едно такова. Преди се възмущавах на германките, сега станах като тях. Като не иска да върви или му свърши времето, отива в био боклука и служи за други благородни цели.
Това отнесено към моят въпрос ли е

# 662
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Phloxx, бакопата търпи само няколко градуса под нулата, деликатничко е, не знам дали ще му хареса в стая да зимува, може би в мазе някъде да се опази от студовете. Аз за пръв път взех да пробвам дали ще вирее на земята, иначе го знам като растение в миксовете за висящите кошници. Все ми изглеждаше невзрачно такова, обаче така хубаво цъфна китка, но пък много кратко цъфтя. Взех ги на разпродажба, пак ще търся така, много е сладурско.

Папирус някакъв имах едно време, като чадърчета такова, стайно в саксия, никакви грижи,  само накрая стана хилаво и вместо да го пресадя го изхвърлих. Ама беше желязно, аз го взех за да го режа за ваза, много издръжливо, като пластмасово си беше ¯\_(ツ)_/¯ Не знам дали е същото, в гугъл излизат и някакви помпони под това заглавие. Това на снимката прилича на гъбички някакви.

дайте съвет как да се грижа за обичка, за да цъфти.
Провай да обогатиш почвата малко, става и с оризовата вода както sunrise_67 подсказа. Рано напролет може да кръцнеш по няколко сантиметра от всяка клонка, това също би трябвало да ги накара да растат и цъфтят, но обикновено обогатяването на почвата върши чудеса.

Моят хибискус е мъничък

Скрит текст:
Лоницерата цъфна
Скрит текст:

А тази си я гледаме заедно със съседите,  но те имат повече заслуга, от нашата страна е само едно стъбло, от другата страна са няколко. Зад него е един хубав филаделфус от който днес си чупнах клонка да видим дали ще се хване.

Скрит текст:

това са абутилони, а китайските фенери при нас са "мехунки" или физалиси. Simple Smile

# 663

Моят хибискус е мъничък

Хибискус е.

# 664
Не, не е хибискус, абутилон е.

Eфибуш, за да си хванеш филаделфус, потърси издънка, пускат много. С клонка няма да стане.

Флокс, бакопата си я сей пролетно време от семена, продават се. Има и различни разцветки.

# 665
добре завърнала се, диорела. Simple Smile

и двете сме в грешка. но трябва да се чете малко по-назад. Simple Smile
софт клик показа хибискус, но не написа името, ефи предположи, че е абутилон, но написа и "китайски фенер", тук аз се метнах с плонж, щото нали съм велика Wink, а след това се включи и ти.

обяснението/извинението е малко дълго и затова ще го украся Simple Smile с "балконска" китка

# 666
Не, не е хибискус, абутилон е.

Виж му листата и етикета.

St. Dobri, написах, че е хибискус, че е малък и отрупани с цветове. 😊

# 667
Мерси, Добри!
Това ,което виждам тук, https://bg-mam.ma/p/1337207/43083671, е хибискус, а това, което виждам тук, https://bg-mam.ma/p/1337207/43087340 , е абутилон (стаен клен).
Затова казах, че е абутилон, а не хибискус.

Но сега, като казваш, се загледах, че Eфибуш е цитирала поста на Soft Click, в който си показва хибито. Simple Smile

ПС То затуй човек трябва да е Мара подробната, да уточнава всчко, че да не стават обърквации. Joy

# 668
ама пък е весело. Simple Smile

# 669
Ха ха ха. Joy

Аз се загледах, дали да не си купя някоя китка, че всичко изпоизмря, даже от живораждащия лук оцеляха 2-3 стръка само. Но нещо не ми се занимава с китки сега, та ще опитам да се въздържа. А и като се сетя последните няколко години как и мушкатата спираха да цъфтят, не зная дали искам.

# 670
Диорела, радвам се да те видя Hug Семена от бакопа не бях виждала досега, но не съм и търсила. Миналата година към края на лятото ги забелязах за първи път в една кашпа и се поинтересувах какво е, някак от пръв поглед ми стана симпатично. И сега напролет намерих разсад. Щом може от семена, още по-добре.

Макар че, гледам хорските винки вече отдавна цъфтят, а моите от семена са по 5см високи. Дали ще цъфнат преди зимата не знам Grinning но четох, че можели да презимуват в стаята, та може би чак догодина ще видя цвят от тях Grinning

# 671
Преди малко си намерих табелката на мушкатото и се оказа Pelargonium Citriodorum 
Ще чакам да цъфне . Сигурно като стане метър високо

# 672
Флоксче, слагай по-рано семената и си прави разсад. Дръж го вътре, после го аклиматизирай постепенно. Ще можеш да си слагаш и в градината, тя е почвопокривна.

Ето тук има 4 разцветки бакопа - бяла , синя и 2 розови:
https://www.mmtrbg.com/tarsi?search=%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0+
Сигурно и при теб ще има.
А тук има съвети за комбинации:
https://navun.bg/krasivi-sandacheta-6/

# 673
Благодаря! Бялата, освен че най-много ми харесва, ми се струва и по-здрава и силна. Напълни саксиите и прелива. Имаше и по едно коренче лилава и розова, те са някак по-рехави и не растат толкова много. Може и да е друга причината, не знам, цветните са в една саксия заедно, може и нещо със саксията да не е наред.

# 674
Диорела, радвам се да те видя отново в темата! Heart
Аз нямам нищо ново за показване. Качвам снимки на двете бугенвилии - само те се радват на силното слънце. Simple Smile

Напълних едно сандъче с карамфилчета. Надявам се да им видя цвета скоро.

Общи условия

Активация на акаунт