Нашите цветя - обща тема 9

• 35 943
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Без да искам съм преполяла орхидеята ми... Видях, че някой коренчета са изгнили, листата са в добро състояние зелени и свежи. Въпроса ми е, да изчакам да изсъхне, след това да я пресадя в прозрачна кашпа. Има и мушички някакви, как да процедирам. ☹️

# 436
  • Мадрид / София
Оставия да изсъхне. Ако е цъфнала орхидеята я изчакай да прецъфти и тогава пресаждай като изрежеш гнилите корени и отрязаното място го третираш с канела.
Мушичките често идват със субстрата. Сложи жълти лепки, те са за мушички.

# 437
Как се третира с канела и какви са тези мушички за първи път чувам
Оставия да изсъхне. Ако е цъфнала орхидеята я изчакай да прецъфти и тогава пресаждай като изрежеш гнилите корени и отрязаното място го третираш с канела.

# 438
Ооо, и на мен много ми хареса този зефирантес, и аз ще си търся за догодина Wink
Злодеида, прекрасна розова феерия Flowers Hibiscus, всички цветя са ви толкова хубави, и розите, които показвате, ааах, розите. Благодаря ви за споделянето момичета Heart
При мен, след 2 адски пороя, щетите са големи Cry. Дори сакъзите не издържаха на втория. А като видях колко листа са нападали от бугито - направо ме заболя сърцето. Поне цвят има много. Но се надявам да се възстановят като премине дъждовната серия
Тази тубероза се оказа най-устойчива на потопи, чак се изненадах

И да си покажа ранункулуто, само бяло и жълто е, червеното явно не се е захванало, няма много пъпки, но и така си го харесвам. Много са ми мили посятите и засадените от мен Simple Smile

# 439
  • Мадрид / София
Как се третира с канела и какви са тези мушички за първи път чувам
На отрязаното място се слага с пръсти канела и леко се притиска. Канелата подсушава отрязаното място и пречи да навлязат микроорганизми и да предизвикат гниене.
Мушичките са заради постоянната влага в субстрата. Често идват с новозакупените цветя или субстрат. Най-ефективни за мен са жълтите лепки поставени в или около саксиите с мушички.
Има отделни теми за орхидеите и за мушичките.

# 440
Бубе, ранункулуса е прекрасен, страхотен жълт цвят Heart Eyes!

# 441
  • Пловдив
Това как се казваше? Пасифлора или бъркам?

# 442
Пасифлора Simple Smile

# 443
# 444

Луда на тема бегонии:smile:
А петунии повече няма да купя-станаха едни грозни и лепкави.

# 445
Леле, Наина, страхотни, прекрасни и с много красиви цветове Simple Smile! Никога не съм гледала бегонии, трябва да си купя, ами те били прелестни Two Hearts! То и кактуси много не харесвах, ама покрай Злодеида, направо ги заобичах Simple Smile.

# 446
  • In transit
Бубе, съжалявам за щетите. Hug Тия дъждове ни разказаха играта. Всеки ден като завали и прибирам мушките от перваза.

Наина, много красиви бегонии. А с купешките петунии е така. Най-добре е да си ги отгледаш от семена.

На някой случвало ли му се е теменужки да хванат брашнена мана? Характерно ли е за тях? Напръсках ги и си стабилизирах ама и с тия дъждове...

на тази снимка се виждат петната.

# 447
Natt,спукват се от цъфтеж цяло лято,нищо не ги мори,само тор и вода искат.

Mikkey,не съм убедена че от семена ще успея да ги отгледам:smile:,сложно ми звучи:smile:То трябва и цветовете им да се премахват,а вече толкова много ми станаха цветята,че нямам време за тях.

# 448
Благодаря Нати Simple Smile, чакам бялото да се разтвори и все още тая малка надежда да се появи нещо червено, или оранжево.
Ваня, много ти е хубава делоспермата. Аз много исках да си взема, но докато се наканя - вече не ми остана място
Наина, великолепни бегонии. Ужасно много ги обичам, но навсякъде чета, че не обичат на пряко слънце. Понеже при мен сянката и полусянката са кът, се ограничих само до 3-4 Simple Smile
Мики, моят балкон е открит. Май и началото на юни ги опазих от дъждовете с един найлон, но вече не смея. През деня си е топло, като има слънце, притеснявам се да не се задушават. Мен ме няма по цял ден и не мога да следя времето.
За петунии (класическата каскадна) не искам и да чувам. Само се наслаждавам на снимките от Магни и другите момичета, и толкова. Взех си САМО 1 корен, два пъти го наваля дъжд и се скапа. Утре ще го орежа и преместя, да си освободя саксията, че ми трябва. Кичестите са си ОК засега.

# 449
Mikkey, при мен брашнеста мана се появи по листата на кученцата, ти с какво ги пръска ? Ужасно е времето, при нас нон- стоп вали всеки ден Unamused!

Общи условия

Активация на акаунт