Нашите цветя - обща тема 9

• 36 361
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Карлово
За калата, голямата разлика между дневни и нощни температури (както е навън) подтиква повечето цветя към цъфтеж, дано да се събуди и твоята.
Тя си е навън от април. Уж на по-светло и слънчево я изкарах. Дворните на сянка не цъфтят, та си помислих и за стайната, че иска светлина.

# 646
  • на острова на мечтите

Хибискусите ми са полудели от цвят. Уви, имам все същият проблем за качване на снимки.

За първи път цъфти... Дори не знаех, че цъфти. Снимката е лоша у не е на фокус. Май е дървото на парите!? Или на късмета!?
Страхотни цветя показвате! Бокоп не съм го и чувала дори.

# 647
Моят хибискус е мъничък, но отрупан с цветове.

# 648
Здравейте, дайте съвет как да се грижа за обичка, за да цъфти. Моята я отгледах от стръкче голямо колкото кутрето, но вече трета година е само листа и няма цвят. Гледам цветето в саксия на източна страна. Поливам го на 2-3 дни, но цвят няма. Факт е, че първата година беше напъпило, но при една буря падна и се счупи централното стъбло. Сега се развиват страничните стъбла, но цвят няма.

# 649
Аз цъфтящите веднъж месечно ги поливам с вода с лимонов сок или лимонтузу. Гарденията и портокала така ги накарах да цъфнат. Бях го чела в някакъв руски сайт.

Балонестото цвете го присадих.  Красивичко е, да видим как ще се развива.

# 650
Колко лимонов сок? Предполагам лъжица на литър вода?

# 651
Винките на  повече на сянка ли обичат? Взех днес от чичото пред МЗ, но забравих да го питам.
Каменоломките ми изсъхнаха... май ги удавих...

# 652
  • Варна
Винките обичат слънце, моите са на целодневен пек. Като ожаднеят им клюмват листата, а като се полеят си възвръщат свежия вид. Simple Smile

# 653
Момичета, подариха ми далия. Тръгнахме на почивка за 2 седмици, прибрано е вкъщи, че в тия жеги в София и без вода ме съмнява да издържи. Преди да тръгна го полях, 2 седмици ще оцелее ли цветето ми?

# 654
Момичета, имам нужда от съветТази хубавица е маносана. Много ме е яд, не знам дали ще я спася. Обрах побелелите листа, напръсках я с фунгицид и естествено я изолирах. Сега се чудя дали да пръсна профилактично саксиите около нея? Какво ще кажете? Рязко се притесних да не загубят тази красота

# 655
Колко лимонов сок? Предполагам лъжица на литър вода?

Един лимон на литър или чаена лъжичка лимонтузу.

# 656
За цъфтеж моя приятелка сподели, че слага шепа ориз във вода 2 литра, да престои една нощ и после полива.

# 657
Както вече писах преди време имам едно мушкато репелент и не иска да цъфти и това е . Възможно ли е да има нецъфтящи мушката .
Инак си е идеално утрои се и зеленичко и т.н.

# 658
Аз днес изхвърлих едно такова. Преди се възмущавах на германките, сега станах като тях. Като не иска да върви или му свърши времето, отива в био боклука и служи за други благородни цели.

# 659
  • на острова на мечтите
Soft Click, благодаря за споделеното. Аз с такава вода поливам само азалии, камелии(уви, затрих няколко вече) и рододендрона. Но ще пробвам за останалите:hugs:

Общи условия

Активация на акаунт