Нашите цветя - обща тема 9

• 36 401
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Петуния та от семена ли я захващате? Взех едни семена днес, но дали ще проникнат, не е ясно

# 256
  • Варна
Моята делосперма тепърва тръгва, в момента е на сянка и не може да се развие. Отваря само по 3-4 цветчета. Още около седмица ще се наложи така да преживява. Оранжева и червена е, отваря се широко, но бързо прецъфтява. Ще я снимам след като я сложа на по- слънчево място и вземе, че тръгне. Simple Smile

Да взема да попитам, възможно ли е мушкато да си промени цвета ? Взех едно есента бяло с червеникав център, а сега ми цъфти в оранжево. На какво може да се дължи това ? Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 23:31 от floren

# 257
  • София
Здравейте,

трябва ми мнение за т.нар. самополивни саксии. Какъв тип са най-практични за цветя на балкона?

Имам и въпрос, дали това чудо на снимката върши работа?

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 00:54 от missence

# 258
  • Мадрид / София
Четох мнения на специалисти в градинарството (и мен ме интересуваше за бонсаите и орхидеите) и тяхното мнение е, че за кратко време стават, но не и за постоянно. Не било добре растенията да виреят с такива саксии.

# 259
  • София
Момичета, не се сдържан вече, а място на мини балкона ни вече няма 😆
Две нови попълнения азалия:

И още едно мушкато, което чака да бъде пресадено:

# 260
  • Карлово
След критиката на моите кактуси, един взе че цъфна:

А това червеното плодче ли е?

И делоспермата почва да цъфти:

Тази зимува в градина на открито, не е дори завет.

Други цветове уж са засадила в един цветен фонтан, но на кое  лято ще цъфнат ... дано не е на куково.

Бугито и то се кани:

И алстромерията..

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 11:34 от ДамаТрефа

# 261
Eфибуш, благодаря ти! Simple Smile Аз се възхищавам на твоите цветя - невероятно красиви са, цветни и здрави! Heart Eyes

Gradina Roza, много ти благодаря!  Blue Heart Белият кристалон помага много за обилен цъфтеж, но това сигурно ти го знаеш.

Bubabuba666, много много ти благодаря! Тези цветя, които показах растът на южна тераса. Розите и мушкатата ги държа в суха стая, източна или западна, през зимата. Всичко ми е в саксии, градско чедо съм и обичам да живея в апартаменти хаха. Имам също и една източна стая, пълна с орхидеи и тропически растения, скоро ги преместих там, в самополивни саксии са, и засега само една орхидея имам загинала за три месеца. Sunglasses

Аз лично, петуниите ги вземам като много малки разсади с по няколко листенца. Засега нямам успехи с петуниеви семена.

# 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
След критиката на моите кактуси, един взе че цъфна:
Скрит текст:

А това червеното плодче лие?

И делоспермата почва да цъфти:
Скрит текст:
Тази зимува в градина на открито, не е дори завет.

Скрит текст:
Други цветове уж са засадила в един цветен фонтан, но на кое  лято ще цъфнат ... дано не е на куково.

Бугито и то се кани:

И алстромерията..

Simple Smile червеното е плодче, а теменужката на долната снимка е направила семенца - може да събереш семенцата или  остави да се самозасява. Simple Smile

# 263
  • Карлово

теменужката на долната снимка е направила семенца - може да събереш семенцата или  остави да се самозасява.
Благодаря, Плодчето ядливо ли е?Joy
Събирам ги семенцата, понеже когато поливам се отмиват и рядко излизат нови в тази градина.
Сега много ми се радваха на тази роза  и ви я споделям:

и пак тя:

Имам и други:
Скрит текст:

любимата ми е тази

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 11:28 от ДамаТрефа

# 264
Аз съм имала успех с петунии от семена. От купешките като прецъфтяха и някъде през август семенцата, които бяха попадали в саксията поникнаха ама сякаш някой ги е сял, обаче късно се случи всичко това и до цвят не можаха да го докарат. Вероятно ако се беше случило по-рано, март-април да е имало възможност за разсад да се направи.

# 265
  • In transit
Петуния та от семена ли я захващате? Взех едни семена днес, но дали ще проникнат, не е ясно
Става и от семена. Само, че при мен от всички семена в саксията покараха три. Simple Smile За сметка на това сега се развиват доста добре и едрички. Още не са цъфнали обаче. Ама сега вече е късно да ги сееш. Много бавно покълват. На моите им отне повече от два месеца докато станат големи като тези, които продават в кауфланд примерно.

Съни, това прилича на зелена въшка. Моспилан я мори чудесно.

# 266
  • София
На мен само петуниите ми тръгнаха от семена, но ги сях в края на март. Сега се чудя дали не им е тясно, че съм ги наблъскала по 3 в саксия и 6-7 в сандъчето:

# 267
  • София
На мен само петуниите ми тръгнаха от семена, но ги сях в края на март. Сега се чудя дали не им е тясно, че съм ги наблъскала по 3 в саксия и 6-7 в сандъчето:
Много добре вървят като гледам. Аз бих ги поразредила малко.

# 268
Прекрасни цветя, момичета!❤

Влизам да се похваля с красивите цветенца, които са подарък от Veneta! Невероятно красиви са наживо!
Вени, благодаря ти от сърце за жеста!❤🌺
А, и бижута да цветя си имам от Венито🙂❤

# 269
  • забравих си мисълта...
Бисе, радвам се много, че мъничетата са ти допаднали. Наистина в действителност изглеждат по-различно. Цветовете им са по-свежи от тези на снимката. Но важно е, че ти харесват и това ме радва много. Heart

Общи условия

Активация на акаунт