Нашите цветя - обща тема 9

• 35 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Sunny29, благодаря, полезно ми беше Hands Plus1

danilu, какво е това розовото чудо, кактус??

С. Алекс, какъвто и химикал да му слагаш, първо трябва да се отреже защото трябва да стигнеш до корена.

търся името на храст,който цъфти точно по тов авреме в жълто и ухае  направо омайващо.
Напиши "ulex" в гугъл и разгледай снимките дали прилича, има аромат на ванилия. Форзицията не мирише и цъфти в края на зимата. Керията няма аромат, вече прецъфтява. Лоницерата понякога се вие по други растения, но си е лиана, не мисля че ще се види като цъфтящ храст Thinking Сега ще го търся този път в гугъл мапса, че ми стана интересно за мистериозния жълт храст.

От двора, маргаритки
Скрит текст:

Лоницерата тамън се разпуква, по случайност е жълта

# 346
  • оттам, откъдето започва България
red soul Мисля, че е това преди седмица и аз пътувах. Орлови нокти се казва и ухае невероятно

Обожавам аромата му.

# 347
  • на острова на мечтите
Ефибуш, кактус е. Той е пришълец в тази саксия. Всъщност е трети вид там.
Многоооо красоти при теб. Ама как качваш толкова снимки!? Аз през телефон все ограничения имам Disappointed Relieved

# 348
Пак съм аз,с моят храст.Днес от разсадника ми отговориха,че Форзицията отдавна е прецъфтяла и не  етя,да проверя дали не е било Цитисус.Видях,има го в доста цветове,но най-често в жълто и ухае като ананас.Пчелите също го посещават.Цъфти точно сега.Май е той.Не съм вярвала,че ще ми е толкова трудно да намеря храста.Направо лятото ще ходя да си взимам клечки от място Simple Smile Та,смятам,че е Цитисус.

# 349
Може ли мнение за plants.bg? В какво състояние са им цветята и добре ли ги опаковат? Искам да се сдобия с Монстера и видях,че предлагат. Не съм поръчвала растения онлайн и не знам какво да очаквам.

# 350
Аз съм поръчвала от тях. Растенията бяха големи, хубави и здрави. Единствено почвата се оказа заразена с онези наглите мушички, ама се справих с моспилан. Поръчвах обаче преди две години, сега не знам как са.

# 351
Та,смятам,че е Цитисус.
Да, сигурно метла ще излезе Hands Plus1 Не ми хрумна защото не ги виждам много по дивото, моите прецъфтяха и ММ ги оформя вчера, половин кофа се напълни с изрезки. Разпространяват се като хала, докато се обърнеш и три нови току поникнали зад гърба ти 😅 Ама хубаво цъфтят и аромат има приятен, не ми беше хрумнало да го сравнявам с ананас, но има сладка жилка. На ананас има една трева която мирише ама 1:1, едно дребно като лайка малко, с едни топчета цветонос, като го смачкаш с пръсти си е абсолютен ананас, невероятна прилика.

От мен напръсници
Скрит текст:

Пак розички, много бръзо прецъфтяват тази година, не знам защо, гледам да са поляти поне веднъж седмично Thinking
Скрит текст:

Тези много ги харесвам, но са в една претрупана леха и ММ като се унесе да плеви и гледам ги окъса преди да бяха цъфнали, почти навреме го спрях, няколко са останали Satisfied

# 352
И аз най-сетне се радвам на цъфтяща бугенвилия. Дребнички са още, но стават все повече.

И любимите винки

Тези които посях от семенцата на миналогодишните също цъфтят, но са по- мънички. Търся си и каскадна, но не намирам за сега.
И още от белите ароматни цветчета.

# 353
  • оттам, откъдето започва България
Малко Кауфландски цветя за спасяване (без синьото),  насадени в градинката на мама Relieved:

Скрит текст:

# 354
  • на чист въздух
Та,смятам,че е Цитисус.
Да, сигурно метла ще излезе Hands Plus1 Не ми хрумна защото не ги виждам много по дивото, моите прецъфтяха и ММ ги оформя вчера, половин кофа се напълни с изрезки. Разпространяват се като хала, докато се обърнеш и три нови току поникнали зад гърба ти 😅 Ама хубаво цъфтят и аромат има приятен, не ми беше хрумнало да го сравнявам с ананас, но има сладка жилка. На ананас има една трева която мирише ама 1:1, едно дребно като лайка малко, с едни топчета цветонос, като го смачкаш с пръсти си е абсолютен ананас, невероятна прилика.

От мен напръсници
Скрит текст:

Пак розички, много бръзо прецъфтяват тази година, не знам защо, гледам да са поляти поне веднъж седмично Thinking
Скрит текст:

Тези много ги харесвам, но са в една претрупана леха и ММ като се унесе да плеви и гледам ги окъса преди да бяха цъфнали, почти навреме го спрях, няколко са останали Satisfied

Камбаните и жълтичкото от семенца ли са, при теб е направо разкош

# 355
# 356
Имам едно мушкато от Лидл - репелент . Добре върви , но не цъфти.
Въпросът ми е има ли такива дето не цъфтят или моето нещо не му е мерак

# 357
  • на чист въздух
Ехее, ма много убаво туй цвете дето се е подал отзат. пък и колко е фотогенично:heartpulse:

# 358
Моето миналата година не цъфна, но и не презимува...

# 359
Моето миналата година не цъфна, но и не презимува...
Тоест няма да оживее ли .
Ми каквото таквоз . Аз го взех уж да гони там комари и други гадини .
Но на терасата вече нямам миризливки - щото имаше чат пат и оси се явяваха / уж има мрежа и е остъклена

Общи условия

Активация на акаунт