Нашите цветя - обща тема 9

• 35 918
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
red soul Мисля, че е това преди седмица и аз пътувах. Орлови нокти се казва и ухае невероятно

# 331
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте,
търся името на храст,който цъфти точно по тов авреме в жълто и ухае  направо омайващо.Сладникаво.Сега по магистралата за морето,след Стара Загора е на тумби.Нямаше как да снимам от мотора,обаче всяка година си казвам,че ще го намеря да си го сея и не искам пак да изпускам момента.

жълта акация?

# 332
Ефи, питах сестра ми - водните лилии ги прибира зимата. Тази, която показах е в 50 л, има 3 в 25 л, но казва, че не се развиват добре, ще ги мести в повече.
Още малко снимки от нейната градина.

# 333
red soul Мисля, че е това преди седмица и аз пътувах. Орлови нокти се казва и ухае невероятно
Не,мисля,че беше някак по-рехаво.И аз търсех по картинка,но не пише за аромат никъде.Съжалявам,че не успях да го снимам поне.Докато дойда пак,вече няма да цъфти.

# 334
Да не е Форзиция? У дома баща ми режеше клонки рано преди още да са напъпили и се отваряха във вазите - много любим храст ми е.

# 335
  • have faith and be patient ..
и тук да попитам ,това как да го унищожа , освен с рязане ,

# 336
С Много рязане Simple Smile
Ако наистина не ти трябва, или изрежи до дъно, и така ще намерите коренища, за да изкорените, или пръскай, за да пожълтее, умре, пак ще стигнете то коренища.

# 337
Да не е Форзиция? У дома баща ми режеше клонки рано преди още да са напъпили и се отваряха във вазите - много любим храст ми е.

Май,да Heart Много благодаря!:sunflower:
Но се оказаха доста подвида и сег асе чудя кое да взема
https://www.bol.com/nl/p/forsythia-intermedia-spectabilis-chinee … YgjhoCNY4QAvD_BwE
https://www.tuinplant.nl/chinees-klokje-forsythia-intermedia-184 … 6sUxoCzOkQAvD_BwE
https://www.bol.com/nl/p/forsythia-intermedia-lynwood-chinees-kl … f4ThoCzaMQAvD_BwE
Дали всички ухаят?

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 11:43 от red soul

# 338
Обикновената форзиция цъфти много по-рано, още преди розите да се разлистят. И не съм забелязала да е особено ароматна. Това твоето трябва да е някакъв много късен сорт, по това можеш да се ориентираш кое да вземеш.

# 339
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
форзицията е прецъфтяла преди повече от месец даже по планината.
керията цъфти сега, но нямам спомен за такава чак миризма, а и май не съм я виждала край пътищата. Sad

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

това е августовска "снимка" на пътя след Стара Загора.  
виждат се шушулките на прецъфтялата акация.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 13:06 от st. Dobri

# 340
Не знам,всъщност.Днес за пет пари работа не свърших от  да го търся този храст.За форзицията не намерих никъде да пише,че ухае,докато за орловия нокът,да.Но той пък не изглежда съвсм като онзи храст.Намерих във фейс разсадник за цветя да продава храста и направо си питах.Ако ухае и е същото,ще взем аот там.Ако не,може би ще си купя жасмин.Ако имате идеи за други уханни храсти,може да ме посъветвате Simple Smile

Магистралата,Добри,не пътя.И е храст.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 13:29 от red soul

# 341
Увивно е като лиана и може да се оформи както решите.
От друга страна е устойчиво . Само много трудно се вади .
Леля ми даде и на село се вкорени и си стои .Ухае прекрасно и цветовете са смесени - бели и жълти.
Скоро видях , че има и розови .
Лоницера  се нарича https://www.google.com/search?q=%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%86%D … fox-b-d&hl=bg  Вижте какво разнообразие от цветове даже .
И видове оформяне

# 342
малко иксии и клематис.

# 343
# 344
  • на острова на мечтите
Именно, орлови нокти. Ухае невероятно. Тук съм го виждала с бели цветове.

Ето я новопристигналата китка. Вероятно догодина ще цъфне.

Общи условия

Активация на акаунт