Нашите цветя - обща тема 9

• 36 470
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • оттам, откъдето започва България
Повтарям се, но ви благодаря за прекрасните цветя, които споделяте! Наистина ми създават свежо и оптимистично настроение! Sparkling Heart

ЗЛОДЕИДА, респект за поредния цъфнал кактус! Прекрасен е!

Питам се, защо ме влекат все бодливи цветя и студенокръвни животни?
Скрит текст:
Сигурно защото съм една от тях. Laughing

# 226
  • Бургас
Големи красоти виждам, момичета!
Да са ви честити!
Бялото каланхое и аз го имам.
Тук го спасявах миналата година.

Ето го и сега

Този цвят ми е много интересен

А, тези двечките чакам да пуснат корени

Ето ми го и мутанта

А този миш маш е за разкош

Най-накрая и лилавото ми мушкато цъфна. Цвета на снимката е друг. Много му се радвам

А този красавец ме превзе тази сутрин

Обещаха ми и бял с червено.

# 227
  • In transit
Карз, прекрасни цветя!
Ени, честита ти красота!

Не мога да не споделя с вас на какъв разкош попаднах днес, хем не съм от превържениците на кактусите, че много бодат. Joy

На стълбите пред една кооперация в махалата.

# 228
  • оттам, откъдето започва България
Даааааа, за сетен път се уверих, че кактусите винаги могат да ни изненадат с красотата си. Simple Smile

# 229
Благодаря момичета! Нищо не им правя на кактусите допълнително, просто си виреят!

# 230
Злодеида,прекрасни кактуси!
Ени,честито!Дълго да те радва!
Карз,ти си знаеш!
Показвам едни карамфили,снощи котките ми се бориха в тях,на салата ги направиха

# 231
Днес и делоспермата показа цветчета. За съжаление и новата не е това което искам. Има ли някой растение с цвят различен от този?
три пъти купувам, уж за различен от този цвят и получавам едно и също.

# 232
J M M,
Как я гледаш таи Делосперма? Аз имах голяяяма и успях да я уморя съхна, гни... сега са ми дали пак клонче. Зимата вътре ли я прибираш?

# 233
J_M_M, това е моята. Нямам снимка с повече цвят, а тази пролет беше отрупана. Но аз някак го неглижирам това растение. От ческа си го завъдих.

# 234
Кой според вас е виновника:
- някой спи посред ригана (буквално в средата на храстчето и го смачква);
- опитва се да ми изкорени няколко лавандули (ровено е доста дълбоко, до коренчета)
???

# 235
MarietaYo само тази градинка е без капково и поливането и не е всеки ден. Поливам веднъж седмично, градинката е с източно изложение. През зимата беше навън, изсъхнат много малка част- едно или две клончета.
И на мен ми мина мисълта да си прибера няколко клонки зимата.

# 236
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лили, котка, куче, таралеж? Simple Smile
и са чули насекомо да лази до лавандулите.

# 237
И тук да се похваля, вече имаме и ние селска къща.. Много работа има по нея, а аз само за градината си мисля Simple Smile двора е адски обрасъл, тепърва ще търсим някой да чисти и реже.. Та мисълта ми беше друга искам и аз катерливи рози.. В контейнер ли как ги каза по-горе съфорумка та.. Ако има идеи от къде ще ги купи да пуска ли кове Wink
Първо трябва да разчистите двора, огледайте изложението - слънце , сянка. Планирайте постепенно розариум. Розите не са бели, червени и жълти. Всеки сорт има име. По името ще намерите информация в интернет , в руската енциклопедия за розите със снимки , размерите им, особеностите при цъфтеж - еднократно или многократно цъфтящи за сезона, ЧХ, флорибунди, мини -бордюрни, храстовидни, катерещи. Гледайте внимателно височината и ширината на сорта за да бъде засаден на подходящо място или комбиниран с други сортове. Ето тук може да се видят розариуми http://www.rosebook.ru/users/gardens/best-list/ Също така в търсачката най-горе може да се намери информация за всеки сорт - например Eden Rose и ето резултата http://www.rosebook.ru/roses/large-flowered-climber/pierre-de-ronsard/
В темата за рози съм публикувала снимка на катерещата Eden Rose на моя приятелка. Най-добре е да се засаждат на гол корен през есента. Ако искате да имате харесания сорт , купувайте от магазини където розите се предлагат с имена, а не под номера. Розариум се обмисля и прави по-бавно, но си заслужава резулата.

# 238

Само здравецът е гераниум. Мушкатите и сакъзите също масово така ги наричат, и по разсадници даже, но всъщност те са пеларгониум.

А това какво е? Мислех, че е индрише Joy Точно така миришат листата. Стават завидни размери. Миналото лято успях да вкореня клонче, тръгна добре и после го изядоха гъсениците. А толкова искам - много красив цвят.

А за догодина ще опитам да отгледам ягоди. Съседката показва завидна реколта Heart Eyes

А тези снимах тази сутрин. Пак съседски Simple Smile

# 239
Здравейте, Момичета! Grinning

Невероятно красиви цветя сте отгледали и показали! Толкова ме зарадвахте! Heartpulse

Малко и от мен:

Азалиите ми бяха в разцвета си в началото на Май и чак до края на същия месец.

Петунии... имам още много за показване...

Това са част от рододендроните ми. В началото на Май бяха само пъпки, а разцъфнали са снимани днес.

Тези двуцветни рози цъфнаха днес, много съм щастлива... Grinning

Далии и Газания.

Общи условия

Активация на акаунт