UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 925
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Йес!
Скрит текст:
Аз бях за Германия и предвидих победа.
Аз доволен.
Роналдо не е моя човек.
Никога не е бил.

Скрит текст:
Сега засядам и естествено - само Испания.
Въпреки че май Серхио няма да е на терена, а на него вече съм фен.
Барселона,  еееех......Heart
Признавам футболните му успехи, но защо така не успя да ме спечели за фен, не знам. Има нещо у него, което не ми харесва.

# 451
И аз така. Страхотни успехи има, в перфектна форма е и какъв отскок има само, но не мога и не мога да го харесам. Даже колкото и инфантилно да звучи, заради него развивам и неприязън към отборите в които играе.

# 452
  • София
Хайде, машината Левандовски в действие. Soccer

# 453
  • sf
Мората не знам защо го търпят. Един вкара, десет изпусне.

# 454
За този мач не мога да си избера фаворит, затова ще стисна единият си палец за Полша. Много са ми на сърце и аз не знам защо. Знам, че тук повечето сте за Испания, затова не ме бийте много. Simple Smile

Е, и аз като стисна един палец за поляците, тамън са били в този мач Grinning
Ели, остават 30 минути до края, да вземем да стиснем по още един палец за поляците. Simple Smile

# 455
  • София
Мората не знам защо го търпят. Един вкара, десет изпусне.
Ето това се чудя и аз. КПД му е много ниско. Ако не се лъжа, предния мач го и освиркваха.

# 456
За този мач не мога да си избера фаворит, затова ще стисна единият си палец за Полша. Много са ми на сърце и аз не знам защо. Знам, че тук повечето сте за Испания, затова не ме бийте много. Simple Smile

Е, и аз като стисна един палец за поляците, тамън са били в този мач Grinning
Ели, остават 30 минути до края, да вземем да стиснем по още един палец за поляците. Simple Smile

# 457
  • София
Познах я изненадката, 1-1 Simple Smile
Сега в последните мачове ще е пълна лудница и всичко може да стане в групата.
Все пак си мисля, че Испания ще се отпуши срещу словаците и с 5 точки нищо чудно да оглавят и групата.

# 458
Дяволо, браво за познатия резултат.
Тесла също беше прав, че днес ще бъде ден на изненади. Аз имам три от три непознати резултата днес, Trollface но всъщност съм доволна от развитието и на трите мача. Дори не мога да реша кой мач ме изненада повече- двете равенства или загубата на Португалия от Германия и двата автогола за 4 минути. Dizzy Face Там бях заложила на равенство.
За утре няма да си развихрям много фантазията:

Италия - Уелс 2:0
Швейцария - Турция 2:0

Ели, скицо. Hug

# 459
  • София
група А
Тук или Швейцария ще е с 4 точки или няма да имаме трети отбор продължаващ напред.
Турците имат илюзорни шансове, но трябва да бият с много
Още днес ще стане ясно дали ще имаме първи изгорял отбор в борбата за четирите най-добри трети.
Най-логичното нещо е да имаме все пак отбор с 4 точки и това да са Швейцария.

група Б
И тук много въпросителни. Първо Дания трябва да бие Русия и второ, Белгия да не полегне на Финландия. Не вярвам в последното. Но за финландците е важно и с колко ще загубят, защото ако отидат на въртележката с 3 точки ще се гледа и головата разлика.
Има вероятност три отбора в групата да завършат с 3 точки. Тогава ще се гледат показателите между тези отбори. И за това ако Дания ще побеждава изобщо Русия, то трябва да гони победа с 2 гола разлика или с 2-1/3-2 и т.н. Изобщо тук има много акота и е сложно.
За доброто на футбола ще е от тази група да продължат само Белгия и Дания. Или в краен случай Русия. Финландия в никакъв случай. Паркирани автобуси и предрешени 1/8 финали не ми се гледат.
Но най-логичното нещо е Русия да е в надпреварата с 3 точки, но с лоша голова разлика.

група Ц
и тук имаме дилема. Ще си стиснат ли ръцете Украйна и Австрия за един хикс или ще играят за победа и 2-то място?
Едно е ясно, ще има отбор с 4 или 3 точки. Но ако е с 3 точки е важна и головата разлика.

група Д
Хърватска или Шотландия? Това ще е лудница мач. Един от двата отбора ще има 4 точки или при самоубийствен хикс (именно заради иронията е твърде вероятно да стане) ще останат с 2 точки и вкупом ще отпаднат.

група Е
тук мога да направя една по-смела прогноза. Испания ще си го изкара на Словакия и словаците ще имат 3 точки и отрицателна голова разлика.
Въпросът е какво ще става на Швеция и Полша? Абсолютно троен мач, който не се наемам да прогнозирам. Тре Крунур са се класирали на практика, но в крайна сметка в много групи може да има сценарий на отбори с 4 точки на третото място и току-виж да се опре и до голова разлика, така че ще си играят на макс. За Полша ще е на живот или смърт. Но ще стигне ли качеството, за да се излъже коварния и грамотен шведски отбор?

група Ф
Португалия - 4 или 3 точки
Тук Германия 100% ще бие Унгария и всичко ще зависи от Франция и Португалия.
Ако Франция и Португалия подходят тактически и прагматично може да видим един протоколен хикс и двата отбора да се класират. Франция с 5 точки и Португалия с 4 точки и +1 гол.
НО, Франция не обичат Португалия, а и са световните шампиони. Ще си гонят победа за честта, за отмъщение заради предното европейско и за 1-то място в групата. В това съм сигурен.
За съжаление Португалия виси на косъм тук. Ако загубят да гледат поне да е с 1 гол разлика и да се надяват на добро стечение на обстоятелствата в останалите групи.
Но определено Португалия ги грози голяма опасност. Има никак не малка вероятност европейските шампиони да сдадат фронта още в групата.
Дано в името на футбола от тази група и трите гранда да продължат, защото ще имаме гарантирани спектакли по-нататък. Ще е смешно ако например Словакия или Финландия продължат, а Португалия да отпадне, само защото е в група със световния шампион Франция и с европейския футболен колос, Германия.

Реални прогнози за отборите на 3 място в групите:
А: Швейцария - 4 точки
Б: Русия - 3 точки
Ц: Австрия/Украйна - 4/3 точки. Ако тук има отбор с 3 точки ще е с отрицателна голова разлика!
Д: Хърватия или Шотландия с 4 точки ; или при равен отпадат и двата
Е: или Швеция с 4 точки или Словакия с 3 точки и отрицателна голова разлика (мисля, че Испания ще ги бие с хендикап)
Ф: Португалия - 4 или 3 точки, ако е с 3 точки най-вероятно ще е с равна голова разлика.

Плюс за Португалия е, че техния мач с Франция ще е последния от груповата фаза в сряда от 22:00 ч. и ще знаят какво им трябва за да се класират. Има вероятност да продължат напред дори и с отрицателна голова разлика, т.е. да загубят с 2 гола от Франция.
Между другото дори и Франция е застрашена да отпадне!! Защото го има в математиката. Ако Португалия ги победи с 1 гол разлика, то Франция ще има 4 точки и равна/нулирана голова разлика. А както виждаме има повече от реални варианти в много от групите да има отбори с 4 точки и сходна голова разлика и всичко ще е въпрос на повече вкарани голове. Но разбира се това е по-скоро в сферата на фантастиката.

Ще имаме няколко кървави мачове в които и двата отбора да има за какво да играят и едновременно да се трудни за прогнозиране:

1) на 1 място слагам Шотландия - Хърватия. Няма нито един друг подобен мач в групите. Който победи почти сигурно ще се класира. А при загуба или равен следва болезнено отпадане.
2) Дания - Русия. И тук ще е лудница. Дания трябва да гони победата, по възможност с 2 гола разлика. При 1-0 ще стане голям цирк, но общата головата разлика ще им помогне, защото очаквам Белгия да не стават за смях пред цяла Европа и да бие ски скачачите с разлика.
Тук очаквам Русия да се бетонира в защита и да гонят хикса и да дебнат на контри. Ще е епика мач.
3) Швеция - Полша - тук Полша ще хвърли всичко за победата, но срещу себе си ще имат шведската стена и опасните контри на Исак и сие.

Има още много интересни мачове, но не ги слагам, защото или има разлика в класите (Испания - Словакия ; Германия - Унгария ; Белгия - Финландия) или го има варианта да има братски хиксове (Австрия - Украйна ; Франция - Португалия)
Извън тези сметки ще е любопитно как ще подходят (с каква настройка) Италия срещу Уелс, Англия срещу Чехия и Турция срещу Швейцария.

# 460
Оправдаха се очакванията вчера да е най хубавият ден от началото на Европейското. В прогнозите аз съм като Рене Игита, вчера познах само 1 от 3-те мача, но точната ми прогноза беше ефектна като това негово спасяване Grinning https://www.youtube.com/watch?v=B0bSvDkXqhw Германия и Португалия направиха супер мач, Роналдо беше най добрият за португалците и беше в основата на всичко хубаво което сътвориха в мача, изработи им и 2-та гола, като с 2-ият гол им оставя добри шансове за продължаване. Дори минимална загуба от Франция ще ги класира със сигурност. Притесняваме ме там че французите ще са ядосани от хикса с Унгария, да не вземат да си го изкарат на Португалия, и да ги бият с разлика, което вече поставя под сериозна въпросителна класирането на Португалия, пък ми се иска да продължат заради Роналдо. Oбърнете внимание на футболната поезия която сътвори в ситуацията с Рюдигер.
https://www.youtube.com/watch?v=fWafnvwttOs
Нямах възможност да го гледам целият мач, гледах го до 3-1, но още там ми стана ясно че немците го взимат тоя мач. Проблема за Португалия е че не им достигат още 1, 2-ма Роналдовци. Все пак футбола се играе от 11, а общата класа на 11-те от Португалия в тоя мач беше значително по ниска от тази на немците. В целият мач се виждаше, че немците са качествено по класният отбор. С още 2-ма Роналдовци в португалският състав щяха да стоят по различен начин нещата. Ако Роналдо не беше португалец а немец, в последните 15 години, освен световната титла от 2014, немците щяха да имат още поне 1 световна титла и 2, 3 Европейски, Ако беше англичанин, англичаните щяха да са спечелили така дълго чаканите вече втора световна титла и 1-ва Европейска. Но е португалец, и при липсата на повече играчи около него близо до неговата феноменална класа, не може сам качествено да вдигне класата на португалският състав над тази на немският че да бият в този мач. А немските фенове според мен трябва да са доволни, немците почват да изглеждат доста страховито, заприличват на немската машина, готова отново да мачка на голямо първенство.

От днес навлизаме в нова фаза на Европейското, интензитета се вдига, ще завалят елиминирани отбори един след друг всеки ден, а феновете ще са изправени пред труден избор, кой мач да гледат, при едновременно играещите се мачове в 3-ият кръг.

Италия и Уелс, за мен задължително трябва италианският треньор да излезе с резервите в този мач, да съхрани силите на титулярите за предстоящите драматични и напрегнати битки в елиминациите. За Италия какво ще стане в тоя мач, няма никакво значение. Ако италианците го играят мача, дори с резервите ще бият според мен Уелс, Вариантите пред Италия са при победа или Х, 1/8финал срещу Украйна или Австрия, при загуба отиват на 1/8 финал срещу 2-ият отбор от група Б, Дания, Финландия, Русия или Белгия, и 4-те възможности са в играта, 2 от тях доста тежки. Та си мисля че Италия все пак дори и с резервите ще си вземат мача за да си осигурят 1/8финал който с лекота според мен ще го вземат срещу Украйна или Австрия.

Турция и Швейцария според мен ще направят много интересен мач, защото Турция им трябва разгром над Швейцария за да продължат, което ще направи мача много отворен и интересен, Швейцария също им трябва задължителна победа иначе са аут. Така че в такъв мач, в който никаква предпазливост и надлъгване няма да има, а неспирни атаки и към 2-те врати си мисля че ще надделее по високата класа на Швейцария и те ще спечелят което ще ги класира за елиминациите.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 07:00 от Никола Тесла

# 461
  • София
Благодаря на Диаволо за прекрасния анализ, наистина ни предстоят свирепи битки, като ще си позволя да посоча, че за мен и с оглед играта има, Испания хич не са сигурни за класиране и именно в тая група очаквам първия голям фаворит да отпадне. Словакия дори са с по-големи шансове, а и повече точки. Останалите фаворити, които висят, вкл. световния вицешампион, Диаволо ги е описал.

Вчера беше може и най-силния ден на това европейско, като съм изненадан от унгарците или...от французите по-скоро.

Днес само 2 мача и то по едно и също време - от 19.00 ч.:
Италия - Уелс 3:0
Швейцария - Турция 1:0
Всъщност, нищо против нямам Швейцария и Турция да врътнат един хикс, че да освободят една квота за други симпатични отбори, които ще се класират на трето място:)

# 462
Дяволо, мерси за анализа.

Тесла, прав си, че на Португалия им трябват 1-2 Роналдовци. Аз за това и не ги харесвам. Защото разчитата предимно и главно на един човек, на най-голямата си звезда. Ако Ронито можеше да играе за още 10 човека, ама не може. Аз и за това бях адски ядосана, че победиха на предния турнир. Не ме убивайте с камъни, но за мен не беше заслужено. Харесвам отбори, които са като смазана машина, всеки е важен и всеки играе. И то се видя във вчерашния мач кои чакат на един човек, кои играят задружно. Проличава си като не играеш срещу аутсайдери... Мисля, че Франция ще си го изкара на Португалия и от вчерашната тежка загуба са се надъхали да ги размажат, ще видим.

Изненадката на Полша също е на лице. Доволна! Blush

За днешния ден нямам фаворити. Няма да мога да гледам мачовете. Както се казва, нека по-добрия да победи! Soccer

# 463
Италия - Уелс - 1:0
Швейцария - Турция - 1:1

# 464
Според мен Уелс няма да се хвърлят за победа, а да останат втори и да паднат с минимален резултат. Италианците също ще се пазят за следващата фаза и предвиждам минимална победа за Италия.
В другия победа за Швейцария.
Ели-Мели искам си бирата дето черпиш 😊

Общи условия

Активация на акаунт