Нашите цветя - обща тема 9

• 36 402
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Според мен и двете са каскадни ☺

# 286
Не мисля, че пазя касова бележка, а и вече минаха няколко седмици откакто го купих.Това е препарата: https://www.flowertime.ro/solutie-luciu-frunze-3-in-1-725.html Явно идеята е да седи с този филм, наистина остават лъскави петна, но може би тора идва прекалено силен и ги гори?
От линка излиза препарат за лъскане на листа. Нищо друго не прави, не бори никакви гадинки. Не знам какви са им съставките, но по принцип това има само естетическо предназначение. Освен това е противопоказно на болшинството цветя, обикновено го пише на самия етикет. Ползва се главно за фикуси и филодендрон, не знам за какво друго може но не са много. Или линка не е този, или в магазина някой ти е подал погрешното шише.

# 287
Да, объркала съм препарата. Изглежда така:

Насочиха ме към него, като попитах за масло от нийм, понеже подправките бяха хванали нещо и исках нещо безвредно да ги моря. И пак се чудя, при тоя безобиден състав, как стана така, че каланхоето изглежда като петниста хиена???

# 288
Не съм виждала такива препарати 3-в-1, но всичко което има функция "за блясък" е противопоказно за сукуленти, запушва им порите. Препаратите които съм виждала срещу гадинки са само срещу гадинки и нямат други функции. Може да пробваш да окъпеш цветето да се поизмие.

# 289
Да да, аз го мих няколки пъти, филмът се изми, обаче прогореното си остава.
Запушва им порите, имаш предвид маслата в състава ли? Ако бях намерила нийм, пак така ли щеше да се отрази?

# 290
Мушкатото търпи ли пръскане с пулверизатор ?
Купих го за жасмините - май нещо четох тук

# 291
Ако бях намерила нийм, пак така ли щеше да се отрази?
Не съм ползвала, но той се разрежда доста.

# 292
А защо искаш да пулверизираш мушкато? То е по-скоро сукулент, не му трябва чак толкова много вода.
Килпоп, прогореното е мъртва тъкан, няма как да изчезне.

# 293
Латинките от семена най-после показаха малко цвят. Но няма много пъпки, дано не си останат само с тези, защото е огромна туфа

Един бегониев червено-бял етюд Simple Smile

А това е последната ми придобивка, много се радвам, че намерих.

От миналата година съм се настроила за дихондра. Сега умувам къде да я сложа, казаха ми да не е на слънце, много избелявали листата. Моля ви за съвет, защото нямам много доверие на това, което казват продавачите

# 294
Един бегониев червено-бял етюд Simple Smile

Приказно! Чак ме хвана яд, че не сложих в сандъче винките, които си взех вчера - червена и бяла. В отделни саксии ги аранжирах.

# 295
Благодаря Магни Simple SmileFlowers Hibiscus. Градинската бегония е доста тривиална, но аз въпреки това всяка година слагам, прави ми хубави туфички и ми е красиво.
И аз си взех винки вчера Heart Eyes но още не съм ги пресадила.Исках каскадни, но никъде няма и накрая се примирих с бордюрни

# 296
Здравейте, следя ви от известно време и съм изчела почти всички теми, много научих, за което благодаря. Включвам се най-накрая и аз с няколко въпроса и малко снимки на цветенцата ми.
Първият е за това цвете, приложението ми казва че е вид саксифрага. Като го взех беше цялото цъфнало сега зелената част отдолу си расте но цветчетата никакви ги няма, не знам дали не му е много слънчево на югоизточна тераса са. Режат ли се прецъфтелите цветчета или да го оставя така?
Следва голямата ми мъка - аптенията. Откраднах си я от Созопол по-миналата година. Захвана св чудесно, начупих я и засадих отделните растения и после зимата акари ми нападнаха всички цветя и оттогава не е същата. Спря да расте, а напоследък има жълти листа и някакви петна, дали е нещо гъбично? Ще отида до агроаптеката, но искам да чуя и вашето мнение

И последно, тази африканска маргаритка. Режа прецъфтелите цветчета, това ли е правилният начин? Също и тя не изглежда в топ форма, но предполагам че е от почвата ѝ, която прилича на органична тор и мн бързо изсъхва
И малко снимки на част от цветенцата ми:
Скрит текст:

Саликс фламинго, последното оцеляло мушкато след банята с веро против акари, което начупих, клонче хоя мисля, маргаритка, котешка трева и малко сукуленти в стъклени аквариумчета ама май няма да ги бъде

Това мисля е кралско мушкато
А това - звездовидно
Върбинката пак ме зарадва с цвят, след като прецъфтя и се сърди дълго и част от мексиканските краставици на мм 😃

Любимият ми клематис ❤

Хедерата днес видях, че и тя има от проклетите паяжинки на акари

Едно сладко неизвестно плочниче, което си откъснах от пътя, ме зарадва с цвят

Обожавам го този жасмин, много хубаво мирише, не знам какъв вид е и подозирам, че дойде болен от магазина, пръскам го пеофилактично
Надявам се, че не съм ви досадила с този чаршаф, цветни момичета.

# 297
komkama, добре дошла в красивата ни тема. Аптенията е по-добре да обновиш. Моите - имам 3-4 саксии, също пожълтяха и поизсъхнаха, но орязах залинелите клончета и сега отново набират сили. Даже вече цъфтят. От орязаните сложих във вода да пуснат коренчета и засях наново. Но и директно да ги бучнеш се хващат. Маргаритката цяла зима ме радва с цветове - мноого цветове. В момента изкарва нова листна маса, а старата съхне и аз просто почиствам - лятото не е нейният сезон, поне при мен. Но и тя е упорита и със сигурност наесен ще тръгне отново да се развива. И двете не обичат пряко слънце. Маргаритката поливам често, аптенията не.
Скрит текст:
снимките са от преди 2-3 месеца
аптенията

маргаритките

# 298
Това цвете на последната снимка дето е грейнало така как се нарича

# 299
Магни, маргаритката наистина ли не обича слънце? Аз си взех и ги сложих на най-огряното място Grinning. Така прочетох в нета. Пораснаха доста, но много бавно отварят пъпките, реших, че е защото почти няма слънце

Общи условия

Активация на акаунт