Нашите цветя - обща тема 9

• 36 472
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
Скрит текст:
Това вредител ли е? Скача като скакалец. Имах изсъхнали пъпки в сакъза, а на лютите чушки падат цветовете с дръжката им .
Малко цветя:
Скрит текст:

# 196
  • Мадрид / София
Някои люти чушки трябва ръчно да се опрашват за да вържат чушлета и да не им пада цвета. Тази гадинка съм я виждала, но ми се струва (не съм сигурна), че не е вредител по растенията.

# 197
  • In transit
Ева, на терасата е да. Нямам охлюви, не видях и гъсеници. Снощи махнах всички нагризани листа и убих една тъмна голяма буболечка, която беше около него. Тази сутрин пак има половин изгризано листо. Не знам какво да си мисля вече. Sad

# 198
  • Мадрид / София
Ева, на терасата е да. Нямам охлюви, не видях и гъсеници. Снощи махнах всички нагризани листа и убих една тъмна голяма буболечка, която беше около него. Тази сутрин пак има половин изгризано листо. Не знам какво да си мисля вече. Sad
Сложи камера да снима вредителя 😂

# 199
И мушкато и здравец е все "гераниум" на някои езици.

Leila_sss, имам такова, загуби няколко листа като се промени времето, изведнъж стана голяма жега и не го полях навреме, може и при теб да се е засушило.

Vanillа, ние тези дни прехвърлихме в градината няколко далии и ехинацея, ММ ги държа няколко дни във външна кутия с капак нощем. Другите мисля да ги прехвърлям вече направо.

Mikkey, единственото място където успявам да опазя босилек е на прозореца в кухнята, навън го яде... всичко Rolling Eyes

Разкошни рози показвате, аз винаги мириша всички рози покрай които минавам, независимо къде са Kissing Heart

Anyyyone, много ми хареса деликатната розова розичка, особено на първата снимка изглежда като фин прозрачен порцелан.

Evа, чудесни са както и да са подрязани! Но мисля че като се подрязват цъфтят повече и по-равномерно се разпределя цвета някакси. У нас имам една която не я режем много защото е почти недостъпна вече между два храста, сама си е намерила форма, няма много разлика с другите дето са оформяни. Като беше полуотворена пъпка изглеждаше по-лилава.
Скрит текст:

Тази се стресира от температурите, още има една-две леко завехнали пъпки, гледам че бърза да ги отвори.

Оранжевата левизия най-после цъфна, месец след пембяните.

Оранжевата азелка също върви по-добре от розовата ¯\_(ツ)_/¯

И от калифорнийците се появи само оранжевия, другите някакви по-деликатни нещо се мръщят.

Невенки

Някой знае ли защо този стрък божурче така се накриви изведнъж?

# 200
  • have faith and be patient ..
И тук да се похваля, вече имаме и ние селска къща.. Много работа има по нея, а аз само за градината си мисля Simple Smile двора е адски обрасъл, тепърва ще търсим някой да чисти и реже.. Та мисълта ми беше друга искам и аз катерливи рози.. В контейнер ли как ги каза по-горе съфорумка та.. Ако има идеи от къде ще ги купи да пуска ли кове Wink и да покажа едно страхотно мушкато, пратено ми от добри , както и две сукулентчета, едното май ще цъфти.. Не ги разбирам още Simple Smile

# 201
С. Алекс,честито! 🤗😍 Ако искаш на есен мога да пратя резници от моите розички,но не са катерачи. Храстчета са. Според моя скромен опит,най-добре е от резници да си хващаш,понеже няма гаранция коя роза каква ще е. Знаете моя горчив опит за лилава роза-три пъти купувам,или умират,или не са лилави.. 😂
Сега да ви се похваля-една приятелка ми е купила от Лидл бугенвилия! 😍😍😍❤ Сигурно утре или в понеделник ще си я взема и ще ви тормозя за съвети за отглеждането,но съм толкова щастлива! 🥰
И пак от нея имам една розичка:

Мисля после да се опитам да я вкореня,ще видим дали ще стане по никое време.
И да се повторя,ама много са красиви всички ваши снимки!

# 202
Не бях ходила седмица и днес ме изненадаха приятно.
Първата иксия.

алстроемерията е с първи цвят

Латинка

Този лилиум не го харесват гадинките, останалите са изядени.

И любимите кученца.

# 203
Който иска катерливи рози, да се огледа по оградите какво ще му хареса нацъфтяло. Като дойде време за рязане наесен или напролет, ще има много резници, само се разберете със собствениците кога ще режат. Е, някои хора не си дават клонките, предпочитат да ги хвърлят. Аз бих дала, но няма желаещи около мен.

Само здравецът е гераниум. Мушкатите и сакъзите също масово така ги наричат, и по разсадници даже, но всъщност те са пеларгониум.

Аз пък днес видях скакалец! Голям и зелен, в цветната леха. Сега и той ще пасе Confused Как пък никое животинче не се излъга да опасе тревясалите места, а все на цветята....

# 204
Скакалецът, голям и зелен, ми изяде рододендрона и люляковите листа!
Пръскахме преди 2 дена. Кога ще цъфне този Рододендрон? Само листа ми вади.

# 205
Мариета, съжалявам че ще те разочаровам, родо ще цъфне догодина Confused Това не са цветни пъпки, а ще му растат клонки. Цветните пъпки са мнооого по-топчести и ще ги забележиш още есента. При мен прецъфтяват в момента, а е по-хладно.
Ако му е първа година, може да не се е адаптирал още. Натори го с тор за киселолюбиви, да порасне голям това лято, и да има повече пъпки наесен.

# 206
Мерси Флокс! Ще го дундуркаме Simple Smile пуска доста листа
Ето и някоя снимчица

# 207
# 208
  • София
Отново много красоти.
ЗЛОДЕИДА, с тези кактуси направо.....кога очакваш бебета, че вече нямам търпение 🤣
И да питам имам едни далии/ гергини в саксии, имат много пъпки и цъфтят. Въпросът ми е като прецъфтя цвета как почиствам? Сега махам само увяхналите цветчета и остават пръчките 😝  страх ме е нещо да не ги прецакам. Ето какво имам предвид:

# 209

😍😍😍 Ако знаете как се радвам! Лудост е това,направо.. 😂
Казвайте сега къде да я слагам,какво да я правя?

Общи условия

Активация на акаунт