Нашите цветя - обща тема 9

• 36 465
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Уау! Всичката тази красота на тераса ли е? Heart Eyes

# 241
Страаашна красота!!!!

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 14:57 от MarietaYo

# 242
MagniМ благородно завиждам за съседските цветя. Ти къде беше?
 И моите съседи от съседния блок имат интересни цветя, но не знам дали ще успея да получа желаното. Засега следя шибоя поискала съм семена и чакам да узреят, вчера видях, че имат анемоне различно от моите, подготвила съм завидно количество семена и директно ще отида с предложение за размяна.

# 243
Мариета, мерси, на предишната снимка ми се видя с кръгли цветчета.  И на Флокс благодаря за разликите магнифика/грацилис, сега ми се изясни картинката. Преди няколко страници нали се спомена розова дойция
Скрит текст:
и се заинтригувах, то и слънчасах малко междувременно и взех че си взех такава, "Ягодки" някакъв сорт, но цветовете са й заоблени, хич не прилича на това дето го имам, то стои като ресни. Сега ходих да видя бялата какво прави, още пъпчи. Няма къде да се шири, сбутана е в други храсти, и е ограничена с бордюр, което сега осъзнавам не е било разумен ход ¯\_(ツ)_/¯

Бъдещия розов цвят засега са две клонки две педи, ще се опитам да не забравя да я поливам.

За делоспермата
Скрит текст:
- определено виждах друг цвят, виждаше се отворена пъпка в магазина, не помня на 100% какъв цвят беше, но за мен лилавото е "стандартния" цвят и това другото ми се видя нестандартен, май бяло беше или червено. Тя зимата много се скапва, после поливане, хранене и трябва да се оправя. Но много лесно се размножава от резник, може би е добре да се заделя по един в саксийка до следващия сезон, ако трябва да се поднови растението. Ако има място да виси и прелива като водопад е щастливо. Това дето Магни показва май е друго растение, те са с оранжево-жълти цветове и  по изправено стои нагоре. Аз си търсех делосперма и взех това другото да пробвам, цветчетата не пожелаха да се отворят напълно, свити си останаха, мислех че на слънце му харесва, а то не пожела да се усмихне, ако продължи да не цъфти ще го махам.

GirlintheRain, невероятна сбирка цъфтящи! Лилавото родо много хубаво, аз си търсих неотдавна ново родо и нямаше интересни разцветки въобще. А те били отишли у вас Smile Далиетките са прекрасни!

Това ми е новинко, забравих му името вече, в сбирка за алпинеуми беше и го настаних до скалната роза Smiley

# 244
GirlintheRain, изумителна градина на балкон Open Mouth Аз не мога да отгледам рододендрони в градината , а ти имаш невероятни на тераса. Всички те ти цветя за прекрасни.

# 245
Злодеида, много съм впечатлена от твоите кактуси. Великолепни са, адмирации Flowers Hibiscus
GirlintheRain, невероятен разкош, терасата ти е истинска цветна фантазия. Може ли да споделиш малко за розите в саксии - на завет ли стоят, през зимата къде ги държиш?

# 246

А това какво е? Мислех, че е индрише Joy Точно така миришат листата. Стават завидни размери. Миналото лято успях да вкореня клонче, тръгна добре и после го изядоха гъсениците. А толкова искам - много красив цвят.

Магни, това също е пеларгониум. Не знам как ги водят при теб, при мен се казват ароматно мушкато и по разсадниците има десетки видове. Последно виждах с аромат на роза, кока-кола, кафе, ягода и т.н. Мисля, че в основата на всички ароматни хибриди е индришето, цветчетата им са най-различни от едри до дребни, но винаги са с подобна форма.
Миналата година имах три. Едното презимува на хладно, от другото захванах клонка, а третото ми измръзна. Слагам ги по первазите, уж прогонвали мухи и комари.

# 247
  • In transit
Флокс, тъкмо мислех, че това е индрише. Листата му изглеждат като на индрише, а цветовете му са като на моя здравец 1:1 Индришето по миризмата го познавам, толкова да не я обичам. Simple Smile

# 248
Флокс, благодаря за обяснението. Виждала съм по сайтове мушкато, описано като ароматно, мислех си, че мирише на ... цвете. С аромат на кока-кола вече ми идва твърде странно Grinning

# 249
  • оттам, откъдето започва България
Цвете с аромат на кока-кола и аз не бих харесала. (имайки предвид и напитката)

# 250
Флокс, тъкмо мислех, че това е индрише. Листата му изглеждат като на индрише, а цветовете му са като на моя здравец 1:1 Индришето по миризмата го познавам, толкова да не я обичам. Simple Smile

Точно на индрише миришат листата. Помня прекрасно компотите от круша на баба ми. Simple Smile Цветовете не са ароматни.

# 251
Флокс, благодаря за обяснението. Виждала съм по сайтове мушкато, описано като ароматно, мислех си, че мирише на ... цвете. С аромат на кока-кола вече ми идва твърде странно Grinning

Буба, аз не бих купила от сайт без да съм го помирисала. Някои аромати много ми харесват, включително индрише, но други са ми по-скоро неприятни. Тази година си избрах с аромат на роза, наистина наподобява донякъде, но си е специфичен аромат.
Но те и не миришат чааак толкова силно, само като се завирам в тях да кърша прецъфтели клонки ги усещам.

# 252
Идвам с пресни снимки на розичките ми:

Тук в ляво се виждат и кученцата. Имах едно клонче с розово-лилави,ноо щерката одеве го откъснала,да ни е красиво във вазичката... 😰 Останали са само бели.

И един домашен любимец:

Пресадих бугенвилията в малко по-голяма саксия. Обаче остава вътре на южен прозорец. На етикета дори пише,че под 14 градуса не са ок. Нощем тук е 10-11... не ми се рискува.
Насадих си един резник роза,ако се хване,хване. Ако не на есен пак.
Гърлиндърейн,уникално е при теб! Бих живяла на тази тераса! 😍❤

# 253
Момичета, бях питала преди месец за съвет какви цветя да сложа на нашата покривна тераса. Та сдобих се с цветя, пресях ги, разсях ги, но видях сега, че мушкатото е въшлясало. С какво мога да го лекувам?

# 254
Отдели го от другите!
Вода, веро, капка олио някой беше писал.
Или занеси листо с наптрапниците в агроаптеката

Общи условия

Активация на акаунт